روزنامه های اقتصادی

آسیب زنجیره ارزش از کاهش عرضه آلومینیوم

فصل اقتصاد - دنیای‌اقتصاد – سید‌سجاد موسوی : عرضه ناکافی آلومینیوم در بورس‌کالا موجب شده است زنجیره ارزش این کالا با چالش‌های جدی همراه شود که در نهایت مشکلات متعددی را در حوزه تولید برای تامین بازار داخلی و به‌ویژه صادرات ایجاد کرده است.

بازی تدارکاتی تجارت‌آزاد

فصل اقتصاد - پس از امضای بیش از 150توافق‏نامه تجاری ناکام و تجربه نه ‏چندان موفق قرارداد با ترکیه، ایران قصد دارد تفاهم‌نامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا را اجرایی کند. قراردادی که می‏تواند به‌عنوان یک تمرین برای بازی واقعی در زمین تجارت جهانی محسوب شود. امضای تفاهم‌نامه‌های تجارت ترجیحی و آزاد می‏تواند آثار مثبتی را برای اقتصاد ایران به ارمغان آورد. کارشناسان معتقدند که تجارت آزاد باعث حضور هر چه بیشتر کالاهای ایرانی در بازار جهانی و جذب سرمایه خارجی و انتقال تکنولوژی به کشور خواهد شد.

ایستایی درآمد صنایع بورسی

فصل اقتصاد - گزارش‌های آبان‌ماه صنایع بورسی روی سامانه کدال بارگذاری شد. این گزارش‌ها نشان می‏دهد که درآمد بازار در آبان‌ماه، با تغییر اندکی به 245هزار میلیارد تومان رسیده است. رکورد درآمد ماهانه، در شهریورماه 252هزار میلیارد تومان بوده است. با این حال، صنایع بورسی موفق نشدند تا مجموع درآمد بازار را از این میزان عبور دهند. هرچند صنایع ریالی به واسطه افزایش نرخ‏های دریافتی، رشد درآمدی خوبی را تجربه کردند، اما صنایع دلاری ترمز بازار را کشیدند. افت درآمد شرکت‌های دلاری سبب شده است درآمد بازار از رکورد شهریورماه عبور نکند.

آیا «مترو» کفایت می‌کند؟

فصل اقتصاد - صبح پنج‌شنبه‌‌‌ای که گذشت، «متروی پرند» با حضور رئیس‌‌‌جمهور افتتاح شد؛ یک مراسم برای بهره‌‌‌برداری از آنچه سال 84، هیات دولت وقت مصوب کرده بود. یعنی دو سال قبل‌‌‌از تصمیم دولت در تبصره 6 بودجه 86، به بارگذاری سنگین (مسکن‌‌‌مهر) در این شهر جدید. اما چون، عمده فکر دولتی‌‌‌ها در این 18 سال، «مسکن‌‌‌سازی» به جای «شهرسازی» بود، «مهم‌ترین نیاز شهر حومه‌‌‌ای پایتخت» (مترو) تا الان معطل ماند. شهر جدید پرند از دو منظر، «حومه خاص» پایتخت به حساب می‌‌‌آید. از یکسو، تعداد واحدهای مسکونی که طی عصر مسکن‌‌‌مهر -از سال 88 تا الان- در پرند ساخته شده، تقریبا 1.5 برابر بارگذاری‌‌‌های صورت‌گرفته در هر یک از شهرهای اطراف کلان‌شهر تهران است و از سوی دیگر، موقعیت جغرافیایی آن به لحاظ همجواری با استان‌‌‌ها و شهرهای اطراف استان تهران، پرند را به «محل اصلی جذب مهاجر عازم تهران» تبدیل کرده است.

