اختصاصی/ رئیس‌کل بیمه مرکزی: بلوکه‌شدن 25درصد وام ارتباطی به بیمه ندارد بانک و بیمه

اختصاصی/ رئیس‌کل بیمه مرکزی: بلوکه‌شدن 25درصد وام ارتباطی به بیمه ندارد

  بزرگنمايي:

فصل اقتصاد - درحالی برخی بانک‌ها اقدام به بلوکه‌کردن 25درصد تسهیلات تحت عنوان بیمه بازپرداخت تسهیلات می‌کنند که رئیس‌کل بیمه مرکزی اعلام کرد: این موضوع از طرف مجموعه صنعت بیمه نیست و این اقدام مبنای بیمه‌ای ندارد.

مجید بهزادپور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، درباره اقدام اخیر برخی از بانک‌ها مبنی بر بلوکه کردن 25 درصد مبلغ تسهیلات به‌بهانه اخذ بیمه‌نامه تعهد بازپرداخت وام از متقاضیان، اظهار داشت: قطعاً این موضوع از طرف مجموعه صنعت بیمه نیست و این اقدام مبنای بیمه‌ای ندارد.
طبق آیین‌نامه شماره 51 شورای‌عالی بیمه (آیین‌نامه قرارداد گروهی بیمه اعتبار داخلی) بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری که مجوز بانک مرکزی دارند می‌توانند تسهیلات مالی را که در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهند و در معرض ریسک عدم بازپرداخت مطالبات قرار می‌گیرد، به‌صورت گروهی نزد شرکتهای بیمه‌گر بیمه کنند.
بنابراین در این نوع قرارداد بیمه‌ای:
1 ـ بانک و مؤسسه اعتباری و سایر اشخاص حقوقی ارائه‌کننده خدمات مالی و عملیات شبه‌بانکی به‌عنوان طرف قرارداد و بیمه‌گذار با شرکت بیمه قرارداد منعقد نموده و ریسک خود را به بیمه‌گر منتقل می‌کند، نه تسهیلات‌گیرنده از بانک.
2 ـ از نظر شرکت بیمه، این بیمه‌گذار (بانک) است که باید حق بیمه مورد توافق را به بیمه‌گر بپردازد.
بر اساس این گزارش اقدام بانک‌ها در دریافت هزینه حق بیمه از تسهیلات‌گیرنده ارتباطی به بیمه‌گر ندارد.
>
به گزارش فصل اقتصاد، مدتی است که برخی از بانکها به‌جای بلوکه کردن 25% مبلغ وام، در یک اقدام جدید و من‌درآورده‌ای، مبادرت به اخذ بیمه‌نامه تعهد بازپرداخت وام از متقاضیان نموده‌اند!! بدین شکل که شخص متقاضی وام می‌بایست پیش از دریافت تسهیلات، بیمه‌نامه‌ای تحت عنوان "بیمه‌نامه تعهد بازپرداخت وام" را از همان بانک تهیه کند که جدای از هزینه بیمه‌نامه باید پیشاپیش، 25% مبلغ وام را به حسابش واریز کند تا بلوکه شود و اجازه دست زدن مشتری به پول خودش پس از تسویه کامل وام میسر خواهد شد!! بدین شکل بانکها تخلف اول خودشان یعنی بلوکه کردن 25% مبلغ وام مردم را به‌شکل جدید یعنی پیش‌دریافت 25% مبلغ وام از مشتری انجام می‌دهند!!
این اقدام درحالی است که بانک مرکزی دریافت هرگونه وثیقه نقدی قبل از اعطای تسهیلات و یا بلوکه کردن بخشی از مبلغ تسهیلات بعد از اعطای تسهیلات توسط بانک‌ها یا مؤسسات غیربانکی برای اعطای تسهیلات را ممنوع اعلام کرده است. علی صالح‌آبادی رئیس‌کل بانک مرکزی بارها تأکید کرده است: بانک‌های دریافت‌کننده وثایق نقدی و بانک‌هایی که بخشی از وام را بلوکه می‌کنند، متخلف محسوب می‌شوند و با آن‌ها برخورد می‌شود.
بنابراین طبق بخشنامه بانک مرکزی، اخذ هرگونه سپرده به‌عنوان وثیقه نقدی به هر عنوان قبل و یا بعد از اعطای تسهیلات توسط بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیر‌بانکی ممنوع است و در صورت توافق، اقدام به اخذ وثیقه نقدی باید در قالب سپرده سرمایه‌گذاری بلند‌مدت و با پرداخت سود علی‌الحساب معادل سود متناظر با دوره زمانی آن سپرده و مشابه سپرده‌های مدت‌دار پرداخت شود و نرخ سود کمتر و یا عدم اعطای سود به این سپرده‌ها تخلف محسوب می‌شود. اگر بانکی به مقررات موجود عمل نکند به هیئت انتظامی بانک مرکزی معرفی خواهد شد.
انتهای پیام/+


ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

هواشناسی ایران 403/7/18؛ رگبار پراکنده در 4 استان شمال و جنوب

ابلاغ «ضوابط تامین مالی زنجیره تولید» به شبکه بانکی

جزئیات اوج تقاضای برق در 1403/ مهار ناترازی با 14مگاپروژه

گزارش مقدماتی حادثه معدن زغال سنگ طبس در کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصویب شد

زمین برخی شهرک‌های صنعتی 3 سال بدون ساخت‌وساز رها شده است

آغاز حراج جدید سکه از ساعت 12 امروز+شرایط

حفاظت از ذخایر ژنتیکی دام وطیور تضمین‌کننده امنیت غذای پایدار است

لایحه تجارت جدید به صنعت و تجارت ضربه می‌زند

«اصلاح فرمول مزد»| تعطیلی شورای‌عالی کار 7ماهه شد

رئیس‌جمهور در جلسات ستاد مبارزه با قاچاق کالا شرکت کند

جلوگیری از خام‌فروشی محصولات لبنی در جهت محرومیت‌زدایی

ادامه سیرصعودی دلار نیما/نرخ امروز: 47هزار و 476 تومان

تاکید وزیر ارتباطات بر کاهش محدودیت ها در فضای مجازی

سیکل معیوب در چرخه تولید

امنیت لینک‌های ارسالی را جدی بگیرید!

بودجه ریزی سال 1404 بر مبنای عملکرد باشد/برشی هایی از برنامه هفتم در بودجه منعکس شود

ادغام 2 معاونت در وزارت صمت

مدیرعامل پست: روزانه تا 750 هزار مرسوله در کشور توزیع می‌شود

عددسازی در حوزه مسکن، موجب بروز معضلات جدی در بازار می‌شود

قیمت جهانی نفت امروز 18 مهر؛ کاهش 4 درصدی قیمت

وزیر ارتباطات: صنعت پست باید از انحصار خارج شود

اختصاص بنزین به هر کد ملی زمینه‌ساز کاهش مصرف سوخت می‌شود

قیمت نفت 4 درصد کاهش یافت

رشد 10 درصدی تولید فرآورده‌های نفتی در یک سال گذشته/ محدودیت‌های4 گانه کار دست 3 صنعت بورسی داد/ صنایع بورسی زیر ضرب محدودیت‌های تامین انرژی، تغییرات نرخ ارز، خوراک، فرآورده‌ها و قیمت‌گذاری دستوری

80 درصد سند تعاون اجرایی نشده است

© - www.fasleqtesad.ir . All Rights Reserved.