روزنامه های اقتصادی

دوپینگ با فیلترینگ

فصل اقتصاد - همزمان با بازگشایی مدارس، وزیر ارتباطات در مراسمی از دانش‌آموزان خواست تا به این سوال پاسخ دهند که «چرا باید به جای استفاده از پیام‌رسان‌های خارجی از سکوهای ایرانی که حاصل کار نخبگان کشور خودمونه استفاده کنیم؟» همچنین در ادامه هم اعلام کرد که با تلاش متخصصان ایرانی پیام‌رسان‌های بومی به دستاوردهای بزرگی دست پیدا کرده‌اند و با خدماتی که ارائه می‌دهند نسبت به یک سال گذشته، امروز 5 تا 7 برابر کاربر جذب کرده‌اند. اینکه چرا در مراسم سال تحصیلی وزیر ارتباطات این سوال را انتخاب و به‌نوعی دانش‌آموزان را تشویق به استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی کرده است موضوع بحث این گزارش نیست، بلکه موضوع بر سر این است که تا چه حد آمار ارائه شده از میزان رشد استفاده از پیام‌رسان‌های بومی منطبق بر واقعیت است.

مازوت برمی‌گردد؟

فصل اقتصاد - روزهای گرم تابستان را پشت‌‌‌سر گذاشته‌ایم و تا حدی نگرانی برای تولید برق پایدار رفع شده است، اما بسیاری از کارشناسان نگران کمبود گاز و استفاده از مازوت در روزهای سرد زمستان هستند. کارشناسان معتقدند که قبل از پیک تابستان و زمستان و قبل از آنکه زنگ خطر خاموشی‌‌‌ها به صدا درآید، باید چاره‌‌‌ای اندیشید و به فکر توسعه برق در این روزهای سرد بود که بیش از این دامن صنعت را نگیرد.

قهر مردم با بایدن

فصل اقتصاد - دنیای‌اقتصاد: نظرسنجی واشنگتن‌پست و ای‌بی‌سی‌نیوز نشان می‌دهد که بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در تلاش برای جلب رضایت مردمی بدبین آن هم با افزایش نارضایتی از او برای مدیریت اقتصاد و مهاجرت است. تعداد کثیری می‌گویند که ایالات متحده برای کمک به اوکراین در جنگ با روسیه بیش از دیگران کمک می‌کند و در عین حال، نگرانی‌های گسترده‌ای درباره سن وجود دارد؛ درحالی‌که برای دوره دوم ریاست تلاش می‌کند.

جدال برنامه‌ای دولت و مجلس

فصل اقتصاد - کلیات لایحه برنامه هفتم توسعه روز گذشته به تصویب رسید. با این حال نشست دیروز، شاهد جدال دولت و مجلس بر سر تغییرات انجام‌شده در لایحه در کمیسیون تلفیق بود؛ به‌گونه‌ای‌که در ابتدای جلسه، رئیس سازمان برنامه و بودجه خبر داد که در فرآیند بررسی لایحه برنامه 106حکم حذف، 240حکم اصلاح، 377حکم بدون تغییر و 991حکم جدید به لایحه الحاق شده است. در مقابل سخنگوی کمیسیون تلفیق نیز افزایش 20هزار همتی منابع برنامه را تکذیب کرد.

ارامنه بی خانمان

فصل اقتصاد - بیش از 1000ارمنی قومی که از منطقه جداشده قره‌باغ کوهستانی گریخته بودند، روز یکشنبه از مرز ارمنستان عبور کردند، چند روز پس از آنکه یک حمله نظامی این منطقه را دوباره تحت کنترل آذربایجان قرار داد. «ایوان نچپورنکو» در گزارش 24سپتامبر در نیویورک‌تایمز نوشت، به گفته پناه‌جویان و بستگانشان که در نزدیکی مرز منتظر آنها هستند، انتظار می‌رود در روزهای آینده پناه‌جویان بیشتری این منطقه را ترک کنند. آنها ابتدایی‌ترین و البته کمترین مایحتاج را با خود بردند و خانه و دارایی خود را با چشم‌انداز کمی برای بازگشت ترک کردند. ملینه هاکوبیان، 23ساله، دانشجوی حقوق که پغتاهوغ (یا به زبان آذری «ساری بابا»)، روستایی در قره باغ را ترک کرده است، گفت: «دو روز گذشته وحشتناک‌ترین روز زندگی من بود. آرزوی من این است که احساسی که اکنون داریم، کسی از آن عبور نکند.»