عزم دوباره دولت برای تولید موبایل بومی

فصل اقتصاد - دنیای اقتصاد- آوا فلاح : تولید موبایل بومی مدت‌هاست که به دغدغه مهمی برای دولت تبدیل شده است و در سال‌های اخیر نیز مسوولان بارها حمایتشان را از تولید انواع موبایل‌های داخلی اعلام کرده‌اند. در همین راستا دوشنبه هفته گذشته رئیس روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در یکی از شبکه‌های اجتماعی داخلی اعلام کرد که خبرهای خوبی درباره تولید گوشی‌های ایرانی در راه است.

المپیک‌اقتصادی در ریاض

فصل اقتصاد - دنیای اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل : عربستان میزبان نمایشگاه اکسپوی2030 شد. اکسپو یکی از مهم‌ترین رویدادهای جهان است که کشورها آخرین دستاوردهای اقتصادی، تکنولوژی و فرهنگی خود را به نمایش می‌گذارند. میزبانی این رویداد چندملیتی می‌تواند مزایای متعددی برای عربستان داشته باشد؛ از جمله جذب میلیون‌ها گردشگر برای بازدید از اکسپو، معرفی عربستان به‌عنوان کشور سرمایه‌پذیر و توریستی و تعامل با شرق و غرب برای توسعه اقتصادی. عربستان پیش‌تر برای کسب میزبانی جام جهانی 2034 اعلام آمادگی کرده بود. این کشور نفتی با بهبود دیپلماسی منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای خود، به دنبال تبدیل شدن به یک قطب اقتصادی است.

بورس در فاز چرخش؟

فصل اقتصاد - در جریان معاملات آخرین روز از هفته، هر سه نماگر اصلی بازار سهام با افزایش ارتفاع همراه شدند و شاخص کل با رشد 1.4 درصدی به سطح 2میلیون و 60هزار واحد رسید. چنین رشدی در نماگر اصلی بازار سهام از 13آبان‌ماه بی‌سابقه بوده است. در پارامترهایی مانند ارزش معاملات خرد و ورود و خروج پول حقیقی ارقامی به ثبت رسید که گویای ظهور یک محرک در صحنه معاملات سهام است. در روز گذشته، بازار با ورود 280میلیارد تومان پول حقیقی مواجه شد که این میزان از ورود پول از 5شهریور امسال بی‌سابقه بوده است. ارزش معاملات خرد بازار سهام نیز بیشترین مقدار خود را از 14شهریور تجربه کرد و رقم 5هزار و 196میلیارد تومان را ثبت کرد. به نظر می‌رسد خبرهایی که در راستای تجدید ارزیابی سهام مختلف بورسی و علی‌الخصوص سهام بانکی منتشر شد، یکی از مهم‌ترین عواملی بود که در روز گذشته موجبات استقبال از کلیت بازار سهام را فراهم کرد؛ زیرا تجدید ارزیابی باعث به‌روز‌شدن صورت‌های مالی شرکت‌ها خواهد شد.

رستاخیز دوباره عکاسی آنالوگ به لطف هوش مصنوعی

فصل اقتصاد - پدیده جدید دنیای تکنولوژی هر روز یک شگفتی تازه به ارمغان می‌آورد. برای عکاسان حرفه‌ای و قدیمی که در بسیاری از موقعیت‌ها به دوربین گوشی‌های موبایل‌شان اکتفا می‌کنند، این می‌تواند خبر خوبی باشد. آنها که هنوز به عکس‌های کامپیوتری که به سرعت ظاهر و آماده می‌شوند، خو نگرفته‌اند و معتقدند که تنها 10 درصد از این عکس‌های بی‌نقص کار و هنر آنهاست و 90 درصد دیگر کار پردازش‌های کامپیوتری. حالا عکاسی کامپیوتری که موبایل‌های هوشمند و دوربین‌های عکاسی دیجیتال حدود یک دهه است آن را به نام خودشان زده‌اند، قرار است به نفع هوش مصنوعی مولد پا پس بکشند.

