کنار رفتن دلار در مبادلات نفتی بریکس اقتصاد جهان

کنار رفتن دلار در مبادلات نفتی بریکس

  بزرگنمايي:

فصل اقتصاد - کشورهای گروه بریکس به طور جدی در حال توسعه استفاده از ارزهای ملی در مبادلات تجاری خود هستند و در این مسیر کنار گذاشتن دلار از مبادلات نفتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

‌‌‌‌‌به گزارش فصل اقتصاد به نقل از کریپتوپلیتان، سال‌های سال است که دلار بر بازار جهانی به عنوان ارز غالب پذیرفته شده است، اما حالا شاهد تغییر این ساختار هستیم و به‌طور قطع کشورهای عضو گروه بریکس پیشتاز این روند هستند و در حال به چالش کشیدن هژمونی دلار هستند.
این اقدام ژئوپلتیک ممکن است تغییرات قابل توجهی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در چرخش مالی جهانی ایجاد کند. هند به عنوان یکی از اعضای گروه بریکس تصمیم گرفته وقت خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تلف نکند و اخیرا طی قراردادی با امارات، یک میلیون بشکه از این کشور نفت خرید و پول آن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به روپیه پرداخت کرد. تراکنش این پرداخت هم بین شرکت نفت هند و طرف اماراتی امضا شده و البته باید گفت که این موضوع فقط درباره نفت نیست.
هند و امارات در حوزه فلزات گرانبها هم با هم همکاری دارند. اخیرا یک قرارداد برای خرید طلا بین دو کشور به ارزش 1.7 میلیون دلار بسته شده، اما برای انجام عملیات پرداخت از دلار استفاده نشده است. این اقدام فصل جدیدی از شکل‌گیری رویکردهای متفاوت در حوزه اقتصادی به‌شمار می‌رود.
لازم به توضیح است که تمام این تعاملات تجاری در ماه آگوست اتفاق افتاده است. حالا توجه هند معطوف به عربستان شده که به تازگی به عضویت بریکس درآمده است. مدتی است دهلی نو و ریاض مذاکرات خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برای کنار گذاشتن دلار در مبادلات تجاری آغاز کرده‌اند.
به نظر می‌رسد خروجی این مذاکرات کنار رفتن دلار از مبادلات نفتی بین دو کشور و جای گرفتن ارزهای ملی به عنوان مبنای پولی در این قرارداده خواهد بود. اگر این اتفاق بیفتد، یک اتفاق بزرگ دیگر از سوی کشورهای عضو بریکس علیه دلار رخ خواهد داد. البته این اقدامات در مرزهای کشورهای عضو گروه بریکس محدود نمانده و از آن فراتر خواهد رفت.
درواقع این کشورها در حال سوق دادن دیگر کشورهای در حال توسعه در آفریقا، آسیا و آمریکای جنوبی به استفاده بیشتر از ارزهای ملی در مبادلات تجاری بین‌المللی هستند. دلیل آن هم روشن است، تقویت اقتصادهای ملی و حمایت از شرکت‌های کسب و کارهای داخلی. این کشورها امیدوار هستند که با گسترش استفاده از ارزهای ملی در مبادلات بین‌المللی بتوانند حاکمیت اقتصادی خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ دوباره به دست آورده و از شر نوسانات ارزش دلار خلاص شوند.

فصل اقتصاد

سؤال اینجاست که چرا این اقدامات در حال وارد کردن شوک به اقتصاد جهانی است؟‌ منطق آن ساده است؛ اگر کشورهای عضو گروه بریکس و متحدان آنها به‌طور جدی به سمت مبادله نفت به ارزهای ملی خود بروند، تقاضا برای دلار در بازارهای جهانی کاهش خواهد یافت.
با توجه به آنکه برای چندین دهه، دلار حاکم بلا منازع بازار جهانی بوده، هر گونه تهدید برای پایین کشیدن این هژمونی به بازارهای مالی آمریکا و حتی فراتر از آن کشیده خواهد شد.
کاهش تقاضا برای دلار تبعات جدی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در پی خواهد داشت که از جمله آنها دشوارتر شدن تامین کسری بودجه برای آمریکا است.
این مسئله البته فقط یک موضوع اقتصادی نیست، بلکه از نظر ژئوپلتیک نیز حائز اهمیت است، اگر دلار جایگاه کنونی خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از دست بدهد ممکن است شاهد تغییر تعادل قدرت در جهان باشیم و همین مسئله دیپلماسی، سیاست بین‌الملل و اتحادهای موجود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.
پایان پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌


ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

محمودزاده: تولید مسیری برای مهار تورم/ افزایش نرخ بیکاری در کشور از رشد تورم هم مهلک تر است

دیدار های جداگانه رئیس کل دیوان محاسبات با نماینده ولی فقیه، استاندار و مدیران دستگاه های اجرایی استان فارس/ دستغیب: برقراری انضباط مالی یکی از راه های مهار تورم است/ تدوین دستورالعمل رای نظارت دقیق بر عملکرد شرکت ها

لاجوردی: دولتمردان اقتصادی برای مهار تورم پیوند ریال با دلار را بشکنند/ ارزش‌گذاری‌ها با دلار متوقف شود

سرمایه‌گذاری 200 میلیارد تومانی بیمه مرکزی در پلاسمای خون

روند رو به کاهش رشد نقدینگی+جدول

روند قیمت نفت افزایشی شد

چهار جلد خاطرات به خط ناصرالدین شاه در کاخ گلستان به نمایش درآمد

رشد توزیع زمانی و‌ مکانی سفرهای نوروزی نسبت به سال گذشته

حقوق ورودی تلفن همراه بالای 600 دلاری حد اقل 15 درصد شد

حضور 10 میلیون مودی در سامانه سازمان امور مالیاتی

احتمال سیلابی شدن رودخانه‌های تهران طی امروز و فردا

از راه‌اندازی لیست انتظار در مسیرهای پرتقاضا تا افزایش قیمت بلیت اتوبوس

اعلام آخرین وضعیت کرونا در کشور/ افزایش آمار جان باختگان کرونایی

ارائه خدمت نوروزی به بیش از 4 میلیون مسافر

هشدار هلال احمر به کوهنوردان/ از صعود به ارتفاعات و حضور در کنار رودخانه‌ها خودداری کنید

شرایط دریافت وام ازدواج در سال 1402

حمایت مدعی‌العموم از کاسبان خسارت دیده خیابان بهار / شهرداری موانع تردد خیابان بهار حدفاصل سمیه تا طالقانی را رفع کند

یک سالگی امکان مشاهده رایگان و نامحدود عمق مظنه

فعالان اقتصادی به آینده امیدوار شدند/ رشد سرمایه گذاری دربخش مولد

دولت از نیروهای خوش‌فکر و جوان در تیم اقتصادی استفاده کند

جزئیات مصوبات شورای عالی اشتغال/ اختصاص 100 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال در سال جاری

توسعه مالچ‌های غیرنفتی با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان برای مقابله با بیابان‌زایی

کمک‌های امداد و نجات به مردم گرفتار در سیل/ ادامه امدادرسانی در جیرفت و رودبارجنوب

تولید دست مصنوعی در مرکز توانبخشی هلال احمر/تحویل300 آمبولانس تا اواخر اردیبهشت‌ماه

آماده‌باش 400 آتش‌نشان در 175 نقطه از تهران برای خدمت‌رسانی به شهروندان

© - www.fasleqtesad.ir . All Rights Reserved.