خودتحریمی به نفع پسته آمریکا

فصل اقتصاد - دنیای‌اقتصاد- حسین تقی‌‌‌زاده : پسته به عنوان یکی از محصولات ارزآور کشور، در سال‌جاری تولید بالایی داشته است. افزایش حدود دو برابری تولید در ایران همزمان با افزایش محصول پسته آمریکا، باعث شده است رقبای صادراتی تلاش دوچندانی برای گرفتن بازارهای صادراتی داشته باشند. در گفت‌وگویی که با بهروز آگاه یکی از تولیدکنندگان بزرگ پسته ایران داشتیم، وی از سیاست‌‌‌های دولت در قبال کشاورزان و بازرگانان پسته اظهار نگرانی کرده و معتقد است در صورتی که در سه ماه فصل پاییز دولت اقدامی در زمینه تسهیل صادرات پسته انجام ندهد، تبعات بسیار سنگین و غیرقابل جبرانی در حوزه کشاورزی و بازرگانی ایجاد خواهد شد.

زندگی خارق‏‏‏‏‌العاده پادما دسای

فصل اقتصاد - آرویند پاناگاریا/ استاد اقتصاد و استاد اقتصاد سیاسی هند در دانشگاه کلمبیا ترجمه جعفر خیرخواهان «پادما دسای» در تقریبا پنج دهه ‌رفت و آمد بین دانشگاه‌‌‌‌‌های هاروارد و کلمبیا، انبوهی فعالیت فکری انجام داد. او خیلی سریع در مقام یکی از چند کارشناس سرشناس درباره اقتصاد شوروی (و سپس روسیه) ظاهر شد و حدود 70 مقاله علمی و بیش از 15 کتاب نوشت. دسای چه در هند سنت‌‌‌‌‌گرا و چه در علم اقتصاد در هاروارد و فراتر از آن، یک خط‌‌‌‌‌شکن در دنیایی شد که زیر سلطه مردان بود. میراث وی الهام‌‌‌‌‌بخش نسل‌‌‌‌‌های آینده خواهد بود.

بانک‌های خصوصی در گوشه رینگ

فصل اقتصاد - آیا بانک های کشور دچار مشکل هستند و نیاز به اصلاح دارند؟ قطعا بله، اما آیا تنها بانک‌های خصوصی دچار مشکلند و باید بانکداری خصوصی تعطیل شود؟ قطعا خیر. در ماه‌های اخیر، برخی این تلقی را به وجود آورده‌اند که مشکلات اقتصادی کشور ناشی از فعالیت بانک‌های خصوصی است و این بانک‌ها یا باید منحل شوند یا اینکه دولت کنترل آنها را در اختیار بگیرد. کارشناسان تاکید دارند که اگر تعدادی از بانک‌های خصوصی دارای مشکل هستند، نمی‌توان با استناد به آن به دنبال تعطیلی بانکداری خصوصی در کشور بود.

تنظیم تورمی بازار مسکن

فصل اقتصاد - بازار معاملات مسکن تهران با دو شاخص معنادار پا به نیمسال دوم گذاشت. نتایج تحقیقات میدانی و بررسی‌های داده‌ای «دنیای‌اقتصاد» از نبض فروش آپارتمان در شهریور حاکی است، ماهی که گذشت سطح «قیمت پیشنهادی» در عمده فایل‌های فروش، به نوعی، نزدیک به سطح قیمت‌های مرداد بود؛ اما «تفاوت محسوس» در قیمت واحدهای نوساز رخ داد. از طرفی، مقایسه نقطه‌ای قیمت مسکن (نسبت به نیمه سال گذشته) نشان می‌دهد، سرعت رشد قیمت آپارتمان در مقایسه با اواخر پارسال افت چشم‌گیر پیدا کرده و در عین حال با تورم عمومی، هماهنگ شده است.

عیار «توسعه» برنامه هفتم

فصل اقتصاد - دنیای‌اقتصاد‌ : محسن زنگنه، نماینده تربت حیدریه در مجلس و سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه است. او که ریاست کمیته اصلاح ساختار بودجه را برعهده دارد آنجا که صحبت از سیاست‌های مندرج در برنامه هفتم برای اصلاح ساختار بودجه می‌شود از موادی که در این راستا در برنامه هفتم آمده به صورت تمام‌قد دفاع می‌کند و این بخش را یکی از بخش‌های قابل دفاع برنامه هفتم می‌داند. او در گفت‌وگوی تفصیلی و اختصاصی با «دنیای اقتصاد» می‌گوید دولت در لایحه مواد خوبی در این خصوص آورده بود و ما نیز در مجلس اصلاحات خوبی انجام دادیم.