تغییر مدل بازی حقیقی‌ها

فصل اقتصاد - در 30روز معاملاتی اخیر در حدود 5هزارمیلیارد تومان پول حقیقی از چرخه دادوستدهای سهامی خارج شده و ارزش معاملات خرد نیز در سطحی اندک قرار گرفته است. هرچند درخصوص خروج پول حقیقی سیگنال‌هایی مبتنی بر رفتار هیجانی از سوی سرمایه‌‌‌‌‌‌گذاران خرد بیشتر قابل‌مشاهده است، اما برخی از کارشناسان بازار سرمایه بر این باورند که خروج پول حقیقی دراین مقطع تفاوت فاحشی با ماه‌های قبل دارد. ازاین‌رو می‌توان خروج پول حقیقی‌ در 30روز معاملاتی اخیر را تا حدود زیادی به تب تقاضا در صندوق‌های سرمایه گذاری گره زد.

نارضایتی والدین از نومعلم‌ها

فصل اقتصاد - زنگ ماه مهر امسال با کمبود بیش از 200 هزار معلم به صدا درآمد و با وجود آنکه مسوولان اعلام کردند؛ «این کمبودها با مدیریت و سامان‌دهی مناسب مرتفع شده است‌» اما بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد هنوز هم برخی از مدارس سیستان‌وبلوچستان و جنوب کرمان معلم ندارند و بسیاری از مدارس ایران با نومعلم‌ها و بازنشسته‌ها پر شده‌اند. از سوی دیگر، از دو، سه سال پیش مدیران و معاونان موظف به داشتن شش ساعت تدریس در هفته شده‌اند که بار مضاعفی شده است بر وظایف پیشین‌شان.

2024 ترسناک است؟

فصل اقتصاد - برخی اقتصاددانان از سال2024 به‌عنوان «فرود نرم» نام برده‌اند. اقتصاد جهانی می‌تواند در سال آینده (به‌ویژه در نیمسال دوم) از شرایط انقباضی خارج و از شدت نرخ تورم کاسته شود. با وجود این شرایط، برخی ریسک‌های ناشناخته می‌تواند شرایط آب و هوایی را برای یک فرود نرم اقتصادی برهم بزند. در این شرایط، مسیریابی قیمت طلای جهانی به‌عنوان یک دارایی امن، می‌تواند به‌عنوان یک قطب‌نما عمل کند. کارشناسان سه عامل را برای افزایش محبوبیت طلا در 2024 عنوان می‌کنند. نخست اینکه با توجه به جنگ‌های منطقه‌ای و انتخابات‌های مهم، در سال آینده ریسک‌های ژئوپلیتیک ادامه خواهد یافت. موضوع دوم این است که با توجه به شرایط رکود املاک در چین، سرمایه‌گذاران خرد از خرید طلا استقبال خواهند کرد. موضوع سوم نیز تمایل بانک‌های مرکزی به افزایش سهم طلا در ذخایرشان است. تداوم رشد طلای جهانی در سال آینده می‌تواند تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران را در سال2024 متاثر کند.

روش‌های بالا بردن شانس موفقیت پروژه

فصل اقتصاد - مترجم: منا اختیاری منبع: HBR پروژه‌‌‌ها ابزارهای بسیار مهمی برای نوآوری و تغییر هستند و در همه جای سازمان‌های معاصر حضور دارند. به‌رغم اینکه میزان کارهای پروژه محور در صنایع و حوزه‌‌‌های کاری گوناگون متفاوت است، این عدد به خاطر دینامیک‌‌‌های رقابتی، نظارتی، زیست‌‌‌محیطی و اجتماعی به‌‌‌شدت در حال افزایش است. تحقیقات نشان می‌دهد که در کشورهای توسعه‌‌‌یافته‌‌‌ای همچون آلمان، ایسلند و نروژ، پروژه‌‌‌ها حدود 30‌درصد از فعالیت‌‌‌های اقتصادی را تشکیل می‌دهند.

