پرداخت 270 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای جهش تولید مسکن اقتصاد کلان

پرداخت 270 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای جهش تولید مسکن

  بزرگنمايي:

فصل اقتصاد - شبکه بانکی کشور از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه بیش از 270 هزار میلیارد تومان تسهیلات مختلف در راستای تعهدات مربوط به ماده چهار قانون جهش تولید و تامین مسکن پرداخت کرده‌اند.

براساس داده‌های اخیر بانک مرکزی، شبکه بانکی کشور از ابتدای سال جاری تا پایان مهر ماه، در مجموع 270.2 هزار میلیارد تومان تسهیلات در راستای ماده چهار قانون جهش تولید و تامین مسکن در بخش‌های مختلف از جمله، « تسهیلات ساخت خود مالکی »، « مشارکت در نهضت ملی مسکن »، « مسکن شهری »، « مسکن روستایی »، « ودیعه مسکن » و « حوادث غیر مترقبه مرتبط با بخش مسکن » پرداخت کرده است.
ماده چهار قانون جهش تولید و تامین مسکن
مطابق ماده چهار قانون جهش تولید و تامین مسکن (مصوب مردادماه 1400)، بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی مکلف هستند، حداقل 20 درصد از تسهیلات پرداختی نظام بانکی در هر سال را با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار به بخش مسکن اختصاص دهند، به صورتی که در سال اول اجرای قانون از حداقل سه میلیون و ششصد هزار میلیارد ریال (360 همت) تسهیلات برای واحدهای موضوع این قانون کمتر نباشد و برای سال‌های آینده نیز حداقل منابع تسهیلاتی مذکور با افزایش درصد صدرالذکر مطابق با نرخ تورم سالانه افزایش یابد.
براساس، تبصره یک ماه چهار قانون جهش تولید مسکن؛ بانک‌های تخصصی به تشخیص بانک مرکزی، به غیر از بانک مسکن از شمول احکام این ماده مستثنی هستند.
همچنین، در تبصره دوم این ماده قانون آمده: تسهیلات فوق بر اساس نیاز سالانه مسکن در طرح‌ها و برنامه‌های اعلام شده وزارت راه و شهرسازی پرداخت می‌شود. در صورت ترکیب منابع بانک عامل با منابع صندوق ملی مسکن، نرخ سود تسهیلات بر اساس نسبت مشارکت منابع صندوق ملی مسکن با بانک عامل و بر اساس نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار، محاسبه می‌شود.
براساس تصبره سوم این ماده قانون، تسهیلات مربوط به ساخت واحدهای این قانون پس از دوره مشارکت به فروش اقساطی تبدیل و تعهدات آن به خریدار منتقل می‌شود. مجموع دوران مشارکت و فروش اقساطی، بیست ساله است. در صورتی که افزایش طول دوره ساخت ناشی از قصور و کوتاهی سازنده باشد، سود دوران مشارکت مدت زمان افزایش یافته با تایید وزارت راه و شهرسازی بر عهده سازنده می‌باشد.
مطابق تبصره چهار این ماده قانون، بانک‌ها و موسسات اعتباری در صورت پرداخت تسهیلات موضوع این ماده مجاز به انتشار اوراق رهنی موضوع ماده (14) قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن در چهارچوب مقررات بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار هستند.
همچنین، در تبصره پنجم ماده چهار این قانون آمده است که سازمان امور مالیاتی کشور موظف است در صورت عدم رعایت موضوع این ماده، در قالب بودجه سنواتی، مالیاتی برابر با 20 درصد از تعهد انجام نشده را از بانک‌ها و موسسات اعتباری، اخذ و به خزانه داری کل کشور واریز و 100 درصد این مبلغ به حساب صندوق ملی مسکن واریز می‌شود.
تسهیلات پرداختی در قانون جهش تولید و تامین مسکن به تفکیک بخش‌ها
همانطور که گفته شد، شبکه بانکی کشور از ابتدای سال جاری تا پایان مهر ماه در مجموع 270.2 هزار میلیارد تومان تسهیلات در راستای ماده چهار قانون جهش تولید مسکن پرداخت کرده است.
مطابق آمارهای بانک مرکزی، در این مدت، میزان تسهیلات پرداخت شده در بخش «تسهیلات ساخت خودمالکی 51.5 هزار میلیارد تومان»، در بخش «مشارکت در نهضت ملی مسکن 88.7 هزار میلیارد تومان»، در بخش «مسکن روستایی 63.4 هزار میلیارد تومان»، در بخش «ودیعه مسکن 58.4 هزار میلیارد تومان»، در بخش «حوادث غیر مترقبه مرتبط با بخش مسکن هشت هزار میلیارد تومان» و در مجموع «تسهیلات مسکن شهری که ترکیبی از بخش‌های مختلف مورد اشاره در حوزه شهری را شامل می‌شود، 140.2 هزار میلیارد تومان» تسهیلات پرداخت شده است.

