مختار در تشریح جلسه کمیسیون انرژی؛
تولید 1000 مگاوات برق فسیلی 7میلیون تن آلودگی محیط زیستی دارد
گفتگو
بزرگنمايي:
فصل اقتصاد - سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: تولید برق به میزان 1000 مگاوات در بخش فسیلی، حدود 7 میلیون تن آلودگی محیط زیستی به همراه دارد، در حالی که آلودگی زیست محیطی تولید همین میزان برق در بخش هستهای، صفر است.
جلیل مختار در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در تشریح جلسه عصر روز(سهشنبه 10 مهرماه) کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور بهروز کمالوندی معاون امور بینالملل حقوقی و مجلس و سخنگوی سازمان انرژی اتمی و حسین درخشنده معاون سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی، با هدف بررسی اقدامات سازمان انرژی اتمی در تکمیل نیروگاههای هستهای تولید برق و کاربردهای صلحآمیز فناوری هستهای پیشرفته، گفت: در ابتدای این جلسه نماینده مرکز پژوهشهای مجلس، گزارشی درباره مزیتهای انرژی هستهای همچون صرفهجویی اقتصادی در تولید برق نسبت به دیگر روشهای تولید، انتشار اندک آلاینده در محیط زیست و البته چالشهای پیرامون نیروگاههای هستهای همچون نیاز به سرمایهگذاری بسیار بالا، مانند اینکه برای تولید 1000مگاوات، حدود 5 میلیارد دلار هزینه نیاز است.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: منابع محدود اورانیوم و تامین سوخت اورانیوم ازجمله مشکلاتی است که پیشروی توسعه صنعت هستهای کشور وجود دارد، همچنین مطابق ماده 42 برنامه توسعه هفتم باید تولید 3 هزار مگاوات برق انجام شود.
وی به کاربردهای غیرنیروگاهی انرژی هستهای و کاربردهای این مهم در حوزههای مختلف فناوری اشاره کرد و افزود: به گفته کارشناسان حاضر در جلسه، انرژی هستهای به غیر از تولید برق در حوزه پزشکی، درمان، تشخیص بیماری، تامین نیروی پیشران کشتیها، زیردریاییها، نمکزدایی از آب دریاها و استفاده در فعالیتهای کشاورزی و صنعتی نیـــز کاربرد دارد.
مختار با بیان اینکه ایجاد یک صنعت استراتژیک هستهای در ایران برای ما بسیار مهم است، اظهار کرد: اگرچه توسعه این صنعت در کشور بسیار ضروری است اما برخی از کارشناسان به دلیل عدم اطلاع توسعه آن را مورد نقد قرار میدهند، در حالی که این صنعت میتواند مادر و محرک بسیار خوبی برای توسعه صنایع دیگر باشد چراکه انرژی خون اقتصاد کشورها محسوب میشود که به یقین انرژی هستهای نیز امنیت انرژی ما را تضمین میکند.
این نماینده مجلس مطرح کرد: اگرچه انرژیهای تجدیدپذیر نیز قابلیت صرفهجویی اقتصادی دارند، اما میزان تولید آن نسبت به انرژی هستهای کمتر است، همچنین بهعنوان مثال تولید برق به میزان 1000 مگاوات در بخش فسیلی، حدود 7 میلیون تن آلودگی محیط زیستی به همراه دارد، در حالی که آلودگی زیست محیطی تولید همین میزان برق در بخش هستهای، صفر است.
وی با بیان اینکه نیروگاهی هستهای با همین شرایط یعنی تولید بدون ایجاد آلودگی زیست محیطی با ظرفیت 900 مگاوات اکنون در استان بوشهر فعال است، گفت: البته آقای کمالوندی معتقد است کمبود مواد اولیه چالشی بر سر راه تولید انرژی هستهای محسوب نمیشود چراکه کشورهای مانند فرانسه نیز منابع مرتبط با اورانیوم ندارند، اما بیشترین نیروگاههای هستهای را در کشور خود دارند، بنابراین باید برای توسعه صنعت هستهای این موضوع را از طرق مختلف مانند توسعه اکتشاف در کشور واردات مواد اولیه حل و فصل کرد. همچنین از راههای مختلف مثل فاینانس داخلی و خارجی و یا گرفتن وام از صندوق توسعه ملی اهداف و تکالیف قانونی را میتوانیم محقق کنیم.
مختار همچنین بیان کرد: اگرچه در تبصره 7 قانون بودجه قانونی باعنوان «بهای تمام شده تولید برق» برای این حوزه تدوین شده است اما سخنگوی کمیسیون سازمان انرژی اتمی معتقد است این قانون نتوانسته جوابگوی نیازهای سازمان باشد، بنابراین درخواست اصلاحیه و پیوست یک الحاقیه به این قانون داشت که در آن علاوه بر بهای تمام شده، هزینه و مخارج عمومی سازمان انرژی نیز در آن لحاظ شود.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به برنامه توسعه نیروگاهی سازمان انرژی اتمی نیز اشاره کرد و گفت: برنامه 20 ساله توسعه نیروگاهی تا 20 هزار مگاوات، شامل 5 هزار مگاوات در استان هرمزگان، 5 هزار مگاوات در مناطق مکران، 3 هزار مگاوات در استان بوشهر، 2 هزار مگاوات در استان گلستان و توسعه نیروگاههای کوچک و متوسط نیز جز اهداف ما است./
پایان پیام