واردات بنزین در قالب تهاتر و سوآپ داریم/سه نرخی بودن بنزین بی اساس است نفت و انرژی

واردات بنزین در قالب تهاتر و سوآپ داریم/سه نرخی بودن بنزین بی اساس است

  بزرگنمايي:

فصل اقتصاد - مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: در دولت سیزدهم 350 جایگاه سوخت جدید احداث کردیم و برای بومی‌سازی تجهیزات اقدامات متعددی صورت گرفت.

جلیل سالاری امروز در نشستی خبری با بیان اینکه در این دولت ریل‌گذاری در صنعت نفت اتفاق افتاده است، اظهار کرد: از زمان شروع فعالیت در حوزه پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با چالش‌هایی مواجه بودیم که نیاز بود ریل‌گذاری پرقدرت صورت بگیرد.
وی افزود: به دلیل شرایط کرونا 744 میلیون لیتر تعهدات صادرات بنزین را داشتیم و نیاز بود حل و فصل شود و از یک طرف منابع 27 فقره صادرات به شرکت‌های بدون پشتوانه برنگشته بود.
او افزود: رقم تعهدات صادرات 358 میلیون دلار معادل 58 کشتی برنگشته بود که این موضوع نیاز به پیگیری داشت.
پیگیر پتروپالایشگاه شهید سلیمانی هستیم
سالاری در پاسخ به سوال ایسنا درباره آخرین وضعیت پتروپالایشگاه شهید سلیمانی، گفت: از سهامدارانی که در این ‌پروژه هستند گله‌مندیم، شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی 10 درصد سهام‌دار است اما با این حال 25 درصد آورده داشته است که لازم است مابقی سهام‌داران نیز همراهی کنند.
ثبت درخواست اینترنتی کارت سوخت منتظر ایجاد زیرساخت‌
وی با بیان اینکه تمام فشار روی مجموعه پالایش و پخش بوده جلسات متعددی داشتیم، به‌طوری که 19 جلسه هیات مدیره برگزار شد و تمام زیرساخت‌ها را فراهم کرده‌ایم، گفت: اخیرا یک جلسه با سهام‌داران داشتیم و با آن‌ها اتمام حجت کردیم و انتظار این است تمام سهام‌داران قدرالسهم را واریز کنند تا پروژه دنبال شود.
او در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره آخرین وضعیت درخواست کارت سوخت به صورت اینترنتی و علت تاخیر اجرای این پروژه، اظهار کرد: فرایند کار اجرایی شده نیازمند اطلاعات خودرو هستیم، زیرساخت‌ها از سمت ما اکنون آماده است و منتظر آماده شدن زیرساخت‌های اطلاعاتی هستیم تا این کار پیش برود.
سه نرخی بودن بنزین بی اساس است
وی با تاکید بر اینکه سه نرخی بودن بنزین بی اساس است و سیاست‌های غیرقیمتی در دستور کار دولت قرار دارد، گفت: جلوگیری از انحراف و قاچاق سوخت یکی از کارهایی است که اقداماتی برای آن انجام شده و باید این روند ادامه یابد.
او افزود: مصرف بنزین کشور 3 برابر استاندارد جهانی است. اگر 10 درصد مصرف بنزین کاهش یابد امکان صادرات این سوخت فراهم می شود که درآمد قابل توجهی برای کشور خواهد داشت.
به گفته وی در شرایط خاص مانند بازه زمانی تعمیرات اساسی پالایشگاه‌ها، گاهی نیاز می شود که سوخت کشور از مسیر تهاتر و سوآپ تامین شود که در قانون‌ پیش بینی شده است.
تحقق افزایش تولید و کیفی پالایشگاه اصفهان
وی تصریح کرد: پالایشگاه ستاره خلیج فارس به بهره برداری رسیده بود اما در حوزه بهره برداری و نگهداشت مشکلات جدی در این پالایشگاه وجود داشت که اقدامات جهادی و فنی در دولت سیزدهم باعث شد این مشکل عمده برطرف شود.
وی با بیان اینکه بعد از استقرار دولت سیزدهم 1600 نقطه در پالایشگاه اصفهان و در زمان کوتاهی با تعویض کالا تعمیر شد که در افزایش تولید و کیفی سازی موثر بود.
به گفته وی زیان انباشه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در سال 1400 به میزان 118 درصد بود که با اقدامات موثر در ارتقای کیفی و مدیریت منابع در مدت فعالیت دولت سیزدهم، شرکت از زیان خارج شده است.
وی با بیان اینکه تمامی حساب‌های بانکی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران به تعداد 360 فقره حساب در خزانه کشور متمرکز شده است، گفت: با اینکه این موضوع تکلیف قانونی از سال 1397 بود اما در آن مدت انجام نشده بود که در دولت سیزدهم و طی مدت 6 ماه صورت پذیرفت.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه افزایش جهشی مصرف بنزین کشور پس از کنترل کرونا امکان صادرات بنزین را از بین برد و اینکه در شرایط کرونا در سال 1399 با مصرف روزانه حدود 70 میلیون لیتر بنزین و تولید حدود 93 میلیون لیتر، امکان صادرات بنزین وجود داشت، اما با افزایش 20 میلیون لیتری مصرف پس از کنترل کرونا، امکان صادرات بنزین عملا وجود نداشت، اظهار کرد: در سال 1399 اگر شرایط کرونا نبود، مصرف بنزین به 105 میلیون لیتر می‌رسید و 12 میلیون لیتر در روز ناترازی بنزین داشتیم، اما به‌خاطر کاهش مصرف بنزین به دلیل شیوع کرونا، امکان صادرات بنزین فراهم شد.
تولید بنزین به 112 میلیون لیتر در روز رسید
وی ادامه داد: ظرفیت تولید بنزین در ابتدای دولت سیزدهم حدود 94 میلیون لیتر بود که این ظرفیت را به 105 میلیون لیتر در روز رساندیم و با انجام تمهیداتی از جمله افزایش ظرفیت شرکت‌های پالایشی، تولید بنزین به 112 میلیون لیتر در روز رسید.
واردات بنزین در قالب تهاتر و سوآپ داریم
وی در خصوص وضعیت واردات بنزین نیز، گفت: واردات بنزین در قالب تهاتر و سوآپ داریم و در سال جاری هم منابعی برای آن درنظر گرفته شده است.
وی با تاکید بر اینکه چیزی به اسم بنزین پتروشیمی نداریم، بلکه استفاده از مولفه‌های پتروشیمی مثل ریفورمیت و MTBE را در تولید بنزین داریم که این ریفورمیت نیز همتراز ریفورمیت پالایشگاهی، کیفیت دارد و بر اساس استاندار است، گفت: مصرف بنزین کشور 3 برابر استاندارد جهانی است و اگر 10 درصد مصرف بنزین کاهش یابد امکان صادرات این سوخت فراهم می شود که درآمد قابل توجهی برای کشور خواهد داشت.
سالاری با بیان اینکه هر خودروی ایرانی در هر پیمایش 100 کیلومتر، 12 لیتر به طور متوسط مصرف بنزین دارد که این رقم با هیچ استانداردی منطقی نیست و به‌ازای حدود 24 میلیون خودرو داریم روزانه 116 تا 118 میلیون لیتر بنزین مصرف می‌کنیم که رقم بسیاری بالایی است، اظهار کرد: موضوع اسقاط خودروهای فرسوده در کشور مورد توجه قرار نگرفته درحالی که باید این امر با استفاده از ظرفیت‌های ماده 12 قانون رفع موانع تولید در دستور کار جدی قرار بگیرد. امسال 1.5 میلیون خودرو به ناوگان حمل‌نقل کشور افزوده می‌شود که میزان مصرف آنها 5 میلیون لیتر در روز خواهد بود
امیدواریم بنزین سوپر به چرخه تولید سوخت کشور اضافه شود
سالاری دلیل کمبود بنزین سوپر در جایگاه‌ها را تعمیرات اساسی پالایشگاه شازند اعلام کرد و گفت: تولید این سوخت به صورت محدود بوده مصرف کننده آن نیز محدود است در پالایشگاه شازند تولید بنزین سوپر داریم که عمدتا برای ناوگان هوایی آموزشی در اولویت توزیع قرار دارد. با نهایی شدن تعمیرات اساسی پالایشگاه شازند از 18 اسفند تا اواسط فروردین و همچنین استفاده از کاتالیست امیدواریم بنزین سوپر به چرخه تولید سوخت کشور اضافه شود.
انتهای پیام


ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

هواشناسی ایران1403/10/29؛هشدار کولاک برف در برخی استا‌ن‌ها

وام ساخت مسکن به‌صورت مستمر پرداخت می‌شود

انبوه‌سازان:خبری از پرداخت وام صنعتی‌سازی مسکن نیست

وزارت راه:حداقل نمره قبولی آزمون مهندسان 50 است

آماده‌باش 8000 راهدار برای خدمات‌دهی در بارش‌‌های 28 استان

توافق ایران و روسیه در 4 حوزه ریلی، هوایی، دریایی و جاده‌ای

رادار ثانویه مونوپالس با قابلیت مود S بومی‌سازی شد

پشت پرده ارزشگذاری متناقض تویوتا/ورود وزیرصمت و ابهامات جدید

رنجبرزاده: خودروسازی را نمی‌توان به ناکارآمدان واگذار کرد

ثبت نام ایران خودرو به ساعت 15 موکول شد

عیدی کارگران؛ اولویت‌ آخر کارفرماها در روزهای پایانی سال

شکاف 13 میلیون نفری نسبت افراد شاغل به جمعیت 85 میلیونی کشور

اصلاح رویه خصوصی‌سازی و تدوین بسته‌های ارزی وتامین نقدینگی

افت تولید محصولات صنعتی و معدنی در آذرماه امسال + جدول

ثبت‌نام 7 محصول ایران‌خودرو آغاز شد+ جزئیات

واردات 2 میلیارد دلار زغالسنگ، 3 برابر گران تر از تولید داخل

سیاست جدیدارزی؛ از مهارکم‌اظهاری تا افزایش بازگشت ارزصادراتی

آمادگی صدور ضمانت‌نامه برای سرمایه‌گذاران خارجی

پشت پرده اذعان عارف به زمان بندی اشتباه سیاست جدید ارزی

توسعه مناطق محروم با تمرکززدایی از هزینه‌کرد منابع مالیاتی

حمایت مالیاتی هدفمند در بودجه 1404

تورم و عوامل تأثیرگذار بر آن در اقتصاد ایران

میانگین سنی مادران ایرانی برای اولین فرزندآوری چقدر است؟

اجرای ناقص دستور 2 سال قبل دولت و ایجاد صدها میلیون دلاررانت

آخرین قیمت دلار توافقی نیما/ دلار حواله کاهشی شد

آگهی ها

  • تریبون مردم
  • خبرنگار افتخاری و شهروند خبرنگار
  • رتبه‌بندی پایگاه‌های خبری فصل اقتصاد

© - www.fasleqtesad.ir . All Rights Reserved.