بزرگنمايي:
فصل اقتصاد - وزیر جهاد کشاورزی بر تولید پایدار، افزایش بهره وری و دانش بینان بودن بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: تولیدات کشاورزی باید با حفظ منابع آب و خاک و محیط زیست انجام شود و حمایتها و سرمایه گذاریهای دولت تدبیر و امید نیز از منابع پایه طی 40 سال اخیر بی نظیر بوده است.
به گزارش فصل اقتصاد به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مهندس محمود حجتی امروز دوشنبه در سی و دومین دوره انتخاب نمونههای ملی کشاورزی ضمن تقدیر از تلاشهای کشاورزان برتر اظهار داست: بهره برداران نمونه، پیشرو در بخش کشاورزی هستند و به ما درسهای زیادی میآموزند و انتخاب آنان براساس شاخصهای بهره وری، حفظ منابع پایه و استفاده از دانش و تکنولوژیهای روز بوده است.
وی با بیان این که دولت تدبیر و امید توجه جدی و ویژه ای به بخش کشاورزی دارد، تصریح کرد: در دولت تدبیر و امید، منابع فوق العاده ای در زمینه آب و خاک در مزارع اختصاص داده است و در سال 96 نیز نزدیک به 7 هزار میلیارد تومان در شاخهها و مناطق مختلف آب و خاک هزینه شده است.
حجتی با بیان این که بیشترین یارانه در بخش کشاورزی به آب و خاک اختصاص یافته است، گفت: در بخش آب و خاک تا 85 درصد هزینه طرحها را دلت به منظور تقویت بنیان تولید، یارانه پرداخت میکند.
وی از اجرای سیستمهای نوین آبیاری در سطح 154 هزار هکتار در سال جاری خبر داد و اذعان داشت: این سطح تا پایان امسال از 200 هزار هکتار عبور خواهد کرد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اجرای طرحهای عظیم آب و خاک در سراسر کشور گفت: در طرح 550 هزار هکتاری خوزستان و ایلام و طرح 230 هزار هکتاری استانهای غربی و شمال غربی، سیستمهای نوین آبیاری و در طرح 46 هزار هکتاری سیستان عملیات زهکشی، تسطیح اراضی انتقال آب با لوله اجرا میشود.
وی دانش بنیان بودن بخش کشاورزی را ضروری خواند و اظهار داشت: ما باید در حوزه کشاورزی به دنبال دانش و ابزار و تکنولوژی روز در کنار یافتههای خود باشیم و دانش روز را بومی سازی کرده در اختیار کشاورزان قرار داهیم.
حجتی همچنین بر افزایش بهره وری تاکید گذاشت و تصریح کرد: ظرفیتهای مغفول زیادی در کشور وجود دارد که میتوان از طریق آن بخشی از مشکلات را برطرف کرد و برای تولید حد و نهایتی وجود ندارد.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر تلاش کردیم از برخی ظرفیتهای مغفول مانده مانند کشت گلخانه ای، کشت ماهی در قفس و گیاهان دارویی استفاده کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به عملکرد تولید برخی از کشاورزان نمونه گفت: من دست باغدار نمونه ای که 168 تن سییب در هکتار تولید کرده را میبوسم و از بهره بردارانی که تولید بالا داشته اند قدردانی میکنیم.
وی افزود: عملکرد تولید 170 تا 180 تن چغندر قند در هکتار به ما نشان میدهد که ظرفیتهای زیادی در بخش کشاورزی وجود دارد.
همچنین در عین حال به توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی در چهار سال اخیر اشاره و تصریح کرد: از آذر سال 92 یک خط اعتباری پیوسته برای مکانیزاسیون کشاورزی ایجاد شده و درحوزههای مختلف کشاورزی اعتبار برای توسعه مکانیزاسیون قابل تامین است.
وی در حاشیه این برنامه در جمع خبرنگاران در مورد تامین تخم مرغ مورد نیاز مردم نیز اعلام کرد: طی دو سال اخیر براثر بیماری آنفلوانزای پرندگان برخی از واحدهای مرغ تخم گذار آسیب دیدند که در سال گذشته با اقدامات تکیملی و توسعه و افزایش ظرفیت تولید و سایر تمهیدات توانستیم عرضه و تقاضا را متناسب کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: امسال نیز براثر بیماری آنفلوانزا برخی از واحدهای مرغ تخم گذار آسیب دیدند و امروز با کسری عرضه مواجهع شدیم که بخشی از این کسری را با واردات تامین میکنیم. و با کنترل چگونگی توزیع این محصول، به تدریج بازار را متعادل خواهیم کرد.
وی با اشاره به تامین نهادههای دام و طیور گفت: ما تلاش میکنیم نهادههای مورد نیاز دام و طیور را با ارز ارازنتر بدون وقفه تامین و در اختیار تولیدکنندگان قرار دهیم تا قیمت محصول نهایی ارزانتر شود.
بنابراین گزارش، در این مراسم با حضور وزیر جهاد کشاورزی، نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی و رییس سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی از 153 کشاورز نمونه با اهدای تندیس تقدیر و از 100 عنوان آثار نوشتاری در بخش کشاورزی رونمایی شد.