بزرگنمايي:
فصل اقتصاد- یک کارشناس چینی عملکرد اقتصاد ایران در سال 2017 را خوب ارزیابی کرد اما در عین حال گفت مشکل اینجا بوده است که مردمِ عادی منافع اقتصادی را در زندگی و معیشتِ خود لمس نکردهاند.
به گزارش فصل اقتصاد، پرفسور لی گوفو، محقق ارشد در انستیتوی مطالعات بینالمللیِ چین در میزگرد سی سی تی وی (شبکه تلویزیونی انگلیسی زبان چین) در ارزیابی خود از اوضاع اقتصادی کنونی ایران گفت: فکر میکنم اگر بخواهیم بهطور کلی صحبت کنیم، باید بگوییم که عملکرد اقتصاد ایران در سال گذشته (میلادی) بسیار خوب بوده است. نرخ رشد تولید ناخالص ملی این کشور در سال گذشته حدود 6 درصد بوده است. نرخ تورم نیز کاهش یافته و به ارقام تک رقمی رسیده است (زیر ده درصد) .
در عین حال، مشکل اینجا بوده است که مردمِ عادی منافع اقتصادی را در زندگی و معیشتِ خود لمس نکردهاند.
مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه (غرب آسیا) افزود: از سال 2015 که توافق هستهای با شش قدرت جهانی امضا شد، دولت حسن روحانی، رییس جمهور ایران، به مردم قول داد که بهدنبال اجرای این توافق (برجام)، سطح زندگیِ آنان به مراتب بهتر خواهد شد، ولی واقعیت این بود که مردم دریافتند زندگی روزمره شان بهبود نیافته است.
لی گوفو اضافه کرد: مشکلِ دیگر، مسئله ی بیکاری است. فکر میکنم این (معضل بیکاری) نیز یکی دیگر از موضوعات بسیار مهم است.
ما باید به یاد داشته باشیم که بیش از نیمی از جمعیت ایران را جوانانِ زیر 35 ساله تشکیل میدهند. براساس برخی از آمار و ارقام، حدود یک سوم از این نیروهای کارِ (جوانِ ایرانی) اصلاً هیچ شغلی ندارند.
مجری پرسید: آیا تحریمهای ایران کاملاً برداشته شده است؟ و اگر چنین نشده است، ادامهی این تحریمها تا چه حدی بر اقتصاد ایران تأثیرگذار است؟
لی گوفو پاسخ داد: این روزها اکثرِ تحریمها در زمینههای مالی و بانکی است. به علت محدودیتهای تبادلات مالی با ایران، بسیاری از بانکها، به ویژه بانکها و مؤسسات مالیِ اروپایی، از تحریمهای آمریکا بسیار در هراس هستند. آنان میترسند که مبادا (در معاملاتشان با ایران) قوانین داخلیِ آمریکا را زیرپا بگذارند، که به نوبهی خود، مانع سرمایهگذاریِ بانکها و مؤسسات مالیِ اروپایی در ایران شده است. شکی نیست که این مسئله (ادامه تحریمهای یکجانبه آمریکا)، تأثیراتی بسیار منفی بر اقتصاد ایران میگذارد.