بزرگنمايي:
فصل اقتصاد - وب سایت ترنجی: در سال های اخیر برخی از گجت ها و گوشی هوشمند معرفی شده توسط کمپانی ها، از استانداردهای لازم برای مقاومت در برابر آب برخوردار بوده اند و این موضوع توانسته خیال کاربران زیادی را از بابت اتفاقات احتمالی که موجب خیس شدن تلفن شان می شود، راحت کند؛ خصوصاً افرادی که زیاد در محیط های پرآب رفت و آمد دارند یا کاربرانی که حواس پرتی و بی احتیاطی شان، بارها کار دست شان داده است.
اگر به هر دلیل گوشی هوشمند شما (که ضدآب هم نیست) درون آب افتاد، اولین کاری که می بایست انجام دهید خارج کردن آن از آب در سریع ترین زمان ممکن است؛ چرا که هر چه بیشتر درون آب و مایعات باقی بماند، احتمال نفوذ رطوبت از طریق منافذ و درزهای گوشی هوشمند، بیشتر و بیشتر خواهد شد. پس از خارج کردن گوشی از آب، کارهای خاصی وجود دارند که شما باید برای نجات آن، با دقت و حوصله انجام دهید.
خیس شدن گوشیها شاید به منزله سوختن و نیاز به تعویض آن باشد، اما اگر شما در مواردی به اندازه کافی سریع باشید میتوانید آن را حفظ کنید. برای این مطلب زیر را مطالعه کرده و مراحل آن را انجام دهید.
1. سریعا گوشی را از آب خارج کنید. درگاههایی که روی گوشی قرار دارند مثل:درگاه "micro usb"، میکروفون، اسپیکر و... جاهایی هستند که از داخل آنها آب به درون دستگاه وارد میشود. گوشی خود را سریعا از آب بیرون آورده و آن را خاموش کنید. فرض کنید که درون گوشی شما آب رفته است، چه گوشی درست کار کند یا خیر.
2. اگر گوشی خود را به موقع از آب بیرون آورده باشید، ممکن است آسیب زیادی ندیده باشد. زمانی که گوشی مدت زیادی در آب باشد، مانند وقتی که داخل ماشین لباسشویی بوده است کمی بعید به نظر میرسد که بتوان گوشی را دوباره به حالت اول برگرداند. ولی به هر صورت سعی کردن برای حفظ آن ارزشش را دارد. اگر گوشی به شارژر وصل است و در آب افتاده، برای بیرون آوردنش از آب به آن دست نزنید! ابتدا برق را قطع کرده و یا دوشاخه شارژر را از پریز خارج نمایید. برق در آب می تواند موجب برق گرفتگی شما شود. به هر صورت اگر گوشی شما در حین شارژ به داخل آب افتاد با رعایت موارد بالا سریعا آن را از داخل آب خارج کنید.
3. در صورتی که باتری گوشی قابل جدا شدن است، باتری گوشی را از آن خارج کنید و گوشی و باتری را بر روی دستمال نرم و یا حوله قرار دهید. این یکی از مهمترین مراحل است زیرا مدارات گوشی که به آن ها آب رسیده اگر منبع تغذیه «باتری» نداشته باشند آسیب نخواهند دید. برای فهمیدن اینکه آیا گوشی واقعا آسیب دیده، گوشهای در نزدیک باتری وجود دارد که یک مربع یا دایره سفید رنگ قرار دارد. اگر رنگ آن سفید یا قرمز شده بود آب به داخل گوشی نفوذ کرده است. اگر با نحوه خارج کردن باتری آشنا نیستید، دفترچه راهنمای گوشی خود را مطالعه کنید.
4. سیم کارت خود را خارج نمایید. ممکن است شمارههای مهمی بر روی سیم کارت شما وجود داشته باشد. برای بسیاری حتی این اطلاعات از خود گوشی نیز مهمتر هستند. سیم کارتها در مقابله با آب مقاومت خوبی دارد ولی بیرون آوردن زودتر آن ها بهتر است. پس از خارج کردن آن را هم روی حوله یا دستمال قرار دهید.
