فشار وزارت صمت به سیمانی‌ها برای استفاده از کلینکر دپو شده راه و شهرسازی

فشار وزارت صمت به سیمانی‌ها برای استفاده از کلینکر دپو شده

  بزرگنمايي:

فصل اقتصاد - دبیر کانون سراسری انجمن‌ تولیدکنندگان بتن آماده به فشارهای وزارت صمت اشاره کرده که تولیدکنندگان سیمان را مجبور به استفاده از کلینکر دپو شده می‌کند و گفت: وقتی مواد اولیه بی‌کیفیت به دست می‌آید، تولید بتن استاندارد ممکن نیست.

محرم کریمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به این‌که 62 درصد تولید سیمان کشور به صورت فله و 38 درصد به صورت کیسه‌ای تولید می‌شود، اظهار کرد: این سیمان به 100 میلیون متر مکعب بتن آماده تبدیل می‌شود که عمدتاً در ساختمان‌های مسکونی و تجاری استفاده می‌شود. تولید بتن آماده در 1500 کارخانه انجام می‌شود و حدود 20 هزار کامیون وظیفه حمل آن به محل پروژه‌ها را بر عهده دارند.
وی با تاکید بر این‌که فرآیند تولید و حمل بتن نیازمند دقت بالایی است، افزود:‌ بتن محصولی فاسدشدنی است و باید در زمان محدود مصرف شود.
وی با بیان این‌که سیمان فله تنها در محل‌های خاصی تخلیه می‌شود و امکان ذخیره‌سازی آن در کارگاه‌ها وجود ندارد، ادامه داد: حدود 90 درصد سیمان فله در کارخانه‌های بتن آماده مصرف می‌شود و تنها درصد کمی در قطعات و پروژه‌های عمرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
دبیر کانون سراسری انجمن‌های صنفی تولیدکنندگان بتن آماده و قطعات بتنی گفت: فروش بتن آماده به اندازه‌ای بالاست که سه برابر فروش کل سیمان کشور تخمین زده می‌شود.
کریمی به عدم شناخت مسئولان از بتن آماده و استانداردهای ملی آن اشاره کرد و با بیان این‌که محصول به منابع ملی وابسته است، اضافه کرد: تولید یک تن سیمان باعث تولید یک تن CO₂ می‌شود، که نشان‌دهنده تأثیرات زیست‌محیطی آن است. چالش‌های فعلی صنعت شامل تأمین انرژی و کیفیت سیمان است و دپو کلینکر نیز مشکلاتی را برای تولیدکنندگان ایجاد می‌کند.
کریمی به فشارهای وزارت صمت اشاره کرده که تولیدکنندگان سیمان را مجبور به استفاده از کلینکر دپو شده می‌کند و گفت: وقتی مواد اولیه بی‌کیفیت به دست می‌آید، تولید بتن استاندارد ممکن نیست، اما هنوز هم برخی از محصولات در چرخه تأیید استاندارد قرار می‌گیرند. این تناقض در سیستم تأمین و نظارت باعث نگرانی در کیفیت نهایی بتن آماده می‌شود.
وی با اشاره به چالش‌های نظارتی بر کیفیت بتن آماده، توضیح داد: استانداردها برای نمونه‌گیری و آزمایش بتن وجود دارد، اما این فرآیند زمان‌بر است و جواب نهایی مقاومت بتن 28 روز پس از نمونه‌گیری مشخص می‌شود. در حالی که پروژه‌ها به سرعت پیش می‌روند، این زمان تأخیر می‌تواند به توقف پروژه‌ها منجر شود.
به گفته وی، اگر کیفیت بتن پایین باشد، ممکن است نیاز به تخریب و اصلاحات باشد و این امر هزینه‌های اضافی برای کارفرما به همراه خواهد داشت.
کریمی تاکید کرد: نظارت بر کیفیت بتن آماده باید توسط سازمان‌های مرتبط به‌طور جدی‌تر پیگیری شود، اما محدودیت‌های نیروی انسانی و امکانات در این سازمان‌ها مانع از کنترل کافی بر کیفیت می‌شود. وزارت صمت باید از طریق سامانه‌های مختلف، نظارت و کنترل دقیقی بر پروانه‌های بهره‌برداری کارخانه‌های بتن آماده و توزیع سیمان داشته باشد.
وی همچنین با اشاره به مشکل دلالی در بازار سیمان، گفت: باید نظارت بر خرید و فروش سیمان به‌درستی انجام شود تا از سوءاستفاده‌ها جلوگیری شود.
انتهای پیام/


ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

کم اثر شدن تحریم با تقویت مناطق آزاد در کریدورهای ترانزیتی

ذخایر کارخانه‌های آرد در بهترین شرایط/ نظارت سازمان حمایت به تخلفات نانوایی‌ها

بیش از 216 کیلوگرم شمش و 24 هزار سکه به فروش رسید

آموزش صرفه‌جویی برق نقشی در بهینه‌سازی مصرف انرژی دارد؟

ضرورت هم‌افزایی و وحدت فرماندهی در کشور برای توسعه هوش مصنوعی

بیش از 6هزار قطعه سکه طلا به فروش رسید

بررسی چالش‌ها و فرصت‌های هوش مصنوعی در پنل تخصصی یازدهمین سمپوزیوم بین‌المللی مخابرات

فروش فوق العاده خودرو کوییک GXR-L از هفته آینده

پاسخ مشاور بذرپاش به ادعای اشتباه احمد خرم وزیر اسبق

دریافت استفتاء از مراجع عظام تقلید در مباحث مهم تقنینی الزامی جدی است

جمهوری اسلامی ثابت کرده که از تهدیدها هراسی ندارد/ حضور میلیونی مردم در نمازجمعه نصر از مصادیق مبارزه با ظلم و ظالم بود

ضرورت وحدت فرماندهی در کشور برای توسعه هوش مصنوعی

تحریم‌ها اقتصاد روسیه را قوی‌تر کرده‌ است

نخستین جلسه شهردار تهران با مجمع نمایندگان استان برگزار شد/ ادامه جلسات مسئله‌محور می‌شود

ماموریت اول سازمان بورس، کمک به تشکیل سرمایه است

تفکیک وزارت راه و شهرسازی؛ ضرورتی برای بهبود زیرساخت‌های کشور

توضیحات مهم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره اجرای قانون متناسب سازی حقوق بازنشستگان

692 همت تسهیلات به خانوار پرداخته شده است

ساماندهی سازوکار ورود و خروج منابع ژنتیکی در کشور

افزایش 70 درصدی قاچاق کفش/ سهم صنعت کفش از صادرات چقدر است؟

تردید سرمایه‌گذاران درباره موفقیت روبوتاکسی تسلا

خسارات ناشی از آلودگی هوا در سال 1402 بالغ بر 597 همت بوده است/ 12 سال از تصویب قانون هوای پاک گذشت؛ تنها 12 درصد از احکام آن اجر شد

عدم برخورداری از پوشش بیمه مسئولیت حرفه‌ای و ابهامات موجود در تعهدنامه محضری از مشکلات حقوقی دستیاران

فروش فوری خودرو کوییک GXR-L از هفته آینده

ایران دومین کشور خاورمیانه در تجارت الکترونیک است

© - www.fasleqtesad.ir . All Rights Reserved.