رژیم تحریمی دام و طیور

فصل اقتصاد - غذای‌ دام و طیور، از این پس به‌تدریج تغییر می‌کند؛ تغییری که مقام‌های وزارت جهاد کشاورزی نخستین دلیل آن را ارزبری زیاد نهاده‌های دام مطرح کردند؛ اما پیگیری «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد دلایل دیگری نیز در این تغییر رژیم غذایی نقش دارد. از جمله تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران که خرید جو، ذرت و کنجاله سویا را دشوار کرده است و مقام‌های متولی اکنون به‌جای واردات این ترکیب اصلی به فکر جایگزینی آن با تولیدات کشورهای دوست و 13قلم نهاده داخلی هستند.

روتوش نفتی «رشد»

فصل اقتصاد - تحلیل آمارهای رشد اقتصادی در تابستان، دو وجه متفاوت دارد. وجه نخست این است که رشد اقتصادی در تابستان به رقم 7.1درصد رسیده که نیمی از سهم رشد اقتصادی، به‌دلیل درآمدهای نفتی بوده است. در فصل دوم، رشد گروه استخراج نفت و گاز طبیعی، 25.6درصد بوده که تایید می‌کند بخش قابل توجهی از شارژ رشد تابستان به‌دلیل جهش تولید نفت بوده است. با وجود رشد بالای تولید و صادرات نفت، حصول و نحوه بهره‌مندی اقتصاد از پترودلارها در شرایط تحریمی یک ابهام است. چرا که از سوی دیگر صف تخصیص ارز طولانی‌تر شده است. اما وجه دیگر این آمارها حاکی از آن است که اوضاع اقتصاد بدون نفت مساعد نیست. مطابق بررسی‌ها رشد گروه صنایع و معادن بدون نفت در تابستان امسال به منفی 0.4درصد رسیده است که در 7فصل گذشته این رقم مثبت بود. رشد بخش صنعت با ثبت رقم 2.6درصد کمترین سطح در 8فصل اخیر بوده است. بنابراین این نگرانی وجود دارد که با گذر اثر مثبت درآمدهای نفتی در رشد اقتصادی، سایر گروه‌ها نتوانند زمینه را برای تداوم رشد مثبت فراهم کنند.

چرا‏‌ گذار به دموکراسی دشوار است؟

فصل اقتصاد - سید‌امیررضا انگجی * آیا عراق و متعاقبا بقیه خاورمیانه موفق به ایجاد و حفظ نهادهای دموکراتیک خواهند شد؟ بسیاری از اقتصاددانان در مورد چشم‌‌انداز دموکراسی در خاورمیانه و شاید در بسیاری از بخش‌های دیگر جهان که از نظر اقتصادی کمتر مرفه هستند، مانند کشورهای جنوب صحرای‌آفریقا، تردید دارند. زیربنای این شک و تردید، نظریه‌‌ای است که به‌طور گسترده توسط دانشگاهیان، سیاستگذاران و روزنامه‌‌نگاران پذیرفته‌شده‌است، این دیدگاه بر مبنای این است که دموکراسی تنها زمانی مستقر می‌شود که توسط جمعیتی با تحصیلات عالی و یک «فرهنگ دموکراسی» بنا شده باشد. جامعه‌‌ای که فرهنگ دموکراسی را توسعه نداده است، چگونه می‌تواند به اجماع برسد و نظرات مخالف را تحمل کند؟ در مقابل نظریه جایگزین و جدید معتقد است که دموکراسی تنها زمانی ایجاد و تحکیم می‌شود که مزایای حاصل از آن با توزیع زیربنایی قدرت در جامعه همسو باشد.

دوئل محتاطانه شی و بایدن

فصل اقتصاد - جنگ تجاری چین و آمریکا به یکی از مهم‌ترین مسائل اقتصادی جهان بدل شده است. دو طرف منازعه برای مقابله با هم جدی هستند و در مسیر تجارت آزاد اختلال ایجاد می‏کنند. واقعیت آن است که آمارهای تجارت چین و آمریکا در کالاهای اساسی همچون محصولات کشاورزی، دارو، تجهیزات پزشکی، کالاهای الکترونیکی و منسوجات، به روشنی نشان می‏دهد که امکان افت شدید حجم تجارت بین دو کشور وجود ندارد و به همین دلیل چین و آمریکا در تقابل با یکدیگر از خط قرمزها عبور نخواهند کرد.

