استفاده از فناوری‌های نوین با رویکردی جامع؛ راه حل مدیریت ناترازی انرژی ارتباطات و رسانه

استفاده از فناوری‌های نوین با رویکردی جامع؛ راه حل مدیریت ناترازی انرژی

  بزرگنمايي:

فصل اقتصاد - مدیریت ناترازی انرژی نیازمند رویکردی جامع و چندجانبه است که شامل استفاده از فناوری‌های نوین، ایجاد سیستم‌های یکپارچه و توجه به استانداردهای بین‌المللی می‌شود؛ تنها در این صورت است که می‌توانیم به بهره‌وری بالاتر و کاهش هزینه‌ها دست یابیم.

محمدمحسن صدر- معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در نشست مشترک با سعید توکلی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران که در ساختمان مرکزی این شرکت برگزار شد، با بیان این مطلب، اظهار داشت: ما در حال حاضر در کشور با چالش‌های کلانی از جمله ناترازی انرژی مواجهیم که تنها راه برون رفت از آنها استفاده از فناوری اطلاعات و سیستم‌های هوشمند است؛ امیدوارم با همکاری و تعامل با یکدیگر، بتوانیم راه‌حل‌های موثری برای این چالش‌ها پیدا کنیم.
وی ادامه داد: دولت در این زمینه، تکالیف مفصلی را برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تعیین کرده که شامل محوریت وزارت ارتباطات در امور سامانه‌ها و جلوگیری از ایجاد سامانه‌های موازی است.
مدیریت مصرف در زمان‌های اوج
صدر با ورود به مساله ناترازی انرژی، اظهار کرد: یکی از موضوعات کلیدی در بحث ناترازی انرژی موضوع مدیریت پیک مصرف است. در هیچ جای دنیا به اندازه پیک مصرف، برای تولید سرمایه‌گذاری نمی‌شود. چراکه این منابع در زمان غیر پیک بلااستفاده باقیمانده و هدر می‌رود. لذا مدیریت هوشمند مصرف و کاهش فاصله پیک و میانگین مصرف راهکاری است که می‌توان با استفاده از ابزارهای هوشمند به آن دست یافت.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به این‌که معمولاً در پیک مصرف، عدم رعایت الگوی مصرف توسط مردم وجود دارد، گفت: ما باید مدیریت مصرف را در زمان‌های اوج و مکانیزم‌های مربوطه را به گونه‌ای طراحی کنیم که بتوانیم یارانه‌ها را بازتوزیع کنیم. هم‌چنین، پروفایل مصرف‌کنندگان در حوزه انرژی نیز، باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان این‌که طبق ابلاغیه تکلیفی دولت، پس از هماهنگی با معاونان وزیر نفت، آیین‌نامه اولیه را آماده و با شما به اشتراک می‌گذاریم تا هم مشوق‌های لازم و هم ابزارهای کنترلی را تدوین کنیم، گفت: در بسیاری موارد نیازی به قوانین جدید نداریم؛ چراکه ابزارهای تشویقی کافی در حوزه گاز و برق وجود دارد؛ در واقع، باید یک آیین‌نامه اجرایی مناسب تدوین شود تا این سکو، به یک سکوی دیجیتال جامع تبدیل شود.
ارتقاء حوزه فناوری اطلاعات در زیست‌بوم انرژی
به گفته صدر، بر اساس قواعد هوشمندسازی، موضوع اصلی، طراحی مجدد و ارتقاء حوزه فناوری اطلاعات در زیست‌بوم انرژی است، یعنی همان مدیریت ناترازی انرژی که کشور با آن دست به گریبان است؛ این مهم شامل مدیریت بهینه مصرف انرژی، مدیریت یارانه‌ها و یکپارچه‌سازی اطلاعات می‌شود.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اگر بتوان داده‌ها را به صورت واحد جمع‌آوری کرد، وزارت ارتباطات می‌تواند در این زمینه، با فراهم کردن بستر این سامانه هوشمند، نقش مهمی را در رفع معضل ناترازی ایفا کند.
وی در ادامه، افزود: برای حل این مسائل نیاز به سرمایه‌گذاری داریم و اگر بتوانیم جلوی هدررفت را بگیریم، می‌توانیم بخش عمده‌ای از هزینه‌های سرمایه‌گذاری را کاهش دهیم.
کنترل هوشمند مصرف انرژی
صدر در بخش دیگری از سخنان خود، تصریح کرد: یکی از راهکارهایی که سال‌هاست در شرکت گاز مطرح شده، کنتور هوشمند است.
وی با بیان این‌که می‌دانم دغدغه شما، راهکارهای سخت‌افزاری و تولید و استفاده از کنتور هوشمند بوده، خاطرنشان کرد: مسئله اصلی این است که کنتور هوشمند باید تحت نظر یک راه‌حل نرم‌افزاری یکپارچه قرار گیرد تا بتوانیم بر اساس حکمرانی داده‌ها، عملیات مؤثری انجام دهیم و تنها به دستگاه‌های اندازه‌گیری اکتفا نکنیم.
به گفته صدر، رکن اصلی جمع‌آوری داده‌ها، همان دستگاه‌های اندازه‌گیری هستند و چنانچه وارد حوزه اینترنت اشیا (IOT) شویم، باید راهکارهای دیجیتالی و نرم‌افزاری را پیاده‌سازی کنیم، این سیستم باید کاملاً یکپارچه باشد و هر فرد با یک کد ملی، به اطلاعات مصرف خود در حوزه‌های مختلف انرژی از جمله برق، گاز و بنزین دسترسی داشته باشد.
مدیریت مصرف انرژی و پیاده‌سازی سیستم‌های هوشمند
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش پایانی سخنان خود با بیان این‌که مدیریت مصرف انرژی و پیاده‌سازی سیستم‌های هوشمند نیازمند همکاری بین دولت، صنایع و نهادهای مختلف است، گفت: با ایجاد سکوی یکپارچه خدمات دیجیتال و جمع‌آوری و تحلیل داده‌ها به صورت یکپارچه، می‌توانیم به تصمیم‌گیری‌های مؤثرتری دست یابیم.
به گفته صدر، با این اقدام، می‌توانیم از هدررفت منابع جلوگیری کنیم، این امر نه تنها به بهبود وضعیت اقتصادی کشور کمک خواهد کرد، بلکه می‌تواند سهم اقتصاد دیجیتال را نیز افزایش دهد.
انتهای پیام


ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

پشت‌پرده ناآرامی‌های سوریه؛ باز هم ترانزیت، باز هم تروریسم!

همتی:دست من بود دلار نیما را یک‌باره بالا می بردم

دخالت رانتی برای انتقال ارز پتروشیمی به بانک خصوصی پرحاشیه

شاخص بورس به ارتفاع 2 میلیون و 500 هزار واحد رسید

امروز؛ آخرین مهلت وکالتی کردن حساب برای خودروهای وارداتی+ جزئیات

گزارش عملکرد کمیسیون اقتصادی؛ پیگیری راهکارها برای مسئله ناترازی شبکه بانکی و نظارت مستمر بر عملکرد ظرفیت های تامین مالی در قوانین اقتصادی

چرا تویوتا در دور جدید ثبت نام خودروهای وارداتی عرضه نشد؟

برنامه همتی برای تشکیل یک ابرهلدینگ بانکی برای عرضه در بورس

عبور کمک‌های مردم به جنگ‌زدگان لبنان و غزه از مرز 400 میلیارد تومان

احتمال بازگشت خاموشی‌ با عدم صرفه‌جویی 20درصدی برق و گاز

ترافیک در این جاده‌های کشور نیمه‌سنگین است

آمادگی بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در بهسازی تأسیسات انرژی بر

عدالت مالیاتی در بودجه 1404؛ حمایت از حقوق‌بگیران و تمرکز بر فراریان مالیاتی

رشد 70 درصدی تولید روزانه خودروسازان پس از گرانی اخیر

دلار نیما 313تومان گران شد/ نرخ امروز: 52هزار و 849تومان

بانکها چقدر وام دادند؟/پرداخت1001 همت تسهیلات به خانوار

تعدد تنش‌های سیاسی مانع مدیریت بازار ارز نشد

ایران و عربستان کارگروه مشترک کشاورزی تشکیل می‌دهند

تشکیل کمیته مشترک آب و محیط زیست میان پارلمان دو کشور/ استفاده از تجربیات دو کشور برای پیشبرد اهداف و صلح جهانی و بررسی قوانین مشترک در حوزه زنان و خانواده

افزایش 833 برابری هزینه ساخت آزادراه تهران-شمال طی28 سال

سعیدی:در مرکز مبادله تقاضای ارز یک دهم عرضه است

دلار نیما 313 تومان گران شد/نرخ امروز:52هزار و 849تومان

آغاز حراج سکه تمام 1403 از امروز+شرایط

روزنامه شهرداری: باید در مظلومیت حجاب و قانونش گریست/ اجازه ندهیم اقلیتی بی‌منطق مروج بی‌حجابی اجباری شوند

اصلاح 1086 واحدی شاخص کل در آخرین روز معاملات تا این لحظه

© - www.fasleqtesad.ir . All Rights Reserved.