افت صادرات زنجیره آهن و فولاد در برابر رشد واردات تولید و تجارت

افت صادرات زنجیره آهن و فولاد در برابر رشد واردات

  بزرگنمايي:

فصل اقتصاد - بررسی آمار صادرات و واردات زنجیره آهن و فولاد کشور در نیمه نخست امسال و مقایسه آن با عملکرد مدت مشابه سال گذشته نشان می‌دهد که صادرات این زنجیره با افت دو درصدی به لحاظ وزنی و با افت 16 درصدی ارزش صادرات مواجه بوده است؛ این درحالی است که هرچند واردات این زنجیره از منظر وزنی کاهش داشته اما ارزبری ناشی از واردات آن‌ها، رشد چشمگیری داشته است.

طبق آنچه که انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از عملکرد فولادی‌ها در واردات و صادرات طب نیمه نخست امسال ارائه کرده است، از ابتدای سال جاری تا پایان شهریور ماه در مجموع ١٣ میلیون و ٨٩٧ هزار تن صادرات کل زنجیره آهن و فولاد ثبت شده که نسبت به میزان صادرات کل زنجیره سال گذشته معادل ١4 میلیون و ١٢٢ هزار تن، دو درصد کاهش صادرات رقم خورده است.
ارزش صادرات کل زنجیره آهن و فولاد کشور از سه میلیارد و 6٧6 میلیون دلار در مجموع شش ماهه نخست سال گذشته به سه میلیارد و ٩١ میلیون دلار رسیده که از منظر ارزش ١6 درصد کاهش ارزآوری برای کشور را در پی داشته است.
طبق آمار، صادرات زنجیره آهن و فولاد کشور، در مجموع شش ماهه امسال، یک میلیون و ٧٢٩ هزار تن مقاطع طویل فولادی صادر شده که ٣٢ درصد بیش از میزان صادرات آن در مدت مشابه سال گذشته معادل یک میلیون و ٣٠٧ هزار تن بوده است.
ارزش صادرات این مقاطع فولادی نیز ٢٢ درصد در این مقایسه آماری، بیشتر شده است. در حالی در مجموع ارزش صادرات مقاطع طویل فولادی در شش ماهه سال گذشته، 6٨٠ میلیون دلار ثبت شده، این عدد در صادرات شش ماهه امسال، به ٨٣٠ میلیون دلار رسیده است.
طی این مدت واردات مقاطع طویل فولادی با افت هفت درصدی از 56 هزار تن به 5٢ هزار تن کاهش یافته است. برای این 5٢ هزار تن مقاطع طویل وارد شده 4٩ میلیون دلار ارز از کشور خارج شده که ١٠ درصد بیشتر از 44 میلیون دلار صرف شده در مدت مشابه سال گذشته برای واردات این مقاطع است.
در خصوص مقاطع تخت فولادی آمار نشان می‌دهد که صادرات آن از ٢٣٠ هزار تن به ارزش ١5١ میلیون دلار در مجموع شش ماهه ابتدایی 1402 به ١٧٠ هزار تن به ارزش ١١٣ میلیون دلار در مدت مشابه سال جاری کاهش پیدا کرده است. حجم صادراتی این مقاطع ٢6 درصد وزنی و همچنین ٢5 درصد ارزشی کاهش یافته است.
در واردات این مقاطع نیز که ٧٢١ هزار تن به ارزش 6٣٩ میلیون دلار به ٧٠5 هزار تن به ارزش ٧٢١ میلیون دلار گزارش شده است، هرچند وزن مقاطع وارداتی دو درصد کاهش داشته اما ارزبری آن ١٣ درصد بیشتر شده است.
ظرف شش ماهه سال گذشته، یک میلیون و 5٣٧ هزار تن محصولات فولادی (به ارزش ٨٣١ میلیون دلار) صادر شده که این میزان امسال به یک میلیون و ٨٩٩ هزار تن به ارزش ٩4٣ میلیون دلار رسیده است؛ براین اساس حجم صادراتی ٢4 درصد بیشتر شده و ١٣ درصد هم بر ارزآوری حاصل ار صادرات محصولات فولادی در مقایسه نیمه نخست سال‌های 1402 و 1403 افزوده شده است.
در واردات این محصولات به کشور ٧5٧ هزار تن به ارزش ٧٧٠ میلیون دلار محصولات فولادی طی شش ماهه ابتدایی امسال وارد کشور شده که همچون مقاطع تخت، دو درصد به لحاظ وزنی کاهش رخ داده اما ١٣ درصد ارزِ بیشتر صرف واردات شده است. در مجموع شش ماهه نخست سال گذشته، ٧٧٧ هزار تن محصول فولادی با میزان ارزبری 6٨4 میلیون دلاری وارد شده بود. 
از ابتدای سال جاری تا پایان شهریور ماه، دو میلیون و ٧٧4 هزار تن فولاد میانی به ارزش صادراتی یک میلیارد و ٣٠٧ میلیون دلار صادر شده است. این حجم صادرات فولاد میانی ٢5 درصد (وزنی) و ٢٩ درصد ارزشی، کمتر از آمار آن در شش ماهه نخست سال گذشته است. در شش ماهه سال 1402 در مجموع بالغ بر سه میلیون و 6٩٠ هزار تن فولاد میانی به ارزش یک میلیارد و ٨5٢ میلیون دلار، صادر شده بود.
در واردات فولاد میانی نیز، واردات ٣٢٠٠ تن به ارزش یک میلیون و ٩٠٠ هزار دلار طی نیمه نخست امسال صورت گرفته که ٩5 درصد رشد وزنی و ٣5 درصد افزایش ارزبری اتفاق افتاده است؛ چراکه در مدت مشابه سال گذشته، ١6٠٠ تن فولاد میانی به ارزش ١.5 میلیون دلار وارد کشور شده بود.
طبق آمار، افت صادرات در آهن اسفنجی در مدت مذکور به لحاظ وزنی ٣4 درصد و ریالی، ٣٧ درصد ثبت شده است. صادرات آهن اسفنجی از ٩٠٣ هزار تن به ارزش ٢٣٢ میلیون دلار به 5٩6 هزار تن به ارزش ١46 میلیون دلار تقلیل یافته است.
در مقابل اما حجم صادرات گندله سنگ‌آهن در شش ماهه سال جاری بالغ بر پنج میلیون و ٣٨٠ هزار تن به ارزش 454 میلیون دلار ثبت شده است که نسبت به چهار میلیون 6٢4 هزار تن به ارزش 46٣ میلیون دلار صادر شده در مجموع شش ماهه ابتدایی سال گذشته، به لحاظ وزنی ١6 درصد رشد کرده اما به لحاظ ارزش صادراتی افت ١.٩ درصدی را نشان می‌دهد.
در نهایت صادرات کنسانتره سنگ‌آهن با افت چهار درصدی به لحاظ وزنی از سه میلیون و ٣64 هزار تن به سه میلیون و ٢46 هزار تن رسیده است؛ ارزش صادراتی آن نیز به لحاظ ریالی با افت ١٩ درصدی از ٢٩٨ میلیون دلار به ٢4١ میلیون دلار رسیده است.
گفتنی است؛ در آمار واردات زنجیره آهن و فولاد به کشور، واردات آهن اسفنجی ١١٠ تن به ارزش ١٢٠ هزار دلار ثبت شده که نسبت به 4٠ تن وارد شده به ارزش ١١ هزار دلار، هرچند رقم ناچیزی است اما افزایش واردات رخ داده است.
طی نیمه نخست امسال، واردات گندله سنگ آهن و کنسانتره سنگ آهن به کشور صفر بوده است.
انتهای پیام


ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

مزیت‌های مناطق آزاد از بین رفت

اقتصاد دستوری، جذابیتی برای سرمایه‌گذاری باقی نمی‌گذارد

عرضه خودرو سبک و سیاق جدید می گیرد

افزایش بازدید اینستاگرام: 10 تکنیک طلایی برای بیشتر دیده شدن

توزیع داروهای لاغری حاوی ترکیبات مواد مخدر زیر سایه ضعف نظارت دستگاه‌های مسئول/ کمیسیون بهداشت در صورت وجود خلاءهای قانونی با تصویب یا اصلاح قوانین خلاءهای موجود را رفع کند

الگوی چین در توسعه راه‌آهن سریع‌السیر؛ درس‌هایی برای ایران

بریکس راهگشای اقتصاد ایران در شرایط تحریم

آمدن ترامپ آسیبی به اقتصاد ایران نمی‌زند

آخرین وضعیت جاده‌های کشور

مسائل داخلی آمریکا اولویت ترامپ است/ ثبات نسبی بازار ارز با اقدامات بانک مرکزی

مذاکرات روسیه برای ادغام بزرگ‌ترین شرکت‌های نفتی

کدام نیروگاه‌ها قابلیت سوزاندن مازوت را دارند؟

عضویت ایران در سازمان بین‌المللی استاندارد تأیید شد

تکرار ترامپ نباید تکرار اشتباه ما باشد

تقابل صمت با سازمان بورس/ بازار خودروی ایران شبیه هیچ کشوری نیست

ساز و کار فعالیت سامانه ارز توافقی

ارتقای سامانه جامع کارگزاران باعث افزایش تسهیل‌گری خدمات در بازار سرمایه می‌شود/ باید سهامداران، به عنوان یک راهبرد، بتوانند با سامانه‌های به‌روز، منسجم و پرسرعت، خدمات دریافت کنند

مسائل و مشکلات تنظیم بازار چای بررسی می‌شود

خرید زانتان گام از فروشگاه شیمی نوین گستر

تولید تراشه‌های پیشرفته TSMC برای چین متوقف شد

مداخله موثر بانک مرکزی در بازار طلا و سکه/ اثر حراج ربع سکه با ضرب سال 1403 چیست؟

موانع و مشکلات وزارت صمت در اجرای قانون تسهیل صدور مجوزها بررسی می‌شود

ترافیک سنگین در آزادراه تهران-شمال/تردد روان در جاده چالوس

شرایط تخصیص خودروهای داخلی به جانبازان اعلام شد+جزئیات

آمدن ترامپ اثر معناداری بر اقتصاد ایران نخواهد داشت

© - www.fasleqtesad.ir . All Rights Reserved.