شارژ کاری با دوست صمیمی

فصل اقتصاد - «حقوق بالا» همه مواد لازم برای حس وابستگی به محیط‌کار نیست. «چسب» نیروی‌کار به مجموعه‌‌ باید قوی‌تر از «دستمزد» باشد. مطالعات دانشمند ارشد موسسه گالوپ نشان می‌دهد، کارکنانی که «دوست صمیمی» در محل کار دارند، از «مزیت اجتماعی» در محیط شغلی برخوردارند. این کارکنان، از کار خسته نمی‌شوند. آنها پیشنهاد «حقوق بالا» از شرکت رقیب را هم به‌راحتی نمی‌‌پذیرند.

ترانزیت مرگ در جاده‌ها

فصل اقتصاد - فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل کشور طی سال‌های گذشته به یکی از معضلات اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی در کشور بدل شده است. در این بین ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی باری، مانند کامیون‌ها و کشنده‌ها، نقش بسزایی در آمار فرسودگی وسایل نقلیه دارند. مرکز پژوهش‌های مجلس روز گذشته در گزارشی به تحلیل وضعیت نوسازی بین ناوگان حمل‌ونقل عمومی باری در کشور پرداخته و ضمن ریشه‌یابی برخی موانع، پیشنهادهایی را هم برای حرکت به سمت نوسازی این ناوگان داده است.

کانال جدید تورم مزمن

فصل اقتصاد - طبق آمارها در دهه‌های اخیر میانگین نرخ تورم اقتصاد ایران در محدوده 20درصد بوده است. به بیان دیگر، در برخی دوره‌های زمانی نرخ تورم بالاتر از این رقم بوده و در برخی دوره‌ها نرخ تورم به کمتر از این سطح کاهش یافته است. با این حال اکنون این تورم مزمن در محدوده جدیدی قرار گرفته است. نرخ تورم نقطه به نقطه از تیرماه امسال تا آبان‌ماه در سلول 39درصدی حبس شده و نرخ تورم ماهانه نیز از ابتدای سال جاری به جز فروردین در کانال 2درصد بوده است. این آمار نشان می‌دهد که نرخ تورم به یک پایداری در سطح حدود 40درصد رسیده و کاهش نرخ تورم به زیر سطح جدید مستلزم سیاست‌های پولی موثرتری است. بسیاری از کشورها در سال‌های اخیر توانسته‌اند با اتخاذ یک سیاست پولی موثر، شرایط را برای کاهش نرخ تورم فراهم آورند؛ اما به‌دلیل عدم تعادل‌های موجود دراقتصاد ایران، شرایط برای بهره‌گیری از سیاست پولی موثر فراهم نشده است. کارشناسان عدم تعادل در بودجه و ناترازی بانک‌ها را موتورهای اصلی تورم مزمن معرفی می‌کنند.

حقوق‌بگیران در تور مالیاتی

فصل اقتصاد - درحالی‌که در بودجه سال آینده رشد منابع عمومی 16.7درصد در نظر گرفته شده، رشد درآمدهای مالیاتی حدود 50درصد است. اگرچه حرکت به سمت افزایش درآمدهای مالیاتی و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی امری مطلوب محسوب می‌شود، اما راه و بیراهه آن باید مدنظر قرار گیرد. برای افزایش درآمدهای مالیاتی، افزایش نرخ‌ها راحت‌ترین روش برای سیاستگذار محسوب می‌شود؛ اما توصیه نهادهای پژوهشی، افزایش پایه‌های مالیاتی، کاهش فرار مالیاتی و حرکت به سمت مالیات بر مجموع درآمد است، نه صرفا حقوق و دستمزد. نکته دیگر اینکه نوع رشد مالیات باید متناسب با فضای اقتصاد کلان و رشد درآمدهای بنگاه‌های اقتصادی باشد، در غیر این صورت این تصمیم می‌تواند در بلندمدت باعث افت درآمدهای مالیاتی به‌دلیل تشدید رکود اقتصادی شود. در اقتصاد کشور اخذ مالیات از «حقوق بگیران» یا «شرکت‌های خصوصی شفاف» به سرعت انجام می‌شود؛ درحالی‌که مالیات‌ستانی از بخش‌های دیگر با چانه‌زنی و تاخیر زمانی همراه است.

