بزرگنمايي:
فصل اقتصاد - آمارهای مارکت واچ نشان میدهد؛ در پایان معاملات جمعه وال استریت، شاخص اساندپی 500 برای نخستین بار از مرز 5 هزار واحد عبور کرد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا) ، در آخرین روز معاملات هفتگی بازارهای سهام جهان، بیشتر بورسها مثبت بودند اما در بازار وال استریت اتفاق مهمی رخ داد که پیش از این سابقه نداشت.
بر اساس این گزارش، در پایان معاملات روز جمعه 10 فوریه (21 بهمن) شاخص نیکی 225 به میزان 0.09 درصد رشد کرد اما تاپیکس 0.19 درصد منفی شد.
نوسان شاخصهای بازار چین
همچنین، در بازار چین، شاخص هنگسنگ دوباره نزولی شد و به میزان 0.83 درصد افت کرد اما شاخص شانگهای با 1.28 درصد رشد روبهرو شد. شاخص CSI 300 بورس شنژن نیز 0.64 درصد مثبت شد. دیگر شاخصهای مهم سهام بورس چین نیز امروز را با رشد مثبت به پایان بردند. بازار کره جنوبی هم روندی صعودی داشت و شاخص کاسپی 0.41 درصد افزایش یافت. در بورس بمبئی، شاخص سنسکس رشدی 0.23 درصدی را ثبت کرد و شاخص Nifty 50 هم 0.3 درصد بالا رفت. دیگر شاخصهای بورس هند نیز مثبت بودند. در همین حال، شاخص ASX 200 استرالیا هم رشدی 0.07 درصدی را ثبت کرد.بورسهای تایوان، ویتنام، بنگلادش و فیلیپین نیز مثبت بودند اما بورسهای پاکستان، نیوزیلند و سنگاپور منفی بودند. شاخص Asia Dow با 0.35 درصد رشد مواجه شد.
بورسهای ترکیه، بحرین، امارات، روسیه، کویت و عربستان از دیگر بازارهای مثبت و بورسهای قطر و عمان از بازارهای منفی آخر هفته بودند.
پایان هفته منفی برای بازارهای اروپا
این گزارش میافزاید؛ بازارهای اروپایی دوباره پایان هفته منفی را تجربه کردند. بر این اساس، شاخص فوتسی 100 لندن با افت 0.3 درصدی مواجه شد، دکس آلمان 0.22 درصد و سیایسی 40 فرانسه نیز 0.24 درصد کاهش را تجربه کردند. شاخص استوکس 600 نیز 0.09 درصد افت را ثبت کردند. همچنین شاخص بورس مادرید 0.09 درصد افت کرد. با این حال شاخص FTSE MIB بورس ایتالیا 0.3 درصد مثبت شد.
رشد شاخص اساندپی 500
در عین حال، بر پایه آمارهای مارکت واچ، در پایان معاملات جمعه وال استریت، شاخص اساندپی 500 برای نخستین بار از مرز 5 هزار واحد عبور کرد. روز جمعه این شاخص 0.57 درصد بالا رفت. همچنین شاخص نزدک 1.25 درصد رشد کردند. با این حال شاخص داو جونز 0.14 درصد کاهش یافت. در این روز شاخص بی ثباتی VIX هم 1.09 درصد افزایش یافت.
همچنین، از مهمترین اخبار اقتصادی روز میتوان به شدیدترین کاهش قیمتهای مصرفکننده در چین از سال 2009 تاکنون اشاره کرد. این کاهش که با افت قیمتهای تولیدکننده همراه شده، سیاستگذاران چینی را در زمینه ضرورت توجه به ریسکهای ضدتورمی تحت فشار قرار داده است. همچنین انتشار گزارش عملکرد شرکتهای دیزنی، آرم هولدینگز، پیپال، آسترازنکا، کونوکوفیلیپس و تامسون رویترز که همه حکایت از افزایش میزان درآمدها داشت، از دیگر اخبار مهم امروز بود.