برق و تصدی‌گری دولتی اقتصادی

برق و تصدی‌گری دولتی

  بزرگنمايي:

فصل اقتصاد - کشور با ناترازی جدی انرژی مواجه است و این وضعیت بر حوزه بخش صنعت و تولید تاثیر منفی گذاشته است. در چنین شرایطی بخش خصوصی به دنبال این است که در جهت رفع ناترازی انرژی در کنار دولت قرار گیرد. در شرایطی که صنعت و بخش خصوصی درگیر مشکلات زیادی است، دولت همچنان به رویه‌های نادرست گذشته ادامه می‌دهد و در عرصه انرژی به عنوان رقیب بخش خصوصی فعالیت می‌کند.
حمیدرضا صالحی
کشور با ناترازی جدی انرژی مواجه است و این وضعیت بر حوزه بخش صنعت و تولید تاثیر منفی گذاشته است. در چنین شرایطی بخش خصوصی به دنبال این است که در جهت رفع ناترازی انرژی در کنار دولت قرار گیرد. در شرایطی که صنعت و بخش خصوصی درگیر مشکلات زیادی است، دولت همچنان به رویه‌های نادرست گذشته ادامه می‌دهد و در عرصه انرژی به عنوان رقیب بخش خصوصی فعالیت می‌کند. اخیرا دولت پروژه 1500 مگاواتی در 500 نقطه کشور را شروع کرده است که هر واحد 3 مگاوت برق تولید می‌کند. در این مسیر، دولت می‌خواهد پنل و اینورتر خریداری کند و در ادامه به شرکت‌های توزیع نامه‌ای ارسال شده تا زمینی را خریداری کنند و این طرح به مناقصه گذاشته شود.
کجای دنیا دولت در چنین شرایطی به رقابت با بخش خصوصی می‌پردازد؟ وقتی اصل 44 قانون اساسی و سیاست‌های کلان کشور و مقام معظم رهبری به تقویت جایگاه بخش خصوصی واقعی تاکید دارند، چرا باید در جای دیگر، سیاستگذار با برنامه‌های خود در جهت تضعیف بخش خصوصی کار کند. این مساله با اساسنامه شرکت ساتبا هم مغایرت دارد. شرکت توزیع نمی‌تواند نیروگاه برق تاسیس کند.
براساس قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، در جاهایی که بخش خصوصی فعالیت می‌کند دولت نباید به بنگاهداری وارد شود. دولت چگونه و چرا می‌خواهد با این طرح‌ها، عرصه را بر فعالیت بخش خصوصی تنگ کند؟ در حالی که به ‌خوبی می‌داند پایان این‌گونه طرح‌ها شکست خواهد بود. این اقدام دولت در نهایت به بخش خصوصی آسیب می‌زند. بخش خصوصی خود را تجهیز کرده تا بتواند در راستای رفع ناترازی‌ها در کنار دولت کار کند. برای همین سعی کرده پنل‌های خورشیدی تولید کرده و مقدمات تولید انرژی تجدیدپذیر فراهم کند. اما یک‌ دفعه با موجی از نیروگاه‌ها و واردات پنل‌های خورشیدی مواجه می‌شود و این وضعیت عرصه را بر بخش خصوصی تنگ خواهد کرد. 
در کنار ساخت نیروگاه‌ها، بهره‌برداری هم مهم است. شرکت توزیع طبق قانون نمی‌تواند بهره‌بردار هم باشد. در مرحله بعدی دولت می‌خواهد این نیروگاه‌های کوچک مقیاس را واگذار کند. چرا از اول این واگذاری‌ها انجام نمی‌شود تا بخش خصوصی تولید و بهره‌برداری را خود انجام دهد و در پنج ‌سال، تسهیلات دولت را با تقسیط بازگرداند؟ نباید بار دیگر در چرخه تکرار آسیب‌زا بیفتیم. با این کار دولت، بخش خصوصی در حوزه تجدیدپذیرها به حاشیه خواهد رفت و بنگاه‌های کوچک و متوسط نخواهند توانست بار دیگر سرپا شوند. دولت و ساتبا وظیفه تنظیم‌گری و تسهیل‌گری دارد و نباید به سمت تصدی‌گری حرکت کرده و در شرایط بحرانی دولت انحصار ایجاد کند.
منبع: تعادل
لینک کوتاه: https://news.tccim.ir/?78775


ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

مخالفت مجلس با کاهش وام ساخت مسکن به 650 میلیون تومان

جذب سرمایه‌گذاری خارجی با تقویت همکاری‌های منطقه‌ای

کسری بودجه روسیه قابل قبول است

تامین بازار شب عید و ماه رمضان / روی قیمت‌ها نظارت داریم

واکاوی افزایش نرخ دلار و شرط کاهش آن

رشد 6 برابری سرمایه‌گذاری سازمان بنادر طی 3 سال اخیر

گام‌های مؤثر در بهبود محیط کسب‌وکار و حمایت از بخش خصوصی

فروش بیش از 743 هزار سکه در 64 حراج/ عرضه سکه ضرب جدید از ماه آینده

خودکفایی در گندم؛ دستاوردی که نیاز به مراقبت و حمایت دارد

تبخیر آب در ایران سه برابر میانگین جهانی است/ لزوم ارائه هر چه سریعتر لایحه آبخیزداری به مجلس

رشد 6 برابری سرمایه‌گذاری سازمان بنادر طی 4 سال اخیر

ثبت سفارش واردات خودرو توسط اشخاص آغاز شد

مالیات خودرو و موتورسیکلت ابلاغ شد

تاکید و وعده 2 وزیر درباره راه‌آهن چابهار - زاهدان

رشد 11 درصدی تولید سایپا در دی ماه امسال

عرضه سکه ضرب 1404 از ماه آینده

خودکفایی در گندم دستاوردی است که نیاز به مراقبت و حمایت دارد

سهام بزرگترین تولید کننده فرش ایران در آستانه عرضه اولیه/ پیش‌بینی می‌کنم دیگر شرکت‌های فعال صنعت فرش نیز وارد بورس تهران شوند

18 پروژه‌ پالایشگاهی در انتظار تامین مالی و تجهیزات/ برای تکمیل پروژه‌های پالایشگاهی به 18.7 میلیارد یورو سرمایه‌گذاری نیاز داریم

سهم 11 درصدی بخش خصوصی از واگذاری‌ها

تکذیب گمانه‌زنی‌ها در خصوص زمان پرداخت سود سهام عدالت 1402

سرمایه‌گذاری 15 میلیارد دلاری صندوق توسعه در نفت و گاز کشور

معامله 129 هزار تن محصول در بورس کالای ایران

مبادله 2.6 میلیون تن انواع کالا به ارزش 30هزار میلیارد تومان

تکذیب گمانه‌زنی‌ها در خصوص زمان پرداخت سود سهام عدالت

© - www.fasleqtesad.ir . All Rights Reserved.