رمزگشایی ازسرنوشت بورس

فصل اقتصاد - دنیای اقتصاد-پروانه کُبره‌ : آخرین دهه شهریور مصادف با نمایش ضعیف نماگرهای سهامی بود. اگرچه طی این مدت تالار شیشه‌ای نسبت به روال همیشگی خود از روزهای معاملاتی کمتری برخوردار بود اما بنا به دلایلی، از جمله تعمیق رکود در بازارهای موازی و عقبگرد سیاستگذار از برخی دستورالعمل‌های سرکوبگرانه و پرحاشیه، برخی اننتظارات حول تداوم روند صعودی بازار سهام تا آخرین روز شهریور می‌چرخید. معاملات شهریور در شرایطی آغاز شد که بازار مذکور رفته‌رفته با جریانات جدیدی در حوزه‌های مختلف روبه‌رو شد. افزایش بهای نفت در بازارهای جهانی به عنوان یکی از مهم‌ترین متغیرهای موثر بر بازار سهام سبب شد تا حتی در روزهایی که بازار رنگ قرمز را به خود می‌دید، برخی از سهام کار خود را با اقبال سهامداران به پایان ببرند.

سود و زیان یارانه انرژی

فصل اقتصاد - ایران دومین کشور به لحاظ پرداخت یارانه انرژی است و روسیه در صدر قرار دارد. البته با احتساب جمعیت، سرانه یارانه انرژی در ایران بعد از کشورهای حوزه خلیج فارس است. نکته حائز اهمیت در زمینه پرداخت یارانه انرژی ناعادلانه بودن آن است؛ دهک دهم (ثروتمندان) 2/3 برابر بیش از دهک اول انرژی مصرف می‌کند. در این شرایط قیمت‌گذاری دستوری و پایین نگه داشتن قیمت و تعدیل‌نکردن آن با توجه به تورم، باعث شده از سویی انگیزه بهبود وضعیت مصرف وجود نداشته باشد و از سوی دیگر صنایع کشور بهبود بهره‌وری را دنبال نکند، چرا که هزینه‌های انرژی بخش جزئی از بهای تمام‌شده‌شان تشکیل داده است. آکادمی دانایان نشستی با عنوان اقتصاد انرژی ایران برگزار کرد و در آن منصور شاکریان و هاشم اورعی اقتصاد سیاسی تولید و مصرف انرژی کشور را تشریح کردند.

دو شاه بیت مصاحبه بن‌سلمان

فصل اقتصاد - محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی گفت که کشورش هر روز به سمت دستیابی به یک توافق عادی‌سازی با اسرائیل «نزدیک‌تر» می‌شود. این اولین باری است که او آشکارا این روند را تایید می‌کند. وارث 38ساله تاج و تخت سعودی در مصاحبه‌ای که چهارشنبه پخش شد، به فاکس‌نیوز گفت: «هر روز به توافق نزدیک‌تر می‌شویم. به نظر می‌رسد که برای اولین‌بار به یک توافق واقعی و جدی نزدیک می‌شویم. خواهیم دید که چگونه پیش می‌رود.» به گفته مقامات آمریکایی، دولت بایدن چندین ماه است که در حال مذاکره با عربستان سعودی در این زمینه بوده است.

پول‌های بلوکه‌شده در روسیه

فصل اقتصاد - شرکت‌های غربی که از زمان تهاجم تمام‌عیار مسکو به اوکراین در روسیه به فعالیت خود ادامه داده‌اند، میلیاردها دلار سود به‌دست آورده‌اند؛ اما کرملین از دسترسی آنها به پول نقد جلوگیری کرده است تا به کشورهای «غیر دوست» فشار بیاورد. به گزارش فایننشال‌تایمز بر اساس ارقام جمع‌آوری‌شده توسط مدرسه اقتصاد کی‌یف، 18میلیارد دلار از 20میلیارد دلار سود روسیه که شرکت‌های خارج از کشور گزارش کردند، تنها در سال2022 به گروه‌هایی از این کشورها اختصاص داشت و 199میلیارد دلار از 217میلیارد دلار درآمد ناخالص روسیه بود.

