از سوی رئیس ستاد امربه معروف صورت گرفت؛
وزارت اقتصاد دستگاه برتر در حوزه حجاب و عفاف شد/ اهدای لوح تقدیر به وزیر اقتصاد
اقتصاد کلان
بزرگنمايي:
فصل اقتصاد - وزیر امور اقتصادی و دارایی طی سخنانی در جلسه مشترک خانواده وزارت اقتصاد با رئیس و دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر، انجام بررسی های لازم به منظور برقراری پوشش بیمه ای آمران به معروف را از جمله دستور های کاری این وزارتخانه عنوان کرد.
به گزارش فصل اقتصاد به نقل از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا)، دکتر سید احسان خاندوزی در این جلسه که به ریاست حجت الاسلام کاظم صدیقی رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور و حضور رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی و رؤسای صنعت بیمه کشور در محل این ستاد برگزار شد، موضوع امر به معروف و نهی از منکر را یک موضوع رکنی و هویتی برای جمهوری اسلامی خواند و اظهار داشت: زمانی که قرآن کریم در مورد مسئله قدرت سیاسی و حکومت در جوامع صحبت می کند، چند مؤلفه انگشت شمار را به عنوان معیار ها و مصادیق معرفی می کند که به ترتیب، عبارت است از "نماز و ارتباط معنوی با خدا"، "زکات" و "امر به معروف و نهی از منکر".
خاندوزی گفت: همان طور که دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیز بیان داشت، یکی از برجسته ترین مصادیق در حوزه امر به معروف و نهی از منکر، امر به عفاف است.
وی عنوان کرد: در حوزه عملکردی اقتصاد، ما می توانیم در دو سطح با مسئله امر به معروف و نهی از منکر ارتباط برقرار کنیم؛ اول زمانی که داریم در لایه و سطح رفتاری صحبت می کنیم که خب باید مشی خود ما و نظام اداری به گونه ای باشد که مبلغ و مروج این ارزش بوده و محدود کننده و باز دارنده از بی عفتی و بی حجابی باشد.
وزیر اقتصاد افزود: در این زمینه تلاش هایی در حوزه فرهنگ سازی درون سازمانی در وزارتخانه صورت گرفته از جمله تقدیر ها و جشنواره ها و حمایت هایی که از حجاب به مناسبت های مختلف صورت گرفته است که خوشبختانه در ارزیابی های انجام شده توسط خود ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیز مورد عنایت قرار گرفته است.
خاندوزی اضافه کرد: یک نکته دوم هم هست که به مسایل ساختاری حوزه عفاف و حجاب مربوط می شود که آن هم جزو وظایف ما است ولی کمتر به آن پرداخته می شود.
وی گفت: این مسئله، شامل مصادیق و موضوعاتی از این قبیل می شود که ما باید بتوانیم از فعالان و بازیگران مهم عرصه تولید محصولات حجاب و عفاف پشتیبانی اقتصادی کنیم.
وزیر اقتصاد افزود: پیشنهاد من در ارتباط با این لایه دوم، این است که سال آینده، دستگاه های دولتی با این شاخص هم توسط ستاد امر به معروف و نهی از منکر سنجیده شوند که آیا می توانستند کمکی به مجموعه فعالان فرهنگی کشور در مورد موضوعات مرتبط، بکنند و آیا این کار را کرده اند یا خیر؟ کما اینکه مثلا در خصوص حمایت از برخی از دیگر بازیگران شرکت های توزیع و ترویج این گونه محصولات فرهنگی نیز باید همین بررسی انجام شود.
خاندوزی با بیان اینکه بسیاری از متدینین در محافل می گویند، ما به خاطر قیمت های سرسام آور، به راحتی نمی توانیم به محصولات و کالاهای مرتبط دسترسی پیدا کنیم، گفت: اینها هم ابعاد دیگری است که توجه به آنها مجموعا کمک می کند به اینکه سبک زندگی ایمانی و مومنانه، با اقبال و سهولت بیشتری در جامعه ترویج و تکثیر پیدا کند.
وزیر اقتصاد با تأکید بر قابل حل بودن بسیاری کمبود های این چنینی، تصریح کرد: یک مصداق کوچک این موضوع، همین است که ما تا چند سال پیش در کشورمان برای تولید بسیاری از محصولات مرتبط با حجاب و بویژه چادر، وابسته به واردات بودیم اما قدم های خوبی در این چند ساله برای قطع وابستگی برداشته شده و سهم تولید داخل، در این زمینه به شدت افزایش پیدا کرده است.
خاندوزی در ادامه سخنان خود گفت: امروز به تناسب تقسیم بندی مسایل مطروحه در ستاد امر به معروف و نهی از منکر، می توان مسایلی چون بیمه آمران به معروف را در دستور کار قرار داد اما مجموعه حمایت های دیگری نیز لازم است در حوزه حمایت از تولید محصولات مرتبط، در خصوص تسهیلات و اعتبارات بانکی و ... صورت گیرد.
وی خطاب به رئیس و دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور گفت: اگر در این زمینه شما آمادگی داشته باشید، ما آماده ایم، بدنه کارشناسی و متخصصین حوزه اقتصادی وزارتخانه را، با صورت مسئله ای که شما در ستاد تعیین می کنید درگیر کنیم تا مشخص شود، از مجموعه ابزار های سیاستگذاری و حکمرانی، کدام ها را می شود فعال کرد برای اینکه مجموع خروجی نظام اقتصادی کشور به سمت و سویی برود که اهداف مد نظر ستاد است.
این گزارش حاکی است، در خاتمه این جلسه، با اهدای لوح سپاس از سوی حجت الاسلام کاظم صدیقی رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر به دکتر خاندوزی از وی بعنوان رئیس شورای امر به معروف و نهی از منکر وزارت اقتصاد به واسطه کسب رتبه برتر در اجرای شاخص های ابلاغی ستاد مذکور در امر عفاف و حجاب، قدردانی بعمل آمد.
در این تقدیرنامه می خوانیم:
جناب آقای دکتر احسان خاندوزی
رئیس محترم شورای امر به معروف و نهی از منکر وزارت امور اقتصادی و دارایی
با سلام و تحیات الهی
عفاف و حجاب به عنوان نماد و پرچم جامعه اسلامی، دو معروف مورد تأکید در اسلام و قوانین جمهوری اسلامی ایران است.
با توجه به نتایج ارزیابی شاخص های عفاف و حجاب توسط ناظران ستاد امر به معروف و نهی از منکر در سال 1401، شورای امر به معروف و نهی از منکر آن دستگاه محترم حائز رتبه برتر در اجرای شاخص های ابلاغی گردیده است، بر خود لازم میدانم به پاس اهتمام و همکاری جنابعالی و اعضای محترم شورا، مراتب تقدیر و سپاس خود را با اهدای این لوح تقدیر ابراز دارم.
از خداوند متعال آرزوی توفیق جنابعالی و همکاران گرامیتان را در راستای احیا و اقامه امر به معروف و نهی از منکر و ارتقای هرچه بیشتر شاخص های عفاف و حجاب در آن دستگاه زیر سایه پر برکت مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (مدظله العالی) مسألت می نمایم.