بزرگنمايي:
فصل اقتصاد - پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، به بررسی مهمترین اخبار بازار سرمایه در هفتهای که گذشت، پرداخته است.
آغاز اصلاحات اساسی صنعت خودرو پس از عرضه در بورس کالا
احسان خاندوزی روز یکشنبه 6 شهریور در نشست خبری با ارائه گزارش عملکرد یکساله وزارت امور اقتصادی و دارایی کشور و در پاسخ به پرسش خبرنگار «سنا» در رابطه با اینکه دولت چه الزاماتی را برای خودروسازان پس از عرضه خودرو در بورس کالا در نظر گرفته است؟ گفت: وزارت صنعت شروطی را برای خودروسازان پس از عرضه آنها در بورس کالا در نظر گرفته که شامل محورهایی چون سرمایهگذاری بیشتر در تحقیق و توسعه، حرکت به سمت طراحی پلتفرم و کاهش سهم مونتاژکاری، افزایش تولید و عرضه، اصلاح ساختار کل صنعت، اصلاح رابطه شرکتهای خودروساز با زیرمجموعهها، تعهد دادن به کاهش هزینه تمام شده خودرو و همچنین تعهد به افزایش عرضه و توقف تولید خودروهای معیوبی که در انبارها باقی ماندهاند، است.
مشاهده کل خبر
تامین مالی ارزی با کمک رمزارزها از کانال بورس بینالملل
معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به نشست شورای عالی بورس و اوراق بهادار در هفته گذشته، اظهار کرد: در این نشست، شورای عالی بورس با توجه به درخواستی که با محوریت شورای عالی مناطق آزاد برای موضوع بورس بینالملل مطرح شده بود، موافقت کرد؛ در نتیجه، در نشست اخیر شورای عالی بورس، مصوبهای برای موافقت اصولی در ارتباط با تاسیس بورس بینالملل صادر شد. به گفته محسن خدابخش، تاسیس بورس بینالمللی افزون بر بهرهگیری از فناوریهای جدید و روز، زمینه مساعدی را برای تامین مالی به ویژه تامین مالی ارزی برای بازار سرمایه و همچنین اقتصاد کشور فراهم میکند.
مشاهده کل خبر
پرداخت سود سهام 13 شرکت غیر بورسی عدالت تا پایان شهریور
دستیار ویژه سهام عدالت رئیس سازمان بورس با بیان اینکه سود سهام عدالت امسال دو برابر میشود، گفت: تکلیف سهام 3.5 میلیون متوفی سهام عدالت تا پایان شهریور مشخص میشود. پیمان حدادی اظهار داشت: با وجود اینکه 31 استان در کشور داریم اما 30 شرکت سرمایهگذاری مرتبط با سهام عدالت تشکیل شده و از این تعداد 26 شرکت سرمایهگذاری استانی در سال 99 در بازار دوم بورس پذیرش شده و نماد آنها درج شد گرچه هم اکنون همه نمادهای شرکتهای سرمایهگذاری عدالت به دلیل تعیین تکلیف نشدن مجامع این شرکتها و هیأت مدیره آن متوقف است.
مشاهده کل خبر
تامین مالی بخش خصوصی از طریق صکوک، افزایش قابل ملاحظه داشت
به گفته مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه، براساس عملکرد 6 ماهه سال مالی شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه (از بهمن ماه 1400 تا پایان تیرماه 1401)، آمار تعداد و حجم موافقت اصولیهای صادر شده به ترتیب با رشدی معادل 70 و 40 درصد در مقایسه با دوره مشابه در سال مالی گذشته روبهرو بوده است. محمدحسین صدرائی ادامه داد: طی این دوره، سازمان بورس و اوراق بهادار 39 موافقت اصولی انتشار انواع صکوک در مجموع به مبلغ 296 هزار و 400 میلیارد ریال را صادر کرده است. در این میان، 70 درصد از موافقت اصولیهای صادر شده مربوط به متقاضیانی است که برای نخستین بار به منظور تامین مالی خود به بازار صکوک مراجعه کردهاند.