روشنایی چراغ تولید در زمستان؟

فصل اقتصاد - در تابستانی که گذشت، صنعت برق ایران وضعیتی آرام در بخش تامین برق خانگی و وضعیتی ملتهب در بخش تامین برق صنایع را به خود دید. ناترازی‌های موجود که به‌دلیل رشد سرسام‌آور مصرف برق خانگی و در عین حال نبود زیرساخت‌های کافی در صنعت برق کشور به‌وجود آمده‌اند، سدی بزرگ برای تامین کامل روشنایی کشور بودند. این درحالی است که در سال‌های اخیر، تلاش زیادی برای تغییر وضعیت انرژی کشور صورت گرفته است و دولت‌های مختلف، احداث نیروگاه‌های مختلف را به حد کافی در دستور کار خود قرار داده‌اند؛ اما هنوز هم این دردی است که دوای آن نیازمند زمان است.

حذف «خودرو» از صنایع پیشران

فصل اقتصاد - بازوی پژوهشی مجلس گزارشی از شاخص‌‌ تولید، فروش و قیمت صنایع بورسی منتشر کرده و طبق بررسی‌های این مرکز و مطابق داده‌های این گزارش، در مردادماه خودرو از لیست صنایع پیشران خط خورده است.

تولید 25‌میلیون‌ تن سبزی و صیفی

فصل اقتصاد - دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌‌‌‌‌‌‌ای و جالیزی وزارت جهادکشاورزی گفت: طبق آمارها در سال‌زراعی 1402 - 1401 نزدیک به 5/ 25‌میلیون ‌تن سبزی و صیفی در 664‌هزار هکتار سطح زیرکشت تولید شد که نسبت به سال‌گذشته 300‌هزار ‌تن افزایش را نشان می‌دهد. به گزارش «ایرنا» حسین اصغری درباره وضعیت تولیدات محصولات سبزی و صیفی در سال‌زراعی جاری افزود: میزان تولید سبزی و صیفی در سال‌زراعی 1401 - 1400، حدود 2/ 25‌میلیون ‌تن در 681‌هزار هکتار سطح زیرکشت بود؛ بنابراین افزایش تولید در سال‌زراعی امسال نسبت به سال‌زراعی گذشته با وجود کاهش سطح زیرکشت اتفاق ‌افتاده است.

«نه» چینی‌ها به اعتماد دستوری

فصل اقتصاد - دنیای اقتصاد: دولت چین به خاطر آنچه «تبخیر اعتماد کارآفرینان چینی» عنوان می‌شود، اخیرا یک دستورالعمل 31ماده‌ای برای جلب (بازگشت) بخش‌خصوصی به اقتصاد، ابلاغ کرد. اما مدیران شرکت‌ها و کسب‌وکارهای بزرگ چین در واکنش به این اقدام مقامات پکن، شرط «احیای چشم‌انداز روشن سرمایه‌گذاری» را اتفاقاتی فراتر از کاغذ از سوی دولت عنوان می‌کنند. آنها برای در امان ماندن از تهدیدات دولتی، بدون ذکر نام، با «نیویورک‌تایمز» گفت‌وگو و دلیل مشترک «حال بد مردم» و «کارآفرینان» را اعلام کردند.

سکانس جدید از مذاکرات

فصل اقتصاد - رویترز خبر داد که قطر در حاشیه نشست سازمان ملل جلسات دوجانبه جداگانه‌ای با ایالات متحده و ایران در نیویورک برگزار کرد که در آن موضوع «برنامه هسته‌ای ایران» و «هواپیماهای بدون سرنشین» بررسی شده است. هرچند دوحه به دنبال یک توافق گسترده‌تر است، اما دو موضوع مورد پیگیری، نشان‌دهنده آن است که قطر محدودسازی تنش را در سطوح عالی‌تر در دست ارزیابی قرار داده است. یک دیپلمات در خاورمیانه گفته مذاکرات دوجانبه دیگری در این هفته انجام خواهد شد؛ اما جزئیاتی ارائه نکرد. این دیپلمات، دیدارهای نیویورک را «گفت‌وگو برای مذاکرات» توصیف کرد.