گردنه زمستانی در انتظار فولادی‌ها؟

فصل اقتصاد - دنیای اقتصاد – سارا اصغری : با رسیدن فصل زمستان، ریسک تامین امن و مستمر گاز فولادسازان پس از گذراندن چالش تامین برق خود را نمایان می‌‌‌کند. البته امیدواریم با مدیریت‌‌‌های کوتاه‌‌‌مدت و فصلی تصمیم‌‌‌گیران دولتی، فولادسازان از این چالش‌‌‌ها عبور ‌‌‌کنند اما نیاز است برای رفع این چالش‌‌‌ها، نگاه بلندمدتی تعریف شود. این نگرانی را هم باید در نظر گرفت که اگر نگاهی بلندمدت نیز تعریف شود، اجرای آن برعهده خود فولادسازان گماشته شده، مانند سرمایه‌‌‌گذاری در ایجاد نیروگاه یا سرمایه‌‌‌گذاری در میادین گازی. نکته‌‌‌ای که به ماهیت فولادسازی هیچ شباهتی ندارد.

ماراتن 90 روزه تا تخصیص ارز

فصل اقتصاد - بنگاه‌های اقتصادی در وضعیتی پیچیده‌تر از قبل مشغول دریافت ارز هستند. تاخیر در تخصیص ارز به بیش از یک فصل رسیده و به این ترتیب، شرایط تامین و واردات مواد اولیه و تجهیزات لازم برای تولید سخت‌تر شده است. با این تاخیر در تخصیص ارز، استفاده از مواد اولیه و در نتیجه تولید با تاخیر روبه‌رو شده است.

زندگی غوطه‌ور در دنیای‌مجازی

فصل اقتصاد - «تجارت‌فردا» در شماره جدید خود، با بررسی پدیده «مشتاقان لایک و کامنت» در شبکه‌های اجتماعی، از تحقیقات جهانی برای مقابله درست با تهدید اطلاعات نادرست نوشته؛ آیا فیلترینگ راه‌ چاره است؟

سایه بودجه بر بورس 1403

فصل اقتصاد - لایحه بودجه1403 چه اثری بر بازار سهام دارد و استراتژی دولت برای جبران کسری بودجه سال آینده چیست؟ سه عامل افزایش درآمدهای پایدار دولت نظیر مالیات، افزایش انتشار اوراق دولتی و کاهش درآمدهای نفتی اثر مستقیم بر بورس1403 خواهد داشت. کاهش درآمد نفتی و تمرکز دولت بر مالیات، ریسک کاهش سود را برای شرکت‌های بورسی افزایش خواهد داد. همچنین افزایش منابع هدفمندی یارانه‌ها نیز می‏تواند سریال نرخ خوراک را تکرار کند. این در حالی است که خطرات ناشی از افزایش غیرمنطقی حقوق دولتی و بهره مالکانه تهدید مهمی برای بورس است.

الگوی سیاست پولی اثرگذار

فصل اقتصاد - دکتر مهدی فیضی کارآیی سیاست‌های پولی به انتظارات عاملان اقتصادی درباره سیاست‌ فعلی یا عملکرد سیاست آینده بستگی دارد. برای پیش‌بینی اینکه چگونه سیاست‌های اقتصادی اثرگذار هستند، اطلاع از نحوه شکل‌گیری انتظارات برای سیاستگذاران ضروری است و این درک تنها وقتی ممکن است که رفتار سیاستی به روش نظام‌مند باشد. چنانچه رفتار سیاستی به صورت قاعده‌مند باشد، این قاعده می‌تواند در تعیین انتظارات عقلایی عملکرد سیاست آینده، نقش مهمی ایفا کند.

