نجفی، نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس؛
تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی در گروی توجه به ساخت مسکن است/ صنعتی سازی ساختمان مسیر تحقق اهداف اقتصادی را هموار می کند
گفتگو
بزرگنمايي:
فصل اقتصاد - نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه ساختمانسازی بهعنوان یکی از محرکهای اصلی اقتصاد، میتواند نقشی کلیدی در تحقق هدف رشد اقتصادی 8 درصدی داشته باشد گفت:با استفاده از فناوریهای نوین در ساختوساز و حمایت از سرمایهگذاران، میتوان چرخه تولید و عرضه مسکن را به موتور محرکه اقتصاد کشور تبدیل کرد.
نجفی اسپیلی، نماینده مردم آستانه اشرفیه و نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی در اجرای قانون برنامه هفتم توسعه گفت: تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی امکان پذیر بوده و رئیسجمهور نباید با تکرار عباراتی نظیر "نمیتوانیم" و "نمیشود"، ناامیدی را در جامعه تزریق کند. بهعنوان مثال، ایشان عنوان کردند که پولی برای پرداخت مطالبات بازنشستگان نداریم، در حالی که در بودجه سال آینده یک درصد به مالیات ارزش افزوده اضافه شده است. این اقدام درآمد قابلتوجهی برای دولت ایجاد میکند و همانگونه که در سال گذشته محقق شد، امسال نیز قابل تحقق است. بنابراین، دولت نباید بهانه بیاورد و باید از منابع پیشبینیشده توسط مجلس برای تأمین مطالبات بازنشستگان استفاده کند.
وی در ادامه به اقدام مثبت دولت در حوزه ارزی اشاره کرد و گفت: یکی از کارهای خوب دولت، حذف سامانه مبادله ارز و طلا با نرخگذاری دستوری بود. اکنون سامانه توافقی ارز بهصورت شناور عمل میکند و صادرکنندگان میتوانند ارز خود را در آن عرضه کنند. اما باید توجه داشت که 80 درصد از ارز کشور، به دلیل صادرات نفت، گاز، و میعانات پتروشیمی، در اختیار دولت بوده و لذا بانک مرکزی میتواند بر این سامانه نظارت کرده و نرخ ارز را در آن کنترل کند از این رو سرمایهگذاران معتقد و امیدوار شدند که میتوانیم به رشد اقتصادی برسیم.
نجفی با تأکید بر ضرورت رشد اقتصادی 8 درصدی بیان کرد: این امر مستلزم افزایش بهرهوری و کاهش هزینههاست. باید از دستگاههای اجرایی عملکرد مطلوبتری بخواهیم و زمان مفید کار را افزایش دهیم. از سوی دیگر ساختمانسازی بهعنوان یکی از محرکهای اصلی اقتصاد، میتواند نقشی کلیدی در تحقق هدف رشد 8 درصدی داشته باشد. رونق این بخش، علاوه بر ایجاد اشتغال گسترده در صنایع وابسته مانند تولید مصالح ساختمانی، حملونقل، و خدمات، باعث تحریک تقاضا در بخشهای مختلف اقتصاد میشود. این زنجیره میتواند به رشد پایدار اقتصادی منجر شود. با استفاده از فناوریهای نوین در ساختوساز و حمایت از سرمایهگذاران، میتوان چرخه تولید و عرضه مسکن را به موتور محرکه اقتصاد کشور تبدیل کرد.
وی افزود: لذا برای تحقق رشد اقتصادی، باید به صنعتیسازی ساختمان روی آوریم و تولید و نرخ توزیع مصالح ساختمانی را به عنوان یکی از مولفه های مهم قیمت تمام شده ساختمانها مدیریت کنیم. این اقدامات میتوانند بخشی از رشد اقتصادی 8 درصدی را محقق کنند و نیازهای اساسی جامعه، از جمله تأمین مسکن، را بهبود بخشند.
نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس در پایان تصریح کرد: افزایش بهرهوری، کاهش هزینهها، و مدیریت منابع، راهکارهایی اساسی برای عبور از شرایط فعلی و دستیابی به اهداف اقتصادی کشور است. دولت باید با رویکردی جدیتر به این مسائل، از ظرفیتهای موجود برای تقویت اقتصاد و رفع مشکلات مردم استفاده کند./
پایان پیام