بزرگنمايي:
فصل اقتصاد - عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: چارهای جز این نداریم که از صنعت به واسطه کنترل واردات حمایت کنیم، که البته این روش نیز از طریق نظام تعرفهای هوشمند انجام میشود اما اصولی نیست.
محمدرضا نجفی ، در خصوص کاهش راندمان و فعالیت با حداقل توان تولید واحدهای تولیدی کشور، اظهار داشت: کاهش بهره وری و راندمان تولید، اعم از کالا یا خدمت، عمدتا به دلایل و شرایط محیطی حاکم بر بخش تولید کشور برمی گردد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه محیط کسب و کار تعیین کننده تام و تمام در سرنوشت تولید و تولید کنندگان است، گفت: برای اینکه کالای رقابتی و دارای مزیت، تولید و به فروش برسد بایستی ملزومات و نیازهای آن در یک سیستم بازرگانی ومالی کارآمد و رقابتی تامین گردد، ساختار تولیدی نیز بهره ور با قابلیت تولیدی متناسب با نیاز بازار باشد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: زنجیره تولیدی کارآمد، انعطافپذیر و اقتصادی، نیازمند محیط و محاطی حتی الامکان متعارف همانند سایر تولیدکنندگان و رقبا می باشد، تولیدکنندگان ما عمدتا از ناحیه محیط کسب و کار دچار مضیقه و عقب ماندگی در حفظ و توسعه سطح و کیفیت عملکرد، و ظرفیت، امکانات و موقعیتهای خود در تامین، تولید و فروش گردیده اند.
وی ضمن اشاره به اینکه باید در زنجیره تامین امکان دسترسی به تمامی لوازم و منابع موردنیاز تولید بهصورت رقابتی، با قیمت، کیفیت و در زمان مناسب باشند، ادامه داد: تولیدکننده باید بتواند به منابع مالی مورد نیاز خود در فضای رقابتی دسترسی داشته باشد و بتواند از طریق جذب سرمایه، فاینانس و ...، منابع مالی، تکنولوژی، مواد اولیه، ماشینآلات، قطعات و مایحتاج دیگر خود را به صورت رقابتی تامین کند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان اگر مایحتاج مورد نیاز خود را بهصورت رقابتی تامین کنند میتوانند محصولی با کیفیت، قیمت تمام شده مناسب و مورد نیاز بازار تولید نمایند، عنوان کرد: اگر تولیدکننده نتواند محصول خود را بهفروش برساند ظرفیتهای تولید جذب نشده باقی میماند و در نتیجه حجم و تیراژ تولید او کاهش مییابد و به مقیاس اقتصادی تولید نمیرسد که در نتیجه قیمت تمام شده افزایش مییابد، قیمت تمام شده در یک سیکل منجر به ایجاد اشکال در بازار میشود لذا مولفه دسترسی متعارف به بازارهای هدف نیز از لوازم ضروری برای نگهداشت سطح و توسعه در محیط صنعت از اهمیتی استراتژیک برخوردار است.
بنگاههایی موفق بایستی توان صادرات 30 درصد محصولات خود را دارا باشند
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امروز بنگاههای موفق هستند که میتوانند حدود 30 درصد از محصولات خود را صادر کنند، ادامه داد: برای صادر کردن محصولات اشکالات خارج از حوزه کسبوکار نباید در مسیر تولیدکنندگان باشد. تولیدکنندگان در گذشته و تاحدودی هنوز هم به دلایل تحریمی و نداشتن توافقات دو یا چند جانبه با بازارهای هدف امکان رقابت و دسترسی به بازارهای هدف را نداشتند.
نداشتن صادرات کافی از موجبات افت راندمان و ایجاد هزینه های جذب نشده در تولید و غیر رقابتی تر شدن بخشی از تولیدات ما می گردد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به اینکه صادرکنندگان بایستی بتوانند درآمد حاصل از صادرات خود را بدون دغدغه در زمان مناسب و ایمن به کشور انتقال دهند، که متاسفانه این امکان نیز در موارد زیادی وجود نداشته است، اضافه کرد: با وجود چنین شرایطی بخشی از محصول کشور که باید صادر شود امکان صادرات پیدا نمیکند و تولیدکنندگان به بازار داخل محصور میشوند که 30 تا 40 درصد ظرفیتهای تولیدی غیرعملیاتی میشود و همین مسئله موجب فاصله از مقیاس اقتصادی تولید میشود.
محیط مساعد کسبوکار، زمینه اصلی داشتن صنعت و تولیدی اقتصادی است
وی گفت:به اعتقاد بنده مهمترین شرط داشتن صنعت و تولیدی اقتصادی، رقابتی و پویا، وجود محیط کسبوکار مناسب است، بهگونهای که بتواند فرایندهای تامین، تولید و فروش خود را بصورت معمول و رقابتی سامان بدهد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از مولفه های مهم و ضروری قابل تاکید و احصاء دیگر در محیط صنعت، نظام بانکی کارآمد و تولید محوری است که قابلیت پیشتیبانی به هنگام و امن را در طول این زنجیره داشته باشد، که به اعتقاد بنده بنا به دلایلی که از حوصله این بحث خارج است فاقد آن بوده و هستیم.
وی با اشاره به اینکه قبل از آنکه واردات به تولید آسیببزند، نبود شرایط تامین، تولید و عرضه متعارف و رقابتی است که به تولیدات ما آسیب وارد میکند، ادامه داد: در چنین فضایی که مسئله صنایع را به دلایل محیطی نمیتوانیم حل کنیم چارهای جز این نداریم که از صنعت از طریق کنترل واردات حمایت کنیم، این روش نیز از طریق نظام تعرفهای هوشمند انجام میشود، که لازم است بدانیم حفظ تولید با این روشها نیز واجد آسیب و خساراتیست که تا ابد هم نمی تواند ادامه داشته باشد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئله حمایت از تولید با همه ضرورت و اهمیتش،با این روشها، نباید ما را نسبت به حقوق مصرف کنندگان بیتوجه کند، گفت: ما نباید به جایی برسیم که برای حمایت از تولید، برای زمانی که انتهایش مشخص نیست، مصرف کنندگانمان را وادار و ناچار به مصرف کالاهایی با قیمت، عمر و کیفیت نامناسب و غیر رقابتی بکنیم. باید تعادل و توازنی بین حقوق همه ذینفعان و انجام حمایت از تولید از طریق ایجاد فضای کسب و کار و اکوسیستم مناسب برای آن اقدام بکنیم که این می تواند شرایط لازم برای ادامه حیات صنعت به گونه ای که ظلم و اجحاف به مصرف کننده نشود را مهیا نماید.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، در پایان خاطرنشان کرد: کاهش تصدی گری و انجام وظایف حاکمیتی و عدم رقابت رانتی و غیر رقابتی دستگاهها با مردم، در حوزه هایی که بایستی مردمی اداره شود، نیز از ضرورتهای دیگریست که لازمست به آن توجه موثر و عملی گردد که از این رهگذر خیر کثیر حاصل خواهد شد، از جمله سالم و شفاف تر شدن امور و بهره وری و راندمان بیشتر سرمایه ها ومنابع./
پایان پیام