مردم با هر بودجه‌ چه موبایل‌هایی می‌خرند؟

فصل اقتصاد - در مواجهه با تلاش بی‌وقفه شرکت‌های تولیدکننده موبایل برای ارائه مدل‌های مختلف، کاربران برای انتخاب گوشی‌ هوشمندی که بیشترین تطابق را با نیازهایشان داشته باشد، کار سختی پیش‌رو دارند. اگرچه گروهی از کاربران، تصمیم خریدشان را براساس جدیدترین پرچم‌داری که توسط یک برند خاص عرضه شده باشد می‌گیرند، اما هنوز بخش زیادی از کاربران برای انتخاب یک گوشی مناسب، محدود به بودجه‌ای هستند که می‌توانند برای خرید موبایل بعدی خود تخصیص دهند. در نتیجه حالا دسته‌بندی مدل‌ها بر اساس بودجه، یکی از راهگشاترین روش‌ها برای کمک به انتخاب بهتر گوشی موبایل است. شاید نگرش کلی بازار آن باشد که تمامی گوشی‌های برند اپل در رده گوشی‌های گران‌قیمت قرار دارند و شیائومی را باید کاملا یک برند اقتصادی دانست. اما این تمام ماجرا نیست و حتی در این دو برندی که در رده‌های قیمتی مشخصی نامدارند، گوشی‌هایی یافت می‌شود که با نیاز و توان مالی گروه‌های دیگر نیز تطابق داشته باشد.

مسیر بیت‌کوین تا 2030

فصل اقتصاد - پژوهش‌ها در خصوص روند قیمتی بیت‌کوین در سال 2023 نشان می‌دهد که ارزش این دارایی از آغاز سال جاری تا کنون حدود 118 درصد رشد کرده است. بر این اساس قیمت بزرگ‌ترین دارایی بازار کریپتو از 16 هزار و 650 دلار به 36هزار و 483 دلار در ساعت 13 به وقت تهران رسید.

جاماندگی اروپا از آمریکا

فصل اقتصاد - در سال2008 تولید ناخالص داخلی آمریکا و اروپا تقریبا برابر بوده است. این در حالی است که در سال2023، اقتصاد آمریکا 1.8برابر اقتصاد اروپا شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که اقتصاد بسیاری از ایالت‌های آمریکا در حال حاضر، از کشورهای اروپا بزرگ‌تر است. رشد ضعیف بهره‌وری، چالش‌های سیاستگذاری و بالا بودن میانگین سن جمعیت باعث ضعف اقتصاد اروپا شده است.

مالیات مشقی بر مسکن 1403

فصل اقتصاد - مالیات غیرقابل وصول از املاک مسکونی، برای بار پنجم در بودجه سالانه کشور ظاهر شد. دولت می‌خواهد سال آینده از خانه‌های با قیمت بالای 25میلیارد تومان، مالیات سالانه اخذ کند. اسم آن، تا همین امسال، «مالیات بر خانه‌های مجلل (لوکس) » بود؛ اما این عبارت در لایحه بودجه 1403، جای خود را به عبارت جدید داده است. این مالیات از سه جهت، سوال‌برانگیز است؛ آیا برای «تامین مالی دولت» است یا «تنظیم قیمت مسکن» یا «معافیت سراسری مالکان»؟ «دنیای‌اقتصاد» بر اساس کارنامه مردودی دو سال گذشته، به این پرسش پاسخ داده است.