5. تمام لوازم جانبی که متصل به گوشی هستند، از جمله هدفون، کارت حافظه، کاور و ... را خارج نمایید. این کار برای رسیدن بیشتر هوا به داخل گوشی و نقاطی است که داخل آنها آب رفته است.
6. با یک دستمال نرم یا حوله گوشی خود را خشک کنید. اگر حتی یک قطره آب داخل آن بماند باعث ایجاد خرابی در مدارات گوشی میشود. باید آب وارد شده به گوشی را در کمترین زمان ممکن خارج کرده و خشک نمایید. بدون رها کردن گوشی تا جایی که ممکن است آبها را خشک کنید. از تکان دادن بیش از حد گوشی خودداری کنید زیرا این کار باعث میشود آب به نقاط بیشتری از گوشی نفوذ کند.
7. از یک جارو برقی استفاده کنید. برای مکیدن مایع درون قسمتهای داخلی گوشی، یکی از در دسترس ترین وسایل جارو برقی است. برای حذف تمام رطوبت باقی مانده در گوشی، 20 دقیقه جارو برقی را با کمی فاصله از آن بگیرید. این سریعترین روش برای خشک کردن کامل گوشی است. توجه داشته باشید که جارو برقی را بیش از حد به گوشی نزدیک نکنید و فاصله درستی را برای آن انتخاب کرده و در همان حالت نگه دارید.
8. بر خلاف توصیههای عوام، به شما توصیه میکنیم که از سشوار استفاده نکنید «حتی باد سرد». با استفاده از سشوار ممکن است رطوبت بیشتری به سمت داخل گوشی رفته و به اجزای الکتریکی دیگر آن نیز آسیب بزند.
9. یکی از در دسترس ترین راهها، قرار دادن گوشی در برنج است. برنج رطوبت باقی مانده را به خود جذب میکند. هر ساعت گوشی خود را درون برنج جابهجا کنید. این کار موجب میشود بعد از چند ساعت تمام رطوبت باقی مانده درون آن خارج شود.
10. گوشی خود را در زیر آفتاب قرار دهید تا کاملا رطوبت آن از بین برود.
11. گوشی را بر روی یک حوله جذب کننده آب قرار دهید.
12. توجه کنید که تمام این مراحل برای خارج شدن کامل رطوبت از داخل گوشی است. بعد از 4 الی 6 ساعت در هر مرحله گوشی و محل جذب رطوبت را چک کنید اگر بیش از حد خیس بود، مرحله مکیدن آب از داخل گوشی را تکرار نمایید.
13. گوشی خود را تست کنید. پس از 24 ساعت که مراحل بالا را انجام دادید، گوشی خود را روشن کرده و تست نمایید. تمامی پورتها و مواردی که به آنها آب وارد شده بود را تست کنید.
14. اگر گوشی شما کاملا خشک شده ولی هنوز کار نمیکند شارژر را به گوشی بدون باتری وصل کنید. اگر گوشی کار کرد، احتمالا باتری گوشی خراب شده و شما باید باتری گوشی را تعویض نمایید.
15. در صورت جواب نگرفتن از مراحل بالا، گوشی خود را به یک تعمیرکار مجاز داده و تمام کارهایی که با آن انجام دادهاید را برای تعمیرکار شرح دهید. آن ها در صورت دانستن کاری که با گوشی انجام شده، سریعتر و دقیقتر آن را درست خواهند کرد.
16. در صورت نداشتن تخصص، به هیچ وجه قطعات گوشی را باز نکنید. این کار میتواند باعث وارد شدن شُک به دستگاه و در معرض مواد شیمیایی قرار گرفتن شما، شود. بهترین کار دادن آن به افراد ماهر جهت تعمیر است.