بزرگنمايي:
فصل اقتصاد - رئیس اتحادیه مرکزی دام سبک خاطر نشان کرد: سقف صادرات دام در مصوبه شورای قیمتگذاری و شیوهنامه صادرات به دلیل احتمال تنش در بازار اعلام نشده است؛ ولی به صورت محرمانه به سازمان جهاد کشاورزی استانها ابلاغ شده تا بر اساس آن مجوز صادر کنند.
افشین صدر دادرس ، با اشاره به ابلاغ شیوهنامه صادرات دام زنده از سوی سازمان دامپزشکی، گفت: مرجع صدور مجوز صادرات دام زنده، سازمان جهاد کشاورزی استانهاست؛ متقاضیان صادرات باید درخواست خود را به این سازمان اعلام کنند و هم اکنون در مرحله ثبت تقاضا هستیم.
وی با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی استانها بر اساس بندهای شیوهنامه صادرات بررسیها را انجام میدهند، گفت: اگر نقطه ابهامی در روند وجود ایجاد شود طبق شیوهنامه از معاونت امور دام یا دفتر توسعه صادرات استعلام گرفته میشود در صورت نبود ابهام متقاضی برای طی کردن مراحل به سازمان دامپزشکی مراکز استانها ارجاع داده میشود.
صدر دادرس در پاسخ به این پرسش که آیا سقف صادرات دام مشخص شده است؟ بیان کرد: سقف صادرات در مصوبه شورای قیمتگذاری و شیوهنامه صادرات به دلیل احتمال تنش در بازار اعلام نشده است؛ ولی به صورت محرمانه به سازمان جهاد کشاورزی استانها ابلاغ شد تا بر اساس آن مجوز صادر کنند.
رئیس اتحادیه مرکزی دام سبک با اشاره به کشورهای هدف صادراتی، خاطر نشان کرد: کشورهای حاشیه خلیج فارس، عراق و اقلیم کردستان دام زنده صادر میشود؛ و در ازای آن صادرکننده باید ارز وارد کشور میکند. برای صادرکنندگان بعد از صادرات تعهد ارزی ایجاد میشود که بعد از صدور دام باید معادل آن ارز وارد کند.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه دامپروری فراسرزمینی در ارمنستان و مغولستان انجام میشود، گفت: در این کشورها مراتع به وفور وجود دارد و دام ارزان است از این رو سرمایهگذار ایرانی به این کشورها میروند و اقدام به تولید میکنند؛ اما نباید از این نکته غافل شویم که محور توجه باید تولیدکننده داخلی باشد. تولیدکننده داخلی تابع قوانین داخلی و برای مصرف اقدام به تولید میکند از این رو تولید آنها باید برای فروش در بازار داخلی ارجعیت داشته باشد.
صدردادرس میزان مازاد دام را حدود 4 تا 6 میلیون راس دام زنده عنوان کرد و افزود: پروژه پلاک گوش در سال 99 کلید خورد و ما همان زمان به مسئولان وزارت کشاورزی اعلام کردیم که نه تنها این موضوع به جمعآوری دام کمک نمیکند بلکه خطا در آمار را افزایش میدهد که در عمل نیز این اتفاق افتاد.
وی افزود: بازار دام زنده و گوشت در بازار یک رابطه منطقی دارند؛ اما در شرایط اقتصادی که دلالها بر بازار حکومت میکند این رابطه منطقی برقرار نیست وقتی قیمت دام زنده هزار تومان بالا برود قیمت گوشت 4 برابر بالا میرود.
این کارشناس حوزه دام ادامه داد: کنترل بازار گوشت ساده است چراکه عرضه کنندگان گوشت در بازار مشخص هستند این افراد سهم مشخصی از توزیع گوشت در بازار را دارند که بر فعالیت آنها میتوان نظارت کرد؛ اما این نظارتها در این بخش انجام نمیشود و بیشترین فشار بر روی قیمت دام زنده میگذارند که این مسئله عادلانه نیست.
انتهای پیام/