مشاهده کل خبر
30 شرکت جدید به جمع سبدگردانان بورس میپیوندند
رئیس اداره امور نهادهای مالی خدمات دهنده سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اهمیت تسهیل روند دریافت مجوزها اظهار کرد: فعالان بازار سرمایه عموم مردم را به سرمایهگذاری غیرمستقیم توصیه میکنند و نقطه شروع سرمایهگذاری غیرمستقیم، نهادهای مالی هستند که مجوز فعالیت سبدگردانی، مشاور سرمایهگذاری و صندوق سرمایهگذاری را دارند. افرادی که دانش کافی بورسی ندارند میتوانند با سرمایهگذاری غیرمستقیم، ریسک سرمایهگذاری در بازار سرمایه را کاهش دهند. به گفته محسن عرب زاده، تعداد 30 شرکت سبدگردان جدید، مجوز موافقت اصولی را اخذ کرده و در مرحله صدور مجوز تأسیس و یا مجوز فعالیت هستند که با تکمیل و ارسال مدارک لازم به سازمان بورس، به جمع شرکتهای سبدگردان اضافه میشوند. بدین شکل در مجموع تعداد نهادهای مالی دارای مجوز فعالیت سبدگردانی به 117 شرکت میرسد.
مشاهده کل خبر
قیمتگذاری دستوری باید جای خود را به عرضههای گسترده در بورس کالا بدهد
عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه با ورود کل عرضه و تقاضای برخی محصولات به بورس کالا، بازار به سوی تنظیمگری درست هدایت میشود، گفت: توقع مجلس و نمایندگان آن این است که عرضه کالاها در بستری شفاف صورت بگیرد که خوشبختانه با ورود برخی کالاها به بورس کالا، این مهم انجام و بازار خود به خود بدون نیاز به هیچ اقدامی در حوزه قیمت، تنظیم شده است. بهزاد رحیمی گفت: اگر قیمت محصولات واقعی و نه بر اساس قیمتهای دستوری باشد، به طور قطع دست دلالان و اشخاصی که از آن کالا به عنوان یک کالای سرمایهای استفاده میکنند، کوتاه و کالای مورد نظر بدون واسطه به دست مصرفکننده نهایی خواهد رسید.
مشاهده کل خبر
قانون تجارت، زمینهساز تضاد منافع ناظران شرکتها
سید مرتضی شهیدی عضو هیئت علمی دانشگاه و مدیر سابق پیگیری تخلفات سازمان بورس در رابطه با عملکرد حسابرسان و بازرسان شرکتها، اظهار کرد: طبق قانون تجارت، نظارت بر شرکتها و اعضای هیئت مدیره به منظور عدم نقض قوانین و مقررات بر عهده بازرسان قانونی است. او افزود: بازرسان قانونی در صورت برخورد با تخلفات، موارد مربوط را باید به مراجع قضایی اطلاع دهند؛ اما در نظام حقوقی و مالی به ویژه در خصوص شرکتهای بورسی یک تلفیق نابجایی از بازرس قانونی و حسابرس انجام شده که این امر بر کاهش نقش بازرسان تاثیر قابل توجهی گذاشته است.
مشاهده کل خبر
افزایش دامنه نوسان، رشد و کاهش قیمتها را واقعیتر میکند
مدیر معاملات کارگزاری بورس بیمه ایران و کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش دامنه نوسان میتواند منجر به کوتاه شدن سیکلهای نزولی و صعودی بازار سهام شود، به بورسان گفت: با بزرگتر شدن دامنه نوسان بازار فعالتری خواهیم داشت و اگر قیمتها سریعتر اصلاح شود، در بحث زمان جلوتر خواهیم افتاد. دولت دوست در ادامه تاکید کرد: هر چه دامنه نوسان بزرگتر شود باید فعالین بازار و بازارگردانهای زیادی هم در بازار داشته باشیم، زیرا در حال حاضر در بسیاری از سهمهای بازار اول، بازارگردان فعال نداریم.
