بزرگنمايي:
فصل اقتصاد - مناقصه روشی است که در آن سازمانهای عمومی، خرید کالا یا خدمت مورد نیاز خود را به رقابت و مسابقه میگذارند و با اشخاص حقوقی یا حقیقی که کمترین قیمت یا مناسبترین شرایط را پیشنهاد میکنند، معامله میکنند.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزار میزان، حسن روشهای مناقصه و مزایده، آن است که از طریق این رقابت میتوان به بهترین گزینهها دست یافت؛ همچنین رعایت اصل برابری افراد در اینگونه قراردادها رعایت می شود. البته معایبی همچون سوق دادن شرکت کنندگان بهسوی کمیت و عدم توجه به کیفیت که معمولاً در مناقصات مشاهده میشود، در این روشها وجود دارد.
به طور کلی شیوههای انعقاد پیمانهای اداری را میتوان به دو گروه کلی پیمانهای مبتنی بر رقابت و پیمانهای مبتنی بر توافق تقسیم می شود.
روش مناقصه:
مناقصه روشی است که در آن سازمانهای عمومی، خرید کالا یا خدمت مورد نیاز خود را به رقابت و مسابقه میگذارند و با اشخاص حقوقی یا حقیقی که کمترین قیمت یا مناسبترین شرایط را پیشنهاد میکنند، معامله میکنند.
اصول مناقصه شامل اصل آزادی رقابت، اصل شایستگی داوطلبان شرکت در مسابقه، اصل معلوم بودن نصاب معامله، اصل حضور یک شخص اداری است.
اقسام مناقصه:
مناقصه عمومی: روشی است که در آن دولت یا سازمانهای عمومی، انجام عمل یا خرید کالای مورد نیاز خود را از طریق اعلان بین عموم داوطلبان، به مسابقه میگذارد.
مناقصه محدود: روشی که در آن به تشخیص و مسئولیت بالاترین مقام مناقصهگذار، محدود بودن و ادلۀ آن تأئید میگردد. مناقصه در بین عده معدودی از اشخاص حقیقی یا حقوقی که مورد شناسایی سازمانها عمومی است، برگزار میشود؛
مناقصه اختیاری: که از طریق اعلان عمومی است ولی اختیار انجام مناقصه با بهترین پیشنهاد دهنده، یا سازمان دولتی است.
محاسن مزایده و مناقصه:
حسن روشهای مناقصه و مزایده، آن است که از طریق این رقابت میتوان به بهترین گزینهها دست یافت؛ همچنین رعایت اصل برابری افراد در اینگونه قراردادها رعایت می شود.
البته معایبی همچون سوق دادن شرکت کنندگان بهسوی کمیت و عدم توجه به کیفیت که معمولاً در مناقصات مشاهده میشود، در این روشها وجود دارد.
انتهای پیام/