بزرگنمايي:
فصل اقتصاد - رئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه طرح کروکی آنلاین مبنی بر پرداخت خسارت تصادف زیر 20 میلیون تومان طی دو تا سه هفته آینده رونمایی میشود، گفت: حق بیمه اربعین را ثابت نگه داشتیم و نسبت به میزان دو سال قبل تغییری نکرده است.
مجید بهزادپور در نشست خبری به مناسبت هفته دولت بیان کرد: با توجه به سخنان رییس جمهور مبنی بر تسهیل سفر اربعین برای زائران، بیمه مرکزی تصمیم گرفت افزایش قیمت نداشته باشد.
وی همچنین در خصوص پرداخت آنلاین بیمه توضیح داد: براساس قانون 2.5 درصد سقف خسارت طرفین درگیر تصادف نیاز به کروکی ندارد و برای تسهیل خدمات به بیمهگران سامانه پرداخت خسارت کمتر از 20 میلیون تومان به صورت آنلاین را طراحی کردیم.
به گزارش فصل اقتصاد، بهزادپور افزود: افراد در تصادفاتی که کمتر از 20 میلیون خسارت است اطلاعات تصادف را ارسال میکنند و پس از ارزیابی انجام شده مبلغ به حساب خسارت دیده پرداخت میشود. تا کنون پنج شرکت بیمهای به این سامانه متصل شدند.
وی با اشاره به سند تحول دولت گفت: این سند با جزئیات بیشتر به صنعت بیمه پرداخت است و پنج محور اصلی مبارزه با فساد، توسعه و ارتقای صنعت بیمه، تحول دیجیتال در فرایندها و محصولات، نظارت موثر، کاهش تصدیگری و مقرراتزدایی و مردمی شدن دارد.
بهزادپور گفت: برای رسیدن به دستاوردها در سال جاری 15 پروژه اصلی تعریف شده است که عبارتاند از حضور نیروی جوان و ایجاد صندوق نوآوری بیمه، نسخه الکترونیک بیمه تکمیلی، کروکی آنلاین، بیمه آنی، سامانه تقلب و تخلف، سامانه نظارت هوشمند، سامانه ریسک راننده، ساماندهی مقررات بیمهای و مردمی شدن بیمه است.
رئیس بیمه مرکزی درباره سامانه ریسک راننده توضیح داد: این سامانه یکی از تکالیف در بیمه شخص ثالث است و در دو فاز انجام میشود و ریسک تصادفات را پیشبینی میکند و اجرای آن نیازمند قوانین است که پس از نهایی شدن اطلاعات مربوطه بهزودی منتشر میشود.
وی همچنین در ابتدا گزارشی از عملکرد بیمه مرکزی ارائه کرد و گفت: حق بیمه تولیدی در سال گذشته 115 هزار میلیارد تومان معادل حدود 27.5 میلیارد دلار است که سهم ما از حق بیمه دنیا 4 دهم درصد و سرانه بیمه در کشور ما 322 دلار و ضریب نفوذ در کشور ما به حدود 2.4 تا 2.5 درصد رسیده است. ضریب نفوذ بیمه ما نسبت به منطقه پایین نیست، اما فاصله زیادی تا هدف ضریب 7 درصدی برنامه توسعه فاصله داریم.
بهزادپور بیان کرد: حق بیمههای دریافتی در سالهای گذشته نسبت به سال قبل از رشدی معادل 41 درصد برخوردار بوده. در 4ماهه امسال هم 54.5 هزار میلیارد حق بیمه دریافت شد که نسبت به مشابه سال قبل 73 درصد رشد داشته، تعداد بیمهنامههای صادره در سال گذشته 71.3 میلیون فقره بود که نسبت به سال قبل 4.6 درصد رشد داشته است.
به گفته بهزادپور در 4ماهه امسال 21 میلیون فقره بیمهنامه صادر شده که نسبت به مشابه سال قبل 2.8 درصد رشد نشان میدهد. خسارت پرداختی صنعت بیمه در سال گذشته 65 هزار میلیارد تومان بوده که 48 درصد رشد داشته، در 4ماهه امسال این رقم به 21.4 هزار میلیارد تومان رسیده است. همچنین در 4ماهه امسال 52.5 میلیون فقره خسارت به ارزش 21.4 هزار میلیارد تومان پرداخت شده که از رشدی معادل 46.2 درصد برخوردار است.
وی در مورد بیمههای زندگی گفت: سال گذشته 16 درصد از پرتفوی بیمه مربوط به زندگی بوده است در 4ماهه اول امسال 12.8 دهم درصد بیمهنامهها مربوط به زندگی بوده، ضریب نفوذ بیمه بر مبنای نسبت فروش حق بیمه به تولید ناخالص داخلی در کشور ما حدود 2.5 درصد است. طبق قانون باید به 7 درصد برسد، در حالی که این هدف بسیار بلند است و ظرف 9 سال گذشته از 2.1 درصد به حدود 2.5 درصد رسیده است.
رئیس کل بیمه مرکزی تصریح کرد: در صنعت بیمه سالانه 130 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری توسط شرکتهای بیمه و بیمه مرکزی انجام میشود. دارایی شرکتهای بیمه و بیمه مرکزی به 250 هزار میلیارد تومان میرسد که البته نسبت به صنعت بانکداری و بورس عدد بزرگی نیست، اما یک شاخص بزرگ در صنعت بیمه وجود دارد که پرتفوی بسیار بزرگی در کشور را تحت پوشش قرار میدهد بهگونهای که در حال حاضر بالغ بر 500 میلیارد دلار از داراییهای کشور از قبیل پتروشیمیها، کشتیها، هواپیماها، کارخانهها و سایر تجهیزات کشور تحت پوشش صنعت بیمه قرار گرفته است.