سبقت بورس از بانک

فصل اقتصاد - دنیای‌‌‌‌‌‌‌اقتصاد – علی عبدالمحمدی : بورس در آخرین ماه نیمه نخست سال توانست با ثبت بازدهی 4/ 9درصدی در یک ماه پیشتاز بازارهای شهریور باشد. در ماه تیر و مرداد، سود سپرده بانک‌ها عمدتا بازده بالاتری از سایر بازارها داشت؛ اما با توجه به وضعیت مثبت بورس در شهریور ماه، این بازار توانست از سپرده بانکی سبقت بگیرد. برخی کارشناسان معتقدند که بازار سهام می‌تواند در کنار سپرده‌گذاری گزینه مناسبی برای سرمایه‌گذاران باشد؛ به‌ویژه صنایعی که ارتباط بیشتری با بازارهای بین‌المللی دارند. از سوی دیگر، در نیمه نخست سال جاری درحالی‌که دلار و سکه نتوانستند رضایت سرمایه‌گذاران را کسب کنند، بانک و بورس دو گزینه برنده از لحاظ بازدهی بودند. از نگاه کارشناسان، عبور از سیاست‌های دستوری در شرایط ثبات قیمت‌ها و تداوم گشایش‌ها به‌ویژه در زمینه صادرات، می‌تواند امیدواری را برای رونق بورس در نیمه دوم سال جاری فراهم کند. «دنیای‌اقتصاد» در مجموعه‌ای از گزارش‌ها، با بررسی وضعیت بازارها در نیمه نخست سال، چشم‌انداز بازارها در نیمه دوم سال جاری را به تصویر کشیده و در گزارش باشگاه اقتصاددانان وضعیت بازار سهام مورد بررسی قرار گرفته است.

سکه بورسی؛ پرچمدار عقب‏‏‌نشینی

فصل اقتصاد - دنیای‌اقتصاد - راضیه احقاقی : بازار مالی و مشتقه بورس‌کالا آخرین روز کاری تابستان 1402 را قرمزپوش به پایان رساند. عقبگرد نرخ دلار در بازار آزاد با ایجاد امیدواری نسبت به بهبود ذخایر ارزی بانک‌مرکزی باعث شد تا کف قیمتی چندماهه برخی دارایی‌‌‌های مورد معامله در این بازار شکسته شود. عقبگرد قیمتی دارایی‌‌‌های بر پایه طلا در بازارهای بورسی با سرعت بیشتری نسبت به بازار فیزیکی رخ داده، به نحوی که سکه بورسی با نرخی در حدود یک‌درصد ارزان‌‌‌تر از سکه فیزیکی معامله می‌شود؛ این موضوع بیانگر آن است که فعالان بازارهای بورسی افت نرخ را بیش از فعالان بازار فیزیکی جدی ارزیابی کرده‌‌‌اند.

تقابل اهرم ارز و نفت در بورس

فصل اقتصاد - دنیای‌اقتصاد - امیرمحمد بختیاری : بورس تهران در حالی به دقایق پایانی کار در دومین فصل سال رسید که 6 ماه پر افت و خیز را در تاریخ معاملات از خود به یادگار گذاشت. از اسفند سال‌گذشته که بازار عزم خود را برای فتح قله‌های جدید جزم کرد، بازار روزهای سبزی را تا اواسط اردیبهشت سال‌جاری پشت‌سر گذاشت، پس از فتح قله 2‌میلیون و 535‌هزار‌واحدی روند نزولی و رکودی بازار برای چندین ماه تداوم پیدا کرد و سریال تکراری بازار کم‌جان و کم‌قوت، هیجان معامله در بازار سهام را از معامله‌گران گرفت و بازاری خسته‌کننده را برای چندین ماه شاهد بودیم.

آلارم انحصار در بازار موبایل

فصل اقتصاد - دنیای اقتصاد- آوا فلاح : درحالی‌که فصل رونمایی از موبایل‌های جدید داغ است، خریداران ایرانی همچنان امکان دسترسی به آی‌فون‌های تازه را ندارند و با افزایش ناگهانی قیمت دیگر پرچمداران بازار مواجه هستند. اگرچه دلایل ممنوعیت آی‌فون‌ ارزبری بالا اعلام شده بود، اما همچنان شاهد ورود پرچمداران سایر برندها در بازار موبایل کشور هستیم که هم‌قیمت آی‌فون هستند. با این همه به‌رغم پایین آمدن قیمت موبایل در چند ماه اخیر بازهم شاهد آشفتگی در بازار موبایل کشور هستیم؛ چراکه فاکتورهای دیگری بر قیمت موبایل‌های موجود در بازار تاثیر گذاشته است.

