بزرگنمايي:
فصل اقتصاد - 153 بهره بردار برتر در سی و دومین دوره انتخاب و معرفی نمونه های ملی بخش کشاورزی و با حضور مسولان ارشد کشور در تهران تجلیل می شوند.
به گزارش فصل اقتصاد به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی امروز شنبه در یک نشست مطبوعاتی با اعلام این خبر گفت: امسال 1336 پرونده داوطلب شرکت در سی و دومین دوره انتخاب و معرفی نمونه های ملی بخش کشاورزی تشکیل شد که از این تعداد 153 نفر با توجه به شاخص ها و معیارهای مورد نظر، انتخاب شدند.
دکتر اسکندر زند با بیان این که امسال رشته های جدید در انتخاب نمونه ها داشتیم، اظهار داشت: در حوزه آب و خاک 16 رشته جدید، دام و طیور و شیلات 13 رشته، منابع طبیعی و آبخیز داری 5 رشته ، زراعت 10 رشته، بیمه و ذکات 2 رشته و ترویج 3 رشته جدید برای انتخاب نمونه های کشاورزی ایجاد شده است.
وی افزود: 75 درصد نمونه های کشاورزی تحصیلات دیپلم به بالا، 25 درصد دارای تحصیلات ابتدایی و راهنمایی و 6 درصد تحصیلات دکتری دارند.
زند ادامه داد: 50 درصد نمونه های کشاورزی امسال بالای 50 سال و 35 درصد زیر 40 سال سن دارند.
وی با اشاره به عملکرد تولید تعدادی از کشاورزان منتخب امسال گفت: عملکرد تولید گندمکار نمونه امسال در اراضی آبی 13 تن در هکتار می باشد و این در حالی است که متوسط عملکرد تولید کشوری 3.5 تن در هکتار است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین افزود: جوکار نمونه از ارقام داخلی بهمن و سرارود حدود 8 تن و 800 کیلو گرم در هکتار، برنجکار نمونه از رقم شیرودی نزدیک به 11 تن و کلزا کار نمونه 6 تن و 300 کیلوگرم در هکتارمحصول تولید کرده اند.
وی تصریح کرد: باغدار نمونه در تولید سیب درختی عملکرد 168 تنی در هکتار داشته که 10 برابر متوسط عملکرد داخلی می باشد.
زند در مورد محصولات ارگانیک نیز اظهار داشت: امسال تولید کننده سیب زمینی ارگانیک با عملکرد 30 تن در هکتار به عنوان نمونه انتخاب و معرفی خواهد شد.
وی با اشاره به شاخص های انتخاب و معرفی کشاورزان برتر در سال جاری گفت: ما در حوزه های مختلف شاخص ها و معیارهای ارزیابی را مشخص کرده ایم که مهمترین آنها شامل رعایت اصول فنی و مصرف بهینه نهاده ها در فرایند تولید، رعایت اصل بهره وری از منابع پایه ،مصرف بهینه انرژی ،رعایت جنبه های زیست محیطی و کمیت و کیفیت محصول می باشد.
دکتر زند، کاهش ضایعات، توجه به ارزش افزوده، رعایت استانداردهای تولید و مشارکت در انتقال دانش به سایر کشاورزان را از دیگر شاخص های انتخاب و معرفی کشاورزان برتر عنوان کرد.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ما در مورد زنان نمونه کشاورزی و نمونه های مربوط به نظام های بهره برداری تصریح کرد:کشاورزان زن نمونه در حوزه دام و پرواربندی، تسهیلگری و کارآفرینی،مشاغل نوغانداری نیز انتخاب شده اند.
رییس سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: در قالب نظام های بهره داری و تعاونی های روستایی و کشاورزی، در حوزه ترویج و تشکل ها اقدام به تعیین نمونه کرده ایم و در زمینه مروج نمونه در پهنه ها نیز دو زن نمونه انتخاب شده اند.
وی در مورد تعداد نمونه های کشاورزی در زیر بخش های مختلف اذعان داشت: در حوزه زراعت 20 نفر، باغبانی 27 نفر، دام و عشایر 19 نفر، شیلات 7 نفر، آب و خاک و صنایع 28 نفر، ترویج 13 نفر، تشکها 10 نفر، منابع طبیعی و آبخیزداری 15 نفر و امور اراضی و مابقی 3 نفر کشاورز برتر انتخاب شده اند که روز دوشنبه 11 دیماه طی مراسمی معرفی خواهند شد.
دکتر زند افزود: در کل در 57 رشته زراعت و باغبانی، 26 رشته دام و طیور و آبزیان، 28 رشته آب و خاک و صنایع، 26 رشته ترویج و 15 رشته منابع طبیعی از نمونه های کشاورزی تجلیل می شوند.
وی با بیان این که 260 کانون اصلی یادگیری در مزارع کشاورزان نمونه ایجاد شده است، تصریح کرد: کانون های یادگیری با هدف انتقال دانش و تجربیات کشاورزان خبره ایجاد شده و سایر کشاورزان به صورت اقماری از این کانون ها بازدید می کنند و ایجاد این کانون ها در انتخاب نمونه های کشاورزی موثر است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در عین حال افزود: 1700 سایت الگویی نیز تحت نظارت کشاورزان برتر است.