سنا گزارش می دهد؛
حمایت صریح رییس مجلس از سیاست ارزی وزارت اقتصاد/ قالیباف: ارز چند نرخی به معنای وجود پنج نوع نرخ ارز را قبول نداریم بورس

حمایت صریح رییس مجلس از سیاست ارزی وزارت اقتصاد/  قالیباف: ارز چند نرخی به معنای وجود پنج نوع نرخ ارز را قبول نداریم

  بزرگنمايي:

فصل اقتصاد - در شرایطی که تأکید چندباره عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد بر لزوم نزدیک شدن نرخ ارز در سامانه نیما به نرخ بازار آزاد و کاهش تعداد نرخ‌های ارز، با استقبال فعالان اقتصاد و بورس مواجه شده، محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی هم از چند نرخی بودن ارز انتقاد کرد و در صحن علنی مجلس گفت: ارز چند نرخی به معنای وجود پنج نوع نرخ ارز را قبول نداریم.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، دوشنبه شب، عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، در حاشیه نخستین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت چهاردهم و بخش خصوصی، اعلام کرده بود: اختلاف قیمت بین نرخ ارز آزاد و نیما باید به حداقل برسد. این نرخ می بایست تا جایی که توجیه دارد، کاهش یابد. او وعده داد: این سیاست به تدریج دنبال و اجرایی خواهد شد. با وجود تاکید چند باره وزیر اقتصاد بر لزوم اصلاح سیاست‌های ارزی، امروز محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، با حضور در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نرخ ارز در سامانه نیما از ابتدای سال از 41 هزار تومان به 47 هزارتومان رسیده است و بیش از این نمی‌توان نرخ نیما را افزایش داد.
این گزارش حاکی است: نرخ کشف شده در سامانه نیما عمدتا به عنوان مولفه‌ای تعیین کننده در ارزیابی سهام شرکت‌های صادرکننده بورسی مدنظر تحلیل‌گران و فعالان بازار قرار می‌گیرد. نرخ دلار نیما در ماه‌های اخیر به تدریج تعدیل و به حاشیه نرخ بازار آزاد نزدیک شده است. امروز سه‌شنبه نرخ دلار در سامانه نیما به مرز 47 هزار تومان نزدیک شد.
مخالفت رییس مجلس با ارز چند نرخی
همزمان با این تحولات، محمدباقر قالیباف در نشست علنی امروز (سه‌شنبه، 10 مهر ماه) مجلس شورای اسلامی در جمع‌بندی گزارش کمیسیون صنایع و معادن در خصوص بررسی عملکرد دستگاه‌های مسئول در تامین و تخصیص نیازهای ارزی واحدهای صنعتی و تولیدی گفت: دیدگاه‌های متفاوتی در حوزه نرخ ارز وجود دارد، حتما همه ما ارز چند نرخی به معنای وجود پنج نوع نرخ ارز را قبول نداریم تا زمانی که باور ما اصلاح شرایط موجود نباشد، مشکلات به صورت اساسی برطرف نمی‌شود. حتما پیگیری می‌کنم تا کمیسیون‌های اقتصادی و صنایع و معادن مجلس با همکاری دولت و انجام کار تخصصی هماهنگ این موضوع را بررسی کند زیرا در همه بخش‌ها سیاست ارزی بسیار کلیدی و اساسی است.
زخم کهنه مباحث ارزی
رییس مجلس تاکید کرد: مباحث ارزی زخم کهنه‌ای است که از دهه 70 همچنان ادامه دارد، این مشکل حل نشده و فراز و نشیب پیدا کرده است. برخی از اوقات تند و برخی از اوقات کند شده است، باید برای این موضوع چاره اندیشی کنیم. در حال حاضر عرضه و تقاضا در این بخش تنظیم نیست و با توجه به شرایط باید سیستم آن را اصلاح کنیم.
لزوم اصلاح سیاست ارزی
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در حال حاضر از ثبت سفارش تا دریافت کد شناسه بعضا از 3 ماه تا 150 روز این موضوع زمان‌بر است، اولویت‌بندی‌ها، کالاها و عرضه و تقاضاها مشخص است. این میزان که تقاضا وجود دارد عرضه نداریم و باید سیاست‌ها اصلاح شود. این موضوع در اختیار مجلس و دولت است. در برخی از لیست‌ها ارز 28500 تومانی به کالاهایی اختصاص پیدا کرده که نباید به آنها این ارز داده می‌شد، چه کسی این کار را انجام داده است؟
قانون برنامه هفتم چه می‌گوید؟
او اعلام کرد: در بند پ ماده 4 برنامه هفتم توسعه آمده است، سیاست‌ها باید به نوعی تنظیم شود که امکان بیش اظهاری در واردات و کم اظهاری در صادرات را نداشته باشیم. در حال حاضر سیاست‌ها به گونه‌ای اعمال می‌شود که به واردات انگیزه داده شده و درخواست ارز را افزایش می‌دهد و از سوی دیگر انگیزه‌ای برای صادرات وجود ندارد تا عرضه ارز را افزایش دهیم، اگر این موضوع را اصلاح نکنیم امضاهای طلایی در وزارتخانه‌های مربوطه برای رانتی که وجود دارد، آغاز می‌شود و تبعات خودش را هم دارد که باید حل کنیم.
تقاضای غیرواقعی برای ارز
قالیباف گفت: در حال حاضر شرایط فعلی عرضه و تقاضا به امری دائمی تبدیل شده و در همه سال‌های گذشته و سال‌های پیش رو شاهد این موضوع می‌شویم. گفته می‌شود 75 میلیارد دلار نیاز به تخصیص ارز وجود دارد، مشخص است که چنین نیازی وجود ندارد، کمیسیون‌های اقتصادی و صنایع و معادن باید با برگزاری نشست‌های تخصصی و قطعی روندها را اصلاح کنند.
او ادامه داد: در ماده 2 برنامه هفتم همچنین پیشرفت رشد 23 درصدی صادرات غیرنفتی پیش بینی شده است. این سیاست‌ها برای تنظیم عرضه و تقاضا ارز است. در تولید خودروهای داخلی بیش از 8 میلیارد دلار ارز اختصاص پیدا می‌کند، این میزان جدا از واردات به صورت قاچاق است که به خروج ارز از کشور منجر می‌شود.


ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

کم اثر شدن تحریم با تقویت مناطق آزاد در کریدورهای ترانزیتی

ذخایر کارخانه‌های آرد در بهترین شرایط/ نظارت سازمان حمایت به تخلفات نانوایی‌ها

بیش از 216 کیلوگرم شمش و 24 هزار سکه به فروش رسید

آموزش صرفه‌جویی برق نقشی در بهینه‌سازی مصرف انرژی دارد؟

ضرورت هم‌افزایی و وحدت فرماندهی در کشور برای توسعه هوش مصنوعی

بیش از 6هزار قطعه سکه طلا به فروش رسید

بررسی چالش‌ها و فرصت‌های هوش مصنوعی در پنل تخصصی یازدهمین سمپوزیوم بین‌المللی مخابرات

فروش فوق العاده خودرو کوییک GXR-L از هفته آینده

پاسخ مشاور بذرپاش به ادعای اشتباه احمد خرم وزیر اسبق

دریافت استفتاء از مراجع عظام تقلید در مباحث مهم تقنینی الزامی جدی است

جمهوری اسلامی ثابت کرده که از تهدیدها هراسی ندارد/ حضور میلیونی مردم در نمازجمعه نصر از مصادیق مبارزه با ظلم و ظالم بود

ضرورت وحدت فرماندهی در کشور برای توسعه هوش مصنوعی

تحریم‌ها اقتصاد روسیه را قوی‌تر کرده‌ است

نخستین جلسه شهردار تهران با مجمع نمایندگان استان برگزار شد/ ادامه جلسات مسئله‌محور می‌شود

ماموریت اول سازمان بورس، کمک به تشکیل سرمایه است

تفکیک وزارت راه و شهرسازی؛ ضرورتی برای بهبود زیرساخت‌های کشور

توضیحات مهم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره اجرای قانون متناسب سازی حقوق بازنشستگان

692 همت تسهیلات به خانوار پرداخته شده است

ساماندهی سازوکار ورود و خروج منابع ژنتیکی در کشور

افزایش 70 درصدی قاچاق کفش/ سهم صنعت کفش از صادرات چقدر است؟

تردید سرمایه‌گذاران درباره موفقیت روبوتاکسی تسلا

خسارات ناشی از آلودگی هوا در سال 1402 بالغ بر 597 همت بوده است/ 12 سال از تصویب قانون هوای پاک گذشت؛ تنها 12 درصد از احکام آن اجر شد

عدم برخورداری از پوشش بیمه مسئولیت حرفه‌ای و ابهامات موجود در تعهدنامه محضری از مشکلات حقوقی دستیاران

فروش فوری خودرو کوییک GXR-L از هفته آینده

ایران دومین کشور خاورمیانه در تجارت الکترونیک است

© - www.fasleqtesad.ir . All Rights Reserved.