نیمسال کاهشی 10 خودرو

فصل اقتصاد - منحنی قیمت خودرو در نیمه نخست امسال روند نزولی طی کرده است؛ به‌طوری‌که میانگین قیمت 10خودروی پرفروش در بازه زمانی مذکور افت 31درصدی به خود می‌بیند.بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد بیشترین ریزش ماهانه در خردادماه با نرخ 5/ 13درصدی رقم خورده است. سه فاکتور «آرامش نسبی بازار ارز»، «فروش گسترده خودرو در سامانه یکپارچه» و «اخبار و اتفاقات مربوط به واردات خودرو» از مولفه‌های اصلی اثرگذار در بازار به شمار می‌روند. به‌نظر می‌رسد در ادامه سال همراه با تحقق اهداف واردات، می‌توان به تداوم افت قیمت‌ها امیدوار بود.

جان تازه نفت به اقتصاد

فصل اقتصاد - بهبود تولید و صادرات نفتی، جان تازه‌ای به اقتصاد بخشیده است. بر اساس آمار بانک مرکزی در فصل بهار1402 رشد اقتصادی به 2/ 6درصد رسید. این عدد بالاترین سطح رشد اقتصادی فصلی در دو سال اخیر به شمار می‌رود. جزئیات رشد اقتصادی فصل بهار سال1402 نشان می‌دهد که بخش نفت، نقش مهمی در رشد اقتصاد ایران داشته است. به این ترتیب رشد اقتصادی بخش نفت در بهار1402 رقم 4/ 16درصدی را به ثبت رساند. این افزایش در بخش نفت با رشد قابل توجه در بخش صادرات کالا و خدمات همراه شده است. اظهارات روز گذشته مدیرعامل شرکت ملی نفت مبنی بر رسیدن تولید نفت به 3/ 3میلیون بشکه در روز و بازپس‌گیری جایگاه ایران در اوپک نیز با آمارهای رشد اقتصادی همخوانی دارد. گشایش‌های سیاسی اخیر و افزایش تولید و صادرات نفت خود را در آمارهای اقتصادی بهار منعکس کرده است. نکته قابل تامل اینجاست که با افزایش تولید و صادرات نفت، رشد مخارج مصرفی بخش دولتی و تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در بهار 1402 به مدار مثبت بازگشته‌اند.

انقلاب در خلیج فارس

فصل اقتصاد - دنیای‌اقتصاد- کامران کرمی : موسسه هوور در تحلیلی از فرآیند تنش‌زدایی در خاورمیانه میان بازیگران رقیب نوشت: در ماه‌های اخیر خلیج‌فارس دگرگون شده است. عربستان سعودی در حال عادی‌سازی روابط خود با ایران است. چین از عادی‌سازی شورای همکاری خلیج فارس و ایران حمایت می‌کند. امارات از نیروهای دریایی ترکیبی که بیش از 30 سال در آن شرکت کرده بود، خارج شد.

هم داور، هم بازیگر

فصل اقتصاد - دنیای اقتصاد- رضا دهقان : تشکیل سازمان تنظیم‌‌‌‌کننده قوانین و مقررات صنعت ریلی کشور یکی از موضوعاتی است که نه تنها مورد تایید کارشناسان این حوزه بلکه مورد توجه مسوولان مرتبط نیز هست. در این زمینه برخی کارشناسان معتقدند این سازمان باید خارج شرکت راه‌‌‌‌آهن تشکیل شده و تمامی‌‌‌‌موارد را بررسی، تعریف، تدوین و عملیاتی کند.

بانک‌مرکزی را رها کنید

فصل اقتصاد - درحالی‌که اقدام هماهنگ بانک‌های مرکزی در جهان در اتخاذ سیاست‌های انقباضی برای کنترل تورم باعث شده است نوک پیکان اعتراضات به سوی آنها بازگردد، اقتصاددان سرشناس هندی معتقد است که باید دست بانک‌های مرکزی برای مقابله با تورم را باز گذاشت. راگورام راجان، استاد داشنگاه شیکاگو و رئیس سابق بانک مرکزی هند معتقد است اکنون زمان ارزیابی عملکرد بانک‌های مرکزی نیست و آنها باید در انجام وظایف خود آزاد باشند. به گفته او، شرایط استثنایی چند سال اخیر و پیامدهای دشوار آن نباید باعث شود که آزادی عمل بانک‌های مرکزی در عمل به وظایفشان از دست برود.

