ظرفیت فراموش شده تولید برق نفت و انرژی

ظرفیت فراموش شده تولید برق

  بزرگنمايي:

فصل اقتصاد - ظرفیت تولید انرژی از پسماند به‌عنوان یکی از روش‌های نوین در مدیریت زیست‌محیطی و تولید انرژی، مورد توجه جدی قرار گرفته؛ هرچند که در ایران این حوزه با چالش‌های فراوانی مواجه است، اما ظرفیت‌های قابل‌توجهی نیز برای بهره‌برداری از آن وجود دارد.

به گزارش فصل اقتصاد، زیست‌توده حاصل از پسماندهای کشاورزی و جنگلی، می‌تواند معادل 70 میلیارد تن نفت خام انرژی در دنیا تولید کند؛ رقمی که 10 برابر نیاز انرژی سالانه جهان است. این منبع انرژی تجدیدپذیر، علاوه بر کاهش اتکا به سوخت‌های فسیلی، پتانسیل بالایی در کاهش آلایندگی‌های زیست‌محیطی دارد.
بر اساس شاخص عملکرد محیط زیستی در سال 2024، ایران در زمینه مدیریت کنترل‌شده پسماند رتبه 102 را به دست آورده است. این وضعیت نشان‌دهنده ضعف‌های موجود در زیرساخت‌های مدیریت پسماند و استفاده بهینه از ظرفیت‌های زیست‌توده است.
مسعود احمدی، مدیرکل خدمات شهری با اشاره به مشکل دفن غیربهداشتی 52.3 درصد پسماندها در ایران، گفت: این روش علاوه بر آسیب به محیط زیست، فرصت‌های تولید انرژی از زیست‌توده را از بین می‌برد.
ظرفیت‌های تولید برق از زیست‌توده
ایران دارای ظرفیت فنی قابل‌توجهی در زمینه تولید برق از پسماند است، زباله‌سوزهاتوانایی مدیریت 9000 تن پسماند در روز و تولید 140 مگاوات برق، هاضم‌های بی‌هوازی امکان تولید 60 مگاوات برق با پذیرش 6000 تن پسماند روزانه و استحصال بیوگاز محل دفن قابلیت تولید 40 مگاوات برق را دارد.
استفاده از این فناوری‌ها می‌تواند به کاهش بوی نامطبوع، کاهش آلاینده‌های گازی مانند دی‌اکسین و فوران، و کاهش هزینه‌های زیست‌محیطی کمک کند.
راهکارها برای توسعه پروژه‌های زیست‌توده
برای تحقق پروژه‌های تولید برق از پسماند، کارشناسان پیشنهاداتی ارائه کردند که می‌توان به جذب سرمایه‌گذاران برای احداث نیروگاه‌های زباله‌سوز و هاضم، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان برای طراحی و تولید تجهیزات مرتبط، هماهنگی دستگاه‌های متولی در جهت تصویب قوانین حمایتی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و اجرای طرح‌های تفکیک هوشمند پسماند برای کاهش هزینه‌های جمع‌آوری و پردازش. گ اشاره کرد.
نگاه به آینده؛ تولید انرژی پایدار و کاهش آلایندگی
با وجود چالش‌ها، کارشناسان معتقدند که استفاده از زیست‌توده می‌تواند بخشی از مشکل ناترازی انرژی در ایران را حل کند. توسعه پروژه‌های زیست‌توده نه‌تنها به کاهش آلودگی و انتشار گازهای گلخانه‌ای کمک می‌کند، بلکه می‌تواند در تأمین انرژی صنایع، حمل‌ونقل عمومی و حتی توسعه اقتصاد سبز نقش مؤثری ایفا کند.
همچنین، تجارب موفق در دنیا که کاهش آلایندگی‌های ناشی از پسماند و استفاده بهینه از منابع زیست‌توده، نیازمند نگاه ویژه دولت و همکاری بین‌دستگاهی است. این مسئله می‌تواند مسیری به سوی توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست باشد.
انتهای پیام


ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

مخالفت مجلس با کاهش وام ساخت مسکن به 650 میلیون تومان

جذب سرمایه‌گذاری خارجی با تقویت همکاری‌های منطقه‌ای

کسری بودجه روسیه قابل قبول است

تامین بازار شب عید و ماه رمضان / روی قیمت‌ها نظارت داریم

واکاوی افزایش نرخ دلار و شرط کاهش آن

رشد 6 برابری سرمایه‌گذاری سازمان بنادر طی 3 سال اخیر

گام‌های مؤثر در بهبود محیط کسب‌وکار و حمایت از بخش خصوصی

فروش بیش از 743 هزار سکه در 64 حراج/ عرضه سکه ضرب جدید از ماه آینده

خودکفایی در گندم؛ دستاوردی که نیاز به مراقبت و حمایت دارد

تبخیر آب در ایران سه برابر میانگین جهانی است/ لزوم ارائه هر چه سریعتر لایحه آبخیزداری به مجلس

رشد 6 برابری سرمایه‌گذاری سازمان بنادر طی 4 سال اخیر

ثبت سفارش واردات خودرو توسط اشخاص آغاز شد

مالیات خودرو و موتورسیکلت ابلاغ شد

تاکید و وعده 2 وزیر درباره راه‌آهن چابهار - زاهدان

رشد 11 درصدی تولید سایپا در دی ماه امسال

عرضه سکه ضرب 1404 از ماه آینده

خودکفایی در گندم دستاوردی است که نیاز به مراقبت و حمایت دارد

سهام بزرگترین تولید کننده فرش ایران در آستانه عرضه اولیه/ پیش‌بینی می‌کنم دیگر شرکت‌های فعال صنعت فرش نیز وارد بورس تهران شوند

18 پروژه‌ پالایشگاهی در انتظار تامین مالی و تجهیزات/ برای تکمیل پروژه‌های پالایشگاهی به 18.7 میلیارد یورو سرمایه‌گذاری نیاز داریم

سهم 11 درصدی بخش خصوصی از واگذاری‌ها

تکذیب گمانه‌زنی‌ها در خصوص زمان پرداخت سود سهام عدالت 1402

سرمایه‌گذاری 15 میلیارد دلاری صندوق توسعه در نفت و گاز کشور

معامله 129 هزار تن محصول در بورس کالای ایران

مبادله 2.6 میلیون تن انواع کالا به ارزش 30هزار میلیارد تومان

تکذیب گمانه‌زنی‌ها در خصوص زمان پرداخت سود سهام عدالت

© - www.fasleqtesad.ir . All Rights Reserved.