سبد دارایی مردم جهان

فصل اقتصاد - در روزهای اخیر انتشار یک نظرسنجی درباره ذائقه سرمایه‌گذاری ایرانی‌ها، سوالاتی را ایجاد کرد که آیا میان ذائقه ایرانی‌ها با سایر کشورها تفاوت قابل توجهی وجود دارد؟ «دنیای‌اقتصاد» برای پاسخ به این پرسش، ذائقه سرمایه‌گذاری برخی کشورها را مورد ارزیابی قرار داده است. در ایران حدود یک‌سوم از مردم سرمایه‌گذاری در املاک و مستغلات را ترجیح می‌دهند که این نوع سرمایه‌گذاری در کشورهای آمریکا و چین به‌عنوان دو اقتصاد بزرگ دنیا، رتبه اول را دارد. در ایران خرید طلا و سکه، در رتبه دوم قرار دارد، نکته جالب اینکه در ترکیه حدود نیمی از مردم این کشور سرمایه‌گذاری در زمینه طلا را ترجیح می‌دهند و خرید ملک در ترکیه پس از طلا قرار دارد. نکته مهم در این مقایسه این است که در بسیاری از کشورها مانند ایران، سرمایه‌گذاری در بازار سهام اولویت اصلی سرمایه‌گذاری محسوب نمی‌شود و حتی در آمریکا حدود یک‌پنجم مردم، مایل به سرمایه‌گذاری در این بازار هستند. البته که متناسب با پیشرفت بازارهای سرمایه و تنوع ابزارهای مالی، سهم سرمایه‌گذاری در بورس رشد می‌کند.

اخبار خواندنی

آسیب زنجیره ارزش از کاهش عرضه آلومینیوم

بازی تدارکاتی تجارت‌آزاد

ایستایی درآمد صنایع بورسی

آیا «مترو» کفایت می‌کند؟

عزم دوباره دولت برای تولید موبایل بومی

المپیک‌اقتصادی در ریاض

بورس در فاز چرخش؟

رستاخیز دوباره عکاسی آنالوگ به لطف هوش مصنوعی

تغییر مدل بازی حقیقی‌ها

نارضایتی والدین از نومعلم‌ها

2024 ترسناک است؟

روش‌های بالا بردن شانس موفقیت پروژه

رژیم تحریمی دام و طیور

روتوش نفتی «رشد»

چرا‏‌ گذار به دموکراسی دشوار است؟

دوئل محتاطانه شی و بایدن

شارژ کاری با دوست صمیمی

ترانزیت مرگ در جاده‌ها

کانال جدید تورم مزمن

حقوق‌بگیران در تور مالیاتی

گردنه زمستانی در انتظار فولادی‌ها؟

ماراتن 90 روزه تا تخصیص ارز

زندگی غوطه‌ور در دنیای‌مجازی

سایه بودجه بر بورس 1403

الگوی سیاست پولی اثرگذار

مردم با هر بودجه‌ چه موبایل‌هایی می‌خرند؟

مسیر بیت‌کوین تا 2030

جاماندگی اروپا از آمریکا

مالیات مشقی بر مسکن 1403

سبد دارایی مردم جهان

«نردبان شکسته» ؛بزرگ‌ترین مانع مدیریت زنان

فیلترینگ به ابزارهای دیجیتال مارکتینگ رسید

پایان‌کار وزارت«صمت»؟

جنگ مالیاتی با تورم مسکن

دلارزدایی با قرائت یورویی بودجه

چرا خودرو از سکه افتاد؟

صعود اتفاقی یک برند

خزان قیمت در بازارها

منع پولی کسری بودجه

هوش مصنوعی مولد، روند اصلی جهان می‌شود

نشست آبی ایران و ترکیه برای رفع نگرانی 9 میلیون ارس‌‌‌نشین

پل خلیج‏‏‌فارس به چینی‏‏‌ها می‌رسد؟

تغییر مدل واردات خودرو؟

روایت برکناری محرمانه

بده بستان برسر بازنشستگان

رونمایی از آخرین دستاوردهای نظامی

افق تاریک تامین روشنایی

کجروی در سیاست‌صنعتی

دولتی‌سازی همه بازارها؟

انقلابی که بنیان‌گذارش را بلعید

© - www.fasleqtesad.ir . All Rights Reserved.