صادرات گاز ایران به گرجستان همچنان در دستورکار است کار و تعاون

صادرات گاز ایران به گرجستان همچنان در دستورکار است

  بزرگنمايي:

فصل اقتصاد - معاون وزیر نفت در امور گاز گفت: قرارداد صادرات گاز ایران به گرجستان منتفی نشده و در صورت نهایی شدن توافق‌ها، بخش خصوصی گاز ایران را از خاک ارمنستان به گرجستان صادر می‌کند.

حمیدرضا عراقی، درباره صادرات گاز ایران به گرجستان گفت: شرایط جغرافیایی ایران به گونه‌ای است که امکان صادرات گاز به بسیاری از کشورها از جمله گرجستان را دارد، اما این صادرات باید از خاک ارمنستان انجام شود.
وی افزود: صادرات گاز به گرجستان به فراهم شدن شرایط گوناگونی از جمله موافقت ارمنستان نیاز دارد، همچنین زیرساخت‌های صادرات و قیمت مناسب نیز از دیگر عوامل تحقق این هدف است.
معاون وزیر نفت در امور گاز تصریح کرد: در صورتی که ایران، ارمنستان و گرجستان برای صادرات گاز به توافق برسند، لازم است بخش خصوصی گاز را از ایران بخرد و پرداخت هزینه سوآپ به کشورهای ایران و ارمنستان را پرداخت کند تا این گاز وارد گرجستان شود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز اظهار کرد: پیش از این نیز یکی از شرکت‌های خصوصی برای انتقال گاز ایران به گرجستان اقدام کرد اما هنوز هیچ گازی به گرجستان صادر نشده است.
عراقی با بیان این‌که هم‌اکنون هیچ قراردادی برای صادرات گاز ایران به گرجستان اجرایی نشده، گفت: موضوع صادرات گاز از خاک ارمنستان به گرجستان هنوز به طور کامل منتفی نشده است و در صورتی که برای بخش خصوصی به صرفه باشد احتمال دارد، صادرات گاز انجام شود.
به گزارش شانا، دی ماه سال گذشته، حسن روحانی، رئیس‌جمهوری همراه با هیئت بازرگانی ایران به ایروان سفر کرد، و در همایش تجاری ارمنستان و ایران که مسئولان اقتصادی ارمنستان و فعالان بخش خصوصی دو کشور در این همایش حضور داشتند، طی سخنانی با اشاره به توانایی منطقه برای انتقال گاز ایران از طریق گرجستان و دریای سیاه به اروپا، بر همکاری دو کشور در زمینهٔ تامین امنیت انرژی تاکید شد.
صادرات گاز به اروپا، از جمله برنامه‌هایی است که می‌تواند در افزایش سهم ایران در تجارت جهانی گاز نقش داشته باشد. اتحادیه اروپا هم اکنون حدود 22 تا 23 درصد انرژی موردنیاز خود را از گاز طبیعی تامین می کند و بر اساس مطالعات پارلمان اروپا، امکان صادرات گاز از سوی 12 کشور به این قاره وجود دارد که ایران نیز از جمله این کشورها و بهترین منبع تامین گاز است. ایران ظرفیت صادرات سالانه 25 تا 30 میلیارد مترمکعب گاز از هشت مسیر را به اروپا دارد.
مسیر ایران- عراق- سوریه، مسیر ترکیه که خود شامل چند مسیر از جمله دریای سیاه از طریق آذربایجان، گرجستان و دریای سیاه و دیگری از طریق ارمنستان، گرجستان و دریای سیاه است، از مسیرهای صادرات گاز به اروپا هستند.
در اردیبهشت امسال، بنابر اعلام مقامات وزارت امورخارجه ایران، مذاکراتی میان ایران و گرجستان انجام شد که از تفاهم‌هایی در زمینه افزایش همکاری‌های تجاری اقتصادی میان دو کشور خبر می‌داد زیرا گرجستان در گذشته محموله گازی از ایران خریداری کرده بود، اما به دلیل مشکلاتی که داشتند، آن را حمل نکرده و تفاهم انجام شده را اجرایی نکرده بود اما بر اساس تفاهم یاد شده، ارسال گاز ایران به گرجستان در بهار امسال باید به مرحله عمل می‌رسید اما محقق نشد.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری در مذاکرات مشترک هیئت‌های عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران و گرجستان، با بیان این‌که ایران در زمینه انرژی آمادگی تامین گاز مورد نیاز گرجستان را دارد، گفت: ما می‌توانیم گاز را در مرز با آذربایجان یا ارمنستان تحویل گرجستان بدهیم و اخیرا محموله 4 میلیون مترمکعبی برای چهار ماه توافق شده که بدون شک اجرای آن نیازمند حل و فصل مسائل بانکی است.
به گفته بهزاد بابازاده، مدیر امور بین الملل شرکت ملی گاز، قرارداد صادرات گاز ایران به گرجستان برای نخستین بار در مردادماه 1395 میان ایران و یک شرکت خصوصی گرجستانی به نام جی آی ای سی (Georgian International Energy Corporation) برای یک دوره چهار ماهه به میزان 40 میلیون مترمکعب امضا شد. دلیل کوتاه مدت بودن قرارداد نیز این است که ایران برای نخستین بار است که می خواهد وارد تجارت گاز فراتر از همسایه‌های خود شود، بنابراین باید همه جوانب کار را بسنجد. افزون بر این، گاز ارسالی به گرجستان باید از مسیر ارمنستان عبور کند که هنوز مذاکرات گرجستانی‌ها و ارمنی‌ها در این باره نهایی نشده است.
مریم والیشویلی، معاون وزیر انرژی گرجستان نیز سال گذشته، با بیان این‌که برای معامله تجاری گاز میان ایران و گرجستان شرکت‌های خصوصی باید اقدام کنند، گفته بود: از لحاظ تئوری، شرکت‌های خصوصی می توانند چنین قراردادی امضا کنند و قانون گرجستان چنین چیزی را ممنوع اعلام نکرده است؛ در موضوع صادرات گاز ایران به گرجستان، این چنین قراردادهایی باید برای ثبت به دولت گرجستان ارائه شوند. زیرساخت خط لوله گرجستان توسط دولت کنترل می‌شود، شرکت‌های خصوصی و دولت گرجستان باید برای انتقال گاز در داخل کشور قرارداد امضا کنند که چنین قراردادهایی هم امضا نشده است.
معاون وزیر انرژی گرجستان با این حال تاکید کرد در صورت نیاز به تامین گاز از ایران، این کار می تواند هم از ارمنستان و هم از آذربایجان به گرجستان منتقل شود، زیرا زیرساخت‌های لازم در مرز هردو کشور وجود دارد، ایران یک تامین کننده عمده گاز برای بازارهای جهانی است و گرجستان بارها برای خرید گاز ایران ابراز علاقه کرده است.
انتهای پیام


ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

محمودزاده: تولید مسیری برای مهار تورم/ افزایش نرخ بیکاری در کشور از رشد تورم هم مهلک تر است

دیدار های جداگانه رئیس کل دیوان محاسبات با نماینده ولی فقیه، استاندار و مدیران دستگاه های اجرایی استان فارس/ دستغیب: برقراری انضباط مالی یکی از راه های مهار تورم است/ تدوین دستورالعمل رای نظارت دقیق بر عملکرد شرکت ها

لاجوردی: دولتمردان اقتصادی برای مهار تورم پیوند ریال با دلار را بشکنند/ ارزش‌گذاری‌ها با دلار متوقف شود

سرمایه‌گذاری 200 میلیارد تومانی بیمه مرکزی در پلاسمای خون

روند رو به کاهش رشد نقدینگی+جدول

روند قیمت نفت افزایشی شد

چهار جلد خاطرات به خط ناصرالدین شاه در کاخ گلستان به نمایش درآمد

رشد توزیع زمانی و‌ مکانی سفرهای نوروزی نسبت به سال گذشته

حقوق ورودی تلفن همراه بالای 600 دلاری حد اقل 15 درصد شد

حضور 10 میلیون مودی در سامانه سازمان امور مالیاتی

احتمال سیلابی شدن رودخانه‌های تهران طی امروز و فردا

از راه‌اندازی لیست انتظار در مسیرهای پرتقاضا تا افزایش قیمت بلیت اتوبوس

اعلام آخرین وضعیت کرونا در کشور/ افزایش آمار جان باختگان کرونایی

ارائه خدمت نوروزی به بیش از 4 میلیون مسافر

هشدار هلال احمر به کوهنوردان/ از صعود به ارتفاعات و حضور در کنار رودخانه‌ها خودداری کنید

شرایط دریافت وام ازدواج در سال 1402

حمایت مدعی‌العموم از کاسبان خسارت دیده خیابان بهار / شهرداری موانع تردد خیابان بهار حدفاصل سمیه تا طالقانی را رفع کند

یک سالگی امکان مشاهده رایگان و نامحدود عمق مظنه

فعالان اقتصادی به آینده امیدوار شدند/ رشد سرمایه گذاری دربخش مولد

دولت از نیروهای خوش‌فکر و جوان در تیم اقتصادی استفاده کند

جزئیات مصوبات شورای عالی اشتغال/ اختصاص 100 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال در سال جاری

توسعه مالچ‌های غیرنفتی با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان برای مقابله با بیابان‌زایی

کمک‌های امداد و نجات به مردم گرفتار در سیل/ ادامه امدادرسانی در جیرفت و رودبارجنوب

تولید دست مصنوعی در مرکز توانبخشی هلال احمر/تحویل300 آمبولانس تا اواخر اردیبهشت‌ماه

آماده‌باش 400 آتش‌نشان در 175 نقطه از تهران برای خدمت‌رسانی به شهروندان

© - www.fasleqtesad.ir . All Rights Reserved.