گزارش مرکز پژوهش های مجلس نشان می دهد:
یک درصد سهم بخش خصوصی از صنعت پالایش نفت گزارش

یک درصد  سهم بخش خصوصی از صنعت پالایش نفت

  بزرگنمايي:

فصل اقتصاد - بر اساس نتایج گزارش؛ سازمان تأمین اجتماعی، دولت (شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی)، سهام عدالت و تأمین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) به ترتیب 45، 35، 11 و 8 درصد از حق کنترل و مدیریت صنعت پالایش نفت کشور را در اختیار دارند
مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی ویژه باعنوان « سهم نهادهای شبه دولتی در اقتصاد/ صنعت پالایش نفت» نوشته است:« در این گزارش به بررسی سهم نهادهای عمومی غیردولتی و دولت (به دلیل سهم قابل توجه) در صنعت پالایش نفت (نفت خام و میعانات گازی) پرداخته شده است. بر اساس نتایج گزارش سازمان تأمین اجتماعی، دولت (شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی)، سهام عدالت و تأمین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) به ترتیب 45، 35، 11 و 8 درصد از حق کنترل و مدیریت صنعت پالایش نفت کشور را در اختیار دارند و سهم بخش خصوصی از مدیریت صنعت مذکور تنها حدود یک درصد است. در حق جریان نقدی نیز دولت و نهادهای عمومی غیردولتی مذکور به همراه سایر نهادهای عمومی غیردولتی نظیر صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت، هیئت امنای صرفه جویی ارزی، صندوق بازنشستگی کارکنان بانک های ملی و ادغام شده، بیمه اجتماعی روستاییان، عشایر و کشاورزان، بنیاد شهید و امور ایثارگران و صندوق بازنشستگی کشوری، منتفعان اصلی صنعت پالایش نفت کشور هستند و بخش خصوصی سهمی کمتر از یک درصد را داراست.»
در بخش دیگری از این گزارش آمده است:« شرکت های پالایش نفت در گروه «فرآورده های نفتی، کک و سوخت هسته ای » بازار بورس دسته بندی می شوند. از 10 شرکت پالایشی فعال در کشور، 4 شرکت غیر بورسی هستند. گفتنی است براساس صورت های مالی 6ماهه اول سال 1401، 6 شرکت بورسی پالایش نفت همگی سود دهه بوده اند. شرکت پالایشی نفت آبادان با ظرفیت اسمی پالایش 390 هزار بشکه نفت خام در روز در جایگاه اول قرار می گیرد. پالایش نفت کرمانشاه با پالایش 22 هزار بشکه نفت خام، کمترین ظرفیت پالایشی را در بین 10 شرکت پالایشی داراست. در یک بررسی اولیه مشخص می شود که صنعت پالایش کشور عمدتا در اختیار دولت و نهادهای عمومی غیردولتی است و بخش خصوصی سهم ناچیزی از صنعت مذکور را در اختیار دارد. به غیر از پالایشگاه کرمانشاه که 80 درصد سهام آن در فرآیند خصوصی سازی به بخش خصوصی واگذار شد، 9 پالایشگاه دیگر در مالکیت دولت و نهادهای عمومی غیردولتی است. دولت از طریق شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی، سازمان تأمین اجتماعی از طریق شرکت سرمایه گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تأمین (تاپیکو)، سهام عدالت، سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) از طریق شرکت های سرمایه گذاری تجاری شستان و غدیر، صندوق بازنشستگی و از کار افتادگی بانک های ملی و بانک های ادغام شده از طریق شرکت سرمایه گذاری غدیر، صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت از طریق شرکت سرمایه گذاری اهداف و هیئت امنای صرفه جویی ارزی از طریق شرکت آوای پردیس سلامت از بازیگران اصلی بازار پالایش نفت هستند.»


ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

سرپرست معاونت تعاون وزارت کار منصوب شد

وام 350 میلیونی مسکن روستایی در آستانه آغاز اعطا

صعود طلای جهانی تنها در یک هفته نزولی شد

اقتصاد ژاپن کوچک‌تر شد

ریالی از بانک مرکزی بابت تنخواه گردان خزانه نگرفتیم

جی پی مورگان: آمریکایی‌ها دیگر پس‌اندازی ندارند

2 طرح پتروشیمی به‌زودی در ماهشهر به بهره‌برداری می‌رسد

انصراف دهندگان از طرح‌های فروش خودرو می‌توانند دوباره ثبت‌نام کنند؟

قیمت بیت‌کوین به 500 هزار دلار می‌رسد؟

مسیر خودروسازی عوض می‌شود؟

سازمان‌های دولتی آمریکا صدها بار هک شدند

امنیت فناوری‌های کلیدی تایوان تشدید شد

اوپک‌پلاس قیمت نفت را بالاتر می‌برد؟

ایران چگونه در مبارزه با مواد مخدر به افغانستان کمک می‌کند؟

وزن‌کشی انرژی در بودجه 1403

مبایعه‌نامه تعیین تکلیف شد

هواشناسی ایران 1402/09/18؛ بارش باران و برف در برخی استان‌ها/ سامانه بارشی جدید سه‌شنبه وارد کشور می‌شود

افزایش زیان خالص تراورس در سال 1401

سیریک دروازه طلایی توسعه سواحل مکران

بنیاد مسکن: 34 درصد مسکن شهری و روستایی تحویل متقاضیان شد

وام 350 میلیونی مسکن روستایی در مرحله صدور تضمین‌نامه/ دوره بازپرداخت وام 20 سال است

امکان ورود 160 میلیون مترمکعب آب به خلیج گرگان فراهم شد

تهران همچنان در شرایط آلوده

تهران بارانی می شود

واکنش زاکانی به عدم ثبت رقم 17000 میلیاردی در سامانه شفافیت

© - www.fasleqtesad.ir . All Rights Reserved.