مشاهده کل خبر
قیمتگذاری دستوری سرمایهگذار خارجی بورس را هم فراری میدهد
یک کارشناس اقتصادی و مشاور اتاق بازرگانی، در پاسخ به این پرسش که توافق برجام چه تاثیری بر بازار سرمایه و جذب سرمایهگذاریهای خارجی برای کشور دارد گفت: خوشبختانه کشور ایران پتانسیل بالایی در زمینههای مختلف به ویژه در زمینه انرژی دارد؛ به طوری که اگر در دنیا، اول هم نباشد، به طور قطع در جایگاه دوم قرار گرفته است. محسن یگانه با اعلام اینکه ایران با داشتن فلزاتی چون مس و روی جزو کشورهای پرپتانسیل محسوب میشود افزود: بازار سرمایه کشور دارای ارزندگی بسیار بالایی است اما علت اینکه بازار سرمایه کشور آن طور که باید مورد استقبال سرمایهگذاران فعلی و حتی داخلی قرار نگرفته و سرمایهگذاران خارجی هم با حساسیت بیشتر این موضوع را دنبال میکنند، به ریسکهایی موجود در بازار برمیگردد.
مشاهده کل خبر
یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه برای آنکه خروج مداوم پول از بازار سرمایه اتفاق نیفتد نیازمند چشمانداز مثبتی در اقتصاد کشور و به دنبال آن رونق بازار هستیم، به بورسان گفت: نگاه این روزهای سرمایهگذاران و صنایع به موضوع برجام، توافق و یا عدم توافق آن گره خورده است و ابهامات موجود در بازار سرمایه باعث شده که شاهد ورود کم پول حقیقی به بازار باشیم. امیر اعتمادی در اینباره افزود: اگر به دنبال توافق برجام در کنترل نرخ ارز، نرخ بهره و تورم به دستاوردهای خوب برسیم، شرایط خوبی برای اقتصاد کشور، رفاه مردم و بازار سرمایه و همچنین شرکتهای بورسی حاصل شده و با افزایش فروش نفت، شاهد جبران کسری بودجه کشور نیز خواهیم بود.
مشاهده کل خبر
هدایت نقدینگی به سمت تولید، راهکار پایدار کنترل تورم
یک کارشناس اقتصادی گفت: تنها راهحل بلندمدت عبور از معضل تورم در اقتصاد ایران، رعایت مقررات انضباط پولی و مالی است. نمیتوان انتظار داشت که در شرایط موجود نرخهای رشد نقدینگی قابل توجه و عدم توسعه و تقویت تولید، نرخهای تورم تک رقمی داشته باشیم. عباس علوی راد با اشاره به اینکه مسیر اقتصاد در بلند مدت و میان مدت فراز و نشیبهای زیادی دارد، گفت: خطاهای سیستماتیک زیادی طی سالهای اخیر در کشور رخ داده است و راهی به جز گذر از این خطاهای سیستماتیک نیست.
مشاهده کل خبر
افزایش نرخ بهره به ضرر اقتصاد و بورس تمام میشود
یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه نرخ بهره همیشه به عنوان یکی از ریسکهای بسیار مهم در بازار سرمایه تلقی میشده به بورسان گفت: به طور مشخص بالا و یا پایین بودن نرخ بهره تاثیر مستقیمی بر بازار سرمایه دارد. در حال حاضر همه تلاش بانک مرکزی و دولت این است که نرخ تورم در کشور کنترل شود که یکی از راهکارها، جذب نقدینگی از سطح جامعه از طریق نرخ بهره بانکی است. احسان عسکری در این باره گفت: نرخ بهره 23 یا 24 درصد برای اقتصادی که قرار است تولید محور باشد یا سرمایه در گردش شرکتها را فراهم کند، منطقی نیست. زیرا بهای تمام شده پول به شدت بالا رفته و در نتیجه نرخی که به شرکتها برای سرمایه در گردش به صورت وام ارائه می شود، بسیار بالا خواهد بود.
مشاهده کل خبر