چالشی در تولید شیرخشک نداریم/ تخصیص ارز به خوبی انجام می‌شود تولید و تجارت

چالشی در تولید شیرخشک نداریم/ تخصیص ارز به خوبی انجام می‌شود

  بزرگنمايي:

فصل اقتصاد - رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک با بیان اینکه ماهانه 7.5 میلیون قوطی شیر خشک در کشور تولید می‌شود که مازاد بر نیاز کشور است، اظهار کرد: تخصیص ارز به خوبی انجام می‌شود و چالشی در زمینه تولید نداریم.

شیرخشک یکی از کالاهایی است که در بازه زمانی مختلف چالش‌های بسیاری را متحمل شده است. بعد از اینکه سازمان هدفمندی یارانه‌ها ارز شیر خشک را از ارز 4200 تومان به 28 هزار و 600 رساند، قیمت شیر خشک تقریبا دو برابر شد؛ اما سازوکاری تعیین کردند و گفتند باید شیرهای خشک را در سامانه تی‌تک ثبت کنند تا مشتری شیر خشک را با همان ارز 4200 تومانی دریافت کند و مابه‌التفاوت آن توسط سازمان هدفمندی یارانه‌ها به حساب دارودخانه‌ها واریز شود.
در همین راستا، اواخر سال 1401 به دنبال آزاد شدن نرخ ارز و اختلاف نرخ ایجاد شده، ثبت سفارش‌های حوزه کالاهای سلامت دچار اختلال شد؛ به نحوی که در ثبت سفارش‌های جدید، گروه‌های کالایی تغییر کرد و در گروه ارز 40 هزار تومانی قرار گرفتند و در ادامه مسیر نیز اصلاح این گروه‌های کالایی جهت تخصیص ارز 4200 تومانی، بیش از یک ماه و نیم زمان برد.
پس از تعیین این ساز و کار، سهم یارانه ارزی که باید توسط سازمان هدفمندی یارانه‌ها به حساب داروخانه‌ها پرداخت می‌شد؛ این واریزی‌ها با تاخیر چندماهه همراه بود و همین مسئله نیز موجب شد تا پول و نقدینگی در سازمان هدفمندی یارانه‌ها دپو شده و امکان تولید و تامین شیرخشک دشوار شود و در مجموع به دلیل عقب افتادن سهم دارویی طرح دارویار و همچنین عدم پرداخت سازمان هدفمندی یارانه‌ها به مدت چهار ماه، نقدینگی داروخانه‌ها به حداقل رسید و توان مالی لازم برای تامین شیر خشک وجود نداشت.
اما ماجرا به همین‌جا ختم نشد. بانک‌هایی که جهت انتقال ارز شیر خشک با شرکت‌های شیرخشک ایران کار می‌کنند، بانک‌های اروپایی هستند که در خردادماه سال 1402 کشورمان را تحریم کردند و این تحریم‌های ظالمانه هم مزید بر علت شد و بعد از اینکه 10 میلیون یورو از سوی بانک مرکزی برای تامین ماده اولیه شیرخشک تامین شد، پول در بانک اروپایی به دلیل تحریم‌ها، بلوکه شد و بعد از یک ماه پیگیری، نهایتا پول واریزی برگشت داده شد که در نهایت مجموعه این عوامل باعث شد که از حدود تیرماه همان سال، مشکل کمبود شیرخشک در کشور اتفاق افتد.
اما پس از آن با واردات شیر خشک، بازار از شیر خشک اشباع شد و سپس کارخانجات نیز با تمام قدرت به تولید پرداختند و دیگر مشکلی در تامین وجود نداشت.
هانی تحویل زاده- رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک- ، درباره وضعیت تولید شیرخشک در کشور اظهار کرد: خوشبختانه چندماه است که تخصیص ارز به خوبی انجام می‌شود و تولیدکنندگان افزایش یافته‌اند و ماهانه حدود 7.5 میلیون قوطی شیرخشک وارد بازار می‌شود که بیش از نیاز کشور است. نکته مهم این است که مازاد تولیدات صادرات نمی‌شود چرا که صادرات از طریق ورود موقت انجام می‌شود و به دلیل اینکه مواد اولیه‌ای که برای تولید داخلی وارد شده از ارز ترجیحی استفاده شده از این منبع برای صادرات استفاده نمی‌شود و مازاد تولید به عنوان ذخیره استراتژیک کشور است.
وی درباره قیمت شیر خشک در بازار برای مصرف کننده تصریح کرد: در حال حاضر قیمت هر شیر خشک برای مصرف‌کننده 160 هزار تومان است. خوشبختانه تخصیص ارز به خوبی انجام شده و به‌طور کامل در حال فعالیت هستند و هیچ چالشی در زمینه تولید شیر خشک وجود ندارد.
انتهای پیام


ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

کم اثر شدن تحریم با تقویت مناطق آزاد در کریدورهای ترانزیتی

ذخایر کارخانه‌های آرد در بهترین شرایط/ نظارت سازمان حمایت به تخلفات نانوایی‌ها

بیش از 216 کیلوگرم شمش و 24 هزار سکه به فروش رسید

آموزش صرفه‌جویی برق نقشی در بهینه‌سازی مصرف انرژی دارد؟

ضرورت هم‌افزایی و وحدت فرماندهی در کشور برای توسعه هوش مصنوعی

بیش از 6هزار قطعه سکه طلا به فروش رسید

بررسی چالش‌ها و فرصت‌های هوش مصنوعی در پنل تخصصی یازدهمین سمپوزیوم بین‌المللی مخابرات

فروش فوق العاده خودرو کوییک GXR-L از هفته آینده

پاسخ مشاور بذرپاش به ادعای اشتباه احمد خرم وزیر اسبق

دریافت استفتاء از مراجع عظام تقلید در مباحث مهم تقنینی الزامی جدی است

جمهوری اسلامی ثابت کرده که از تهدیدها هراسی ندارد/ حضور میلیونی مردم در نمازجمعه نصر از مصادیق مبارزه با ظلم و ظالم بود

ضرورت وحدت فرماندهی در کشور برای توسعه هوش مصنوعی

تحریم‌ها اقتصاد روسیه را قوی‌تر کرده‌ است

نخستین جلسه شهردار تهران با مجمع نمایندگان استان برگزار شد/ ادامه جلسات مسئله‌محور می‌شود

ماموریت اول سازمان بورس، کمک به تشکیل سرمایه است

تفکیک وزارت راه و شهرسازی؛ ضرورتی برای بهبود زیرساخت‌های کشور

توضیحات مهم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره اجرای قانون متناسب سازی حقوق بازنشستگان

692 همت تسهیلات به خانوار پرداخته شده است

ساماندهی سازوکار ورود و خروج منابع ژنتیکی در کشور

افزایش 70 درصدی قاچاق کفش/ سهم صنعت کفش از صادرات چقدر است؟

تردید سرمایه‌گذاران درباره موفقیت روبوتاکسی تسلا

خسارات ناشی از آلودگی هوا در سال 1402 بالغ بر 597 همت بوده است/ 12 سال از تصویب قانون هوای پاک گذشت؛ تنها 12 درصد از احکام آن اجر شد

عدم برخورداری از پوشش بیمه مسئولیت حرفه‌ای و ابهامات موجود در تعهدنامه محضری از مشکلات حقوقی دستیاران

فروش فوری خودرو کوییک GXR-L از هفته آینده

ایران دومین کشور خاورمیانه در تجارت الکترونیک است

© - www.fasleqtesad.ir . All Rights Reserved.