فروپاشی «ساختمان» چین

فصل اقتصاد - دنیای‌اقتصاد- گروه اقتصاد بین‌الملل : به فاصله کمتر از یک ماه بعداز «سانسور شعار ضدسفته‌‌‌بازی در بازار مسکن» از سوی دولت چین، ناظران اقتصاد چین، «ساختمان» این کشور را در وضعیت «فروپاشی» تحلیل می‌کنند؛ از یک‌‌‌طرف برنامه دولت برای تقویت مسکن و از طرف دیگر عقب‌‌‌نشینی دو بازیگر اصلی این بازار یعنی «برج‌‌‌سازها» و «ملاک‌‌‌ها».

تکلیف بنزین در برنامه هفتم

فصل اقتصاد - کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه چند ماده از لایحه دولت را در ابتدای بررسی خود مسکوت گذاشته بود تا این موارد که بیشتر در حوزه‌های ارز و انرژی بودند، در کمیته مشترکی میان مجلس و دولت مطرح و برای ارائه در صحن مجلس نهایی شوند. محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» با اشاره به این مواد مراعامانده لایحه برنامه گفت: ما جلساتی را گذاشتیم و ماحصل آن در گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم آمده است. وی همچنین با اشاره به بحث انرژی و قیمت بنزین تصریح کرد: بر اساس آنچه در کمیسیون برنامه هفتم به تصویب رسیده اولا به دولت اجازه داده شده است که می‌تواند یارانه حامل‌های انرژی را به جای خودرو به افراد هم بدهد. البته برای دولت این امر اختیاری است. از سوی دیگر تاکید کردیم برای اینکه نگرانی مردم مرتفع شود، بنزین یارانه‌ای در طول برنامه تغییر نکند. اما ممکن است که سهمیه بنزین تغییر کند و اینکه به خانوار داده شود.

اخبار خواندنی

دوپینگ با فیلترینگ

مازوت برمی‌گردد؟

قهر مردم با بایدن

جدال برنامه‌ای دولت و مجلس

ارامنه بی خانمان

خودتحریمی به نفع پسته آمریکا

زندگی خارق‏‏‏‏‌العاده پادما دسای

بانک‌های خصوصی در گوشه رینگ

تنظیم تورمی بازار مسکن

عیار «توسعه» برنامه هفتم

رمزگشایی ازسرنوشت بورس

سود و زیان یارانه انرژی

دو شاه بیت مصاحبه بن‌سلمان

پول‌های بلوکه‌شده در روسیه

روشنایی چراغ تولید در زمستان؟

حذف «خودرو» از صنایع پیشران

تولید 25‌میلیون‌ تن سبزی و صیفی

«نه» چینی‌ها به اعتماد دستوری

سکانس جدید از مذاکرات

سبقت بورس از بانک

سکه بورسی؛ پرچمدار عقب‏‏‌نشینی

تقابل اهرم ارز و نفت در بورس

آلارم انحصار در بازار موبایل

نیمسال کاهشی 10 خودرو

جان تازه نفت به اقتصاد

انقلاب در خلیج فارس

هم داور، هم بازیگر

بانک‌مرکزی را رها کنید

فروپاشی «ساختمان» چین

تکلیف بنزین در برنامه هفتم

حفاظت از حد و مرز در محیط کار

معمای شیء ناشناس در شمال

نبش‌قبر وام مسکن

استقبال بازار از فرود دلارها

شکست برنامه‌ریزی توسعه

نقطه ضعف توریسم اصفهان

کریدور جدید زیر ذره‌بین

تشدید گسل زمین- مسکن

راه رقابت در بازار وکالت

گاهشمار اختلال در اینترنت

تغییر مسیر تورم آمریکا

مالیات تراکنشی دورمی‌خورد

موج برجامی در بازار مسکن

بازیگر سیاسی رشد اقتصادی

تغییر معیارهای ورود استارت‌آپ‌ها به بورس

یارانه ریل به جاده

مساله توسعه و پیشرفت

فرجام خرید سهام خودروساز

جدال بر سر برنامه هفتم

دیدار نادر در «ولادی‌وستوک»

© - www.fasleqtesad.ir . All Rights Reserved.