رشد 10 درصدی تجارت دریا برد/ سرمایه‌گذاری 62 همتی بخش خصوصی در بنادر تولید و تجارت

رشد 10 درصدی تجارت دریا برد/ سرمایه‌گذاری 62 همتی بخش خصوصی در بنادر

  بزرگنمايي:

فصل اقتصاد - مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: با اقدامات انجام شده در راستای تسهیل روند قوانین و مقررات سازمان بنادر و با اعتماد بخش خصوصی به سازمان، رشد کم سابقه‌ای در این بخش سرمایه گذاری ها داشتیم و 62 همت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در دریا و بندر انجام شده یا در حال انجام است.

علی اکبر صفایی در نشست خبری که به منظور تشریح دستاوردهای دولت سیزدهم در بخش بنادر و دریانوردی برگزار شد، با بیان اینکه‌ سازمان بنادر تلاش کرده توسعه هم جانبه‌ای در بخش های مختلف داشته باشد، اظهار کرد: مجموعه‌ای از فعالیت‌ها تعریف و پیگیری شد تا بتوانیم رشد متوازن در همه بخش‌ها داشته باشیم.
وی افزود: با فعالیت‌هایی که در حوزه تجارت خارجی انجام شد و فعالیت‌های ارزش افزوده در بنادر شاهد این بودیم که سال 1402 نسبت به 1403 فعالیت‌های تجاری دریابرد از 215 تن به 237 میلیون تن رسید و سه ماهه 1403 ، 60 میلیون تن تجارت دریا برد داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال قبل 10 درصد رشد داشته است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اضافه کرد: در صادرات غیر نفتی، رشد تجارت دریا برد امسال 56 درصد بیشتر نسبت به سال قبل بوده است.
وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به جذب سرمایه‌گذار خارجی در این حوزه اشاره کرد و گفت:در حوزه مباحث خارجی با 5 کشور خارجی به قرارداد رسیدیم و کارهای اجرایی انجام داده‌ایم. یکی از این کشورها هند است.هند 120 میلیون دلار در این بخش سرمایه گذاری کرده است. همچنین 250 میلیون تا یک میلیارد دلار نیز بحث فاینانس داریم.
صفایی در ادامه گفت: کمیت تسهیل تجارت با کشورهای همسایه در ترانزیت خودش را نشان می‌دهد. ترانزیت در سال 1402 به 16 میلیون تن رسید که رشد بالای 45 درصدی دارد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی همچنین به جذب سرمایه‌گذار داخلی اشاره کرد و گفت: با اقدامات انجام شده در راستای تسهیل روند قوانین و مقررات سازمان بنادر و با اعتماد بخش خصوصی به سازمان، رشد کم سابقه‌ای در این بخش داشتیم و 62 همت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در دریا و بندر انجام شده یا در حال انجام شدن است.
به گفته وی، 167 پروژه با اعتبار 44 همت را به بهره‌برداری رساندیم و تحویل مردم و بخش خصوصی دادیم. همچنین در حال اجرای 405 پروژه زیرساختی و زیربنایی نیز هستیم.
صفایی در ادامه افزود: ظرفیت اسمی بنادر کشور از 280 میلیون تن به 300 میلیون تن رسیده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی به نوسازی تجهیزات بندری و دریایی اشاره کرد و گفت: بیش از 300 فروند تجهیزات دریایی و بندری استراتژیک در کشور داریم که عمر طولانی دارند. 292 فروند در دست ساخت و خرید است. 83فروند تحویل و به ناوگان اضافه شده است.
وی با اشاره به اینکه در بخش دریایی و سازمان بنادر کمبود نیروی متخصص وجود دارد،گفت: قصد داریم250 نفر از دانشجویان دانشگاه دریانوردی چابهار را بورسیه کنیم. 38نفر از نخبگان دانشگاه جذب شده اند و این روند ادامه دار خواهد بود. همچنین در این بخش با ایجاد هنرستان های بیشتر و افزایش ظرفیت دانشگاه ها سعی داریم نیروی متخصص بیشتری داشته باشیم که البته این مهم محقق هم شده است.
وی عنوان کرد: در حوزه دریایی هم کمبود افسر دریایی داریم و از مردم خواهش داریم فرزندانشان را برای تحصیلات در حوزه های دریایی بفرستند.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در ادامه گفت: تردد شناور به بنادر از 146 هزار فروند به 175 فروند رسیده است.
وی همچنین تاکید کرد که با وجود تحریم ها ولی در حوزه دریایی سوانح جدی نداشتیم.
صفایی با اشاره به اهمیت شفاف سازی و تسهیل فضای کسب و کار نیزگفت: کل شبکه نرم افزاری حوزه دریایی تبدیل به یک نرم افزار جامع بندری شد و در حقیقت یکپارچه سازی صورت گرفت که در صحت و سلامت اجرای کار تاثیر خواهد داشت.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: روزانه در حوزه بنادر و دریانوردی حدود 700 هزار حمله انجام می‌شود به همین دلیل شبکه‌های امنیتی و پشتیبانی را تقویت کردیم.
ادامه دارد


ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

شبکه خرید انحصاری بلیت هواپیما منهدم شد

امکان ثبت اعتراض سیستمی به مالیات بر ارزش افزوده اوراق قطعی

ابلاغ تکالیف بانکی مرتبط با بودجه 1404 درباره اعطای تسهیلات

بازدید وزیر نیرو از مرکز کنترل آب تهران

تأمین سوخت زمستانی، نمایش شکوه همکاری در صنعت عظیم نفت

افزایش درآمدهای وزارت کار از محل تمدید و صدور پروانه کار اتباع خارجی

سقوط شدید بازارهای ترکیه در واکنش به تحولات سیاسی

سد کاغذی افزایش 45درصدی مزد در برابر امواج سهمگین گرانی

دولت‌ها به فروش بیشتر نفت افتخار می‌کنند اما خام‌فروشی با سیاست‌های کلان کشور در تناقض‌ است

گفت‌وگو با وزیر نیرو از افزایش تولید برق تا پایداری آب تهران

تولید میدان سپهر و جفیر به 64 هزار بشکه در روز رسید

مردم منطقه باید از عواید معادن بهره‌مند شوند/ضرورت واگذاری معادن به بخش خصوصی

اخراج 6000 کارمند زیمنس در جهان

تسهیلات تکلیفی دستگاه‌ها در قانون بودجه 1404 چه قدر است؟

معجزه‌ای به نام سول‌سایکل

واردات خودروکارکرده در 1404 کلید می‌خورد؟

آخرین وضعیت جاده‌های کشور/ آغاز بارش باران در 2 استان

سایه تشدید تنش‌های منطقه بر اقتصاد ایران/ مردم از واکنش‌های هیجانی در بازار طلا بپرهیزند

بورس امسال را کاهشی تمام کرد

تکالیف قانونی مرتبط با قانون بودجه سال 1404 در قبال اعطای تسهیلات به بانک‌های عامل ابلاغ شد

نرخ رشد نقدینگی به 27.8 درصد رسید

رشد اقتصادی 9 ماهه امسال 3.7 درصد شد

پارلمان هلند خواستار پایان وابستگی به نرم افزارهای آمریکا شد

دادستان کل آمریکا حملات علیه اموال تسلا را «تروریسم داخلی» خواند

بزرگترین افزایش سرمایه تاریخ خودروسازی کشور رقم خورد

© - www.fasleqtesad.ir . All Rights Reserved.