فصل اقتصاد


سهم بانک‌ها از اجرای تعهدات قانون جهش تولید و تامین مسکن
مطابق آمار بانک مرکزی، در این بازه زمانی، « بانک مسکن در مجموع با پرداخت 107.2 هزار میلیارد تومان»، « بانک ملت با پرداخت 38.2 هزار میلیارد تومان»، « بانک ملی ایران با پرداخت 33.1 هزار میلیارد تومان»، « بانک سپه با پرداخت 20.8 هزار میلیارد تومان» و « بانک صادرات ایران با پرداخت 18.7 هزار میلیارد تومان»، در جایگاه‌های اول تا پنجم پرداخت تسهیلات در بخش‌های مختلف مربوط به قانون جهش تولید و تامین مسکن قرار دارند.
گفتنی است؛ برخی از بانک‌ها و موسسات اعتباری کشور در اجرای ماده چهار قانون جهش تولید و تامین مسکن، مستثنی هستند که در تبصره دوم این ماده تحت عنوان بانک‌های تخصصی به آنها اشاره شد.
انتهای پیام


ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

مزیت‌های مناطق آزاد از بین رفت

اقتصاد دستوری، جذابیتی برای سرمایه‌گذاری باقی نمی‌گذارد

عرضه خودرو سبک و سیاق جدید می گیرد

افزایش بازدید اینستاگرام: 10 تکنیک طلایی برای بیشتر دیده شدن

توزیع داروهای لاغری حاوی ترکیبات مواد مخدر زیر سایه ضعف نظارت دستگاه‌های مسئول/ کمیسیون بهداشت در صورت وجود خلاءهای قانونی با تصویب یا اصلاح قوانین خلاءهای موجود را رفع کند

الگوی چین در توسعه راه‌آهن سریع‌السیر؛ درس‌هایی برای ایران

بریکس راهگشای اقتصاد ایران در شرایط تحریم

آمدن ترامپ آسیبی به اقتصاد ایران نمی‌زند

آخرین وضعیت جاده‌های کشور

مسائل داخلی آمریکا اولویت ترامپ است/ ثبات نسبی بازار ارز با اقدامات بانک مرکزی

مذاکرات روسیه برای ادغام بزرگ‌ترین شرکت‌های نفتی

کدام نیروگاه‌ها قابلیت سوزاندن مازوت را دارند؟

عضویت ایران در سازمان بین‌المللی استاندارد تأیید شد

تکرار ترامپ نباید تکرار اشتباه ما باشد

تقابل صمت با سازمان بورس/ بازار خودروی ایران شبیه هیچ کشوری نیست

ساز و کار فعالیت سامانه ارز توافقی

ارتقای سامانه جامع کارگزاران باعث افزایش تسهیل‌گری خدمات در بازار سرمایه می‌شود/ باید سهامداران، به عنوان یک راهبرد، بتوانند با سامانه‌های به‌روز، منسجم و پرسرعت، خدمات دریافت کنند

مسائل و مشکلات تنظیم بازار چای بررسی می‌شود

خرید زانتان گام از فروشگاه شیمی نوین گستر

تولید تراشه‌های پیشرفته TSMC برای چین متوقف شد

مداخله موثر بانک مرکزی در بازار طلا و سکه/ اثر حراج ربع سکه با ضرب سال 1403 چیست؟

موانع و مشکلات وزارت صمت در اجرای قانون تسهیل صدور مجوزها بررسی می‌شود

ترافیک سنگین در آزادراه تهران-شمال/تردد روان در جاده چالوس

شرایط تخصیص خودروهای داخلی به جانبازان اعلام شد+جزئیات

آمدن ترامپ اثر معناداری بر اقتصاد ایران نخواهد داشت

© - www.fasleqtesad.ir . All Rights Reserved.