این سیاستمداران اروپایی به نفع پوتین رفتار می‌کنند
احمق‌های به‌دردبخورِ پوتین اقتصادی

احمق‌های به‌دردبخورِ پوتین

  بزرگنمايي:

فصل اقتصاد - بیش از یک سال از آغاز جنگ روسیه و اوکراین می‌گذرد. اما به‌رغم حمایت‌های گسترده کشورهای غربی از جمله اروپا و آمریکا از اوکراین، همچنان خبری از پیروزی این کشور نیست. چرا روسیه هنوز شکست نخورده است؟ اکونومیست دلیل این امر را در سیاست برخی از سیاستمداران اروپایی جست‌وجو کرده است.
این روزها اروپا خودش را درگیر ماجرایی کرده که معتقد است در آن حق دارد، جنگ روسیه و اوکراین! کشورهای اروپایی بر این باورند که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، به خاک اوکراین تجاوز کرده و آن‌ها وظیفه دارند از اوکراینی‌ها حمایت کنند. این اقدام اروپایی‌ها هزینه‌هایی هم برایشان داشته، برای مثال آن‌ها از گاز و نفت مقرون‌به‌صرفه روسیه محروم شده‌اند. با این حال، به‌رغم حمایت‌های چندین کشور از اوکراین، روسیه همچنان در حال تاختن به این کشور است و خبری از شکست نیست. بخشی از دلیل این ماجرا را می‌توان در رفتارهای تعدادی از سیاستمداران اروپایی جست‌وجو کرد.
تعدادی از سیاستمداران اروپایی رفتاری احمقانه داشته‌اند که به نفع روسیه تمام شده و به همین خاطر می‌توان آن‌ها را «احمق‌های به‌دردبخور» نامید. برخی از این سیاستمداران در جبهه‌های افراطی قرار گرفته‌اند و به همین دلیل شرایط را وخیم کرده‌اند. نگاهی به وضعیت این سیاستمداران نشان می‌دهد روسیه هنوز از دوستانی در خاک اروپا برخوردار است که مانع شکستش در این جنگ می‌شوند.
یکی از برجسته‌ترین چهره‌هایی که اقداماتش به نفع پوتین بوده، ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان است که از سال 2010 با سیاست‌های پوپولیستی‌اش به ضرر مجارستان و اروپا پیش رفته است. این سیاستمدار پوپولیست از ابتدا حمایت غربی‌ها از اوکراین را مورد انتقاد قرار داده و در نتیجه مخالفتی با واردات گاز از روسیه هم نداشته، به همین دلیل است که گاز روسیه به مجارستان می‌رود. دولت اوربان حتی با ارسال سلاح به اوکراین هم موافقت نکرده است.
تعدادی از سیاستمداران به‌دردبخور پوتین در اتریش زندگی می‌کنند. آن‌ها در وین، یک پایشان را روی پای دیگر انداخته و صرفاً جنگ و جدل را تماشا می‌کنند. این سیاستمداران در اتریش اصرار دارند به این ماجرای غرب و شرق باز نشود. البته آن‌ها کمک‌های اندکی به اوکراین داشته‌اند اما در عین‌حال به تجارت با روسیه هم ادامه داده‌اند.
یونان هم ظاهراً با تحریم‌ها موافقت کرده اما همچنان شاهد رفت‌وآمد نفتکش‌های روسی به بندرهای یونان هستیم که شاید به دلیل ثروتی است که از مسیر عاید شرکت‌های یونانی می‌شود. در قبرس هم بانک‌ها هنوز پر از حساب‌های روسی بود تا اینکه بالاخره همین چند وقت پیش، با تهدیدهای جدی آمریکا، حدود 4 هزار حساب محلی روسی در این کشور مسدود شد. کشورهای ترکیه و صربستان که عضو اتحادیه اروپا نیستند هم حتی به خودشان زحمت نمی‌دهند حمایت‌هایشان از روسیه را مخفی نگه دارند. آن‌ها به‌راحتی خدمات متنوعی را در اختیار روسیه قرار داده‌اند.
وسط‌بازی به نفع پوتین
برخی از کشورها وضعیت پیچیده‌ای دارند و صرفاً باعث دلگرمی پوتین هستند. مثل سوئیس و سوئد که با سیاست‌های خنثی و وسط‌بازی، تکلیف خودشان را روشن نکرده‌اند و فعلاً دل پوتین را شاد می‌کنند. در کشوری مانند فرانسه هم سیاستمدارانی مثل مارین لوپن وجود دارند که به وضوح دولت امانوئل مکرون و سیاست‌هایش را به چالش می‌کشند. البته این سیاستمداران می‌گویند به هیچ عنوان مدافع پوتین نیستند اما واقعیت این است که حرفی که می‌زنند اهمیتی ندارد، آن‌چه واقعاً انجام می‌دهند مهم است. در آلمان هم شاهد وضعیتی مشابه هستیم و هرچند مردم آلمان ظاهراً به دنبال حمایت از اوکراینی‌ها هستند، در میان سیاستمداران این حمایت به صورت جدی مشاهده نمی‌شود.
بسیاری از این سیاستمداران باورهایی دارند که به سادگی از آن دست نمی‌کشند. مثلاً برخی از آن‌ها می‌گویند آمریکا صرفاً آتش‌بیار معرکه شده تا از این طریق بتواند سلاح‌های بیشتری به اوکراین بفروشد و در نتیجه سودی از این مسیر به دست آورد. این یعنی آمریکا نمی‌خواهد این جنگ به پایان برسد. برخی دیگر می‌گویند به هر حال بحث عضویت اوکراین در ناتو محرک این جنگ بود و باعث شد پوتین اینطور واکنش نشان دهد. عده‌ای دیگر هم می‌گویند اوکراین واقعاً موجودیت واقعی ندارد و به هر حال بخشی از روسیه بوده است. همین حرف‌ها باعث شده آن‌ها به‌صورت آگاهانه یا ناخودآگاه، جانب روسیه را بگیرند.
همه این دعواهایی که راست‌گرایان و چپ‌گرایان افراطی در اروپا دنبال می‌کنند و همه سیاست‌هایشان در نهایت فقط به نفع پوتین تمام خواهد شد. اگر تا این لحظه شاهد شکست روسیه در این جنگ نبوده‌ایم در حالی‌که ظاهراً تمام کشورهای غربی حامی اوکراین هستند، دقیقاً به خاطر حضور همین سیاستمداران اروپایی است که نگذاشته‌اند وضعیت مشخص شود. این سیاست در نهایت فقط جنگ را تا سال‌های دراز پیش خواهد برد.


ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

محمودزاده: تولید مسیری برای مهار تورم/ افزایش نرخ بیکاری در کشور از رشد تورم هم مهلک تر است

دیدار های جداگانه رئیس کل دیوان محاسبات با نماینده ولی فقیه، استاندار و مدیران دستگاه های اجرایی استان فارس/ دستغیب: برقراری انضباط مالی یکی از راه های مهار تورم است/ تدوین دستورالعمل رای نظارت دقیق بر عملکرد شرکت ها

لاجوردی: دولتمردان اقتصادی برای مهار تورم پیوند ریال با دلار را بشکنند/ ارزش‌گذاری‌ها با دلار متوقف شود

سرمایه‌گذاری 200 میلیارد تومانی بیمه مرکزی در پلاسمای خون

روند رو به کاهش رشد نقدینگی+جدول

روند قیمت نفت افزایشی شد

چهار جلد خاطرات به خط ناصرالدین شاه در کاخ گلستان به نمایش درآمد

رشد توزیع زمانی و‌ مکانی سفرهای نوروزی نسبت به سال گذشته

حقوق ورودی تلفن همراه بالای 600 دلاری حد اقل 15 درصد شد

حضور 10 میلیون مودی در سامانه سازمان امور مالیاتی

احتمال سیلابی شدن رودخانه‌های تهران طی امروز و فردا

از راه‌اندازی لیست انتظار در مسیرهای پرتقاضا تا افزایش قیمت بلیت اتوبوس

اعلام آخرین وضعیت کرونا در کشور/ افزایش آمار جان باختگان کرونایی

ارائه خدمت نوروزی به بیش از 4 میلیون مسافر

هشدار هلال احمر به کوهنوردان/ از صعود به ارتفاعات و حضور در کنار رودخانه‌ها خودداری کنید

شرایط دریافت وام ازدواج در سال 1402

حمایت مدعی‌العموم از کاسبان خسارت دیده خیابان بهار / شهرداری موانع تردد خیابان بهار حدفاصل سمیه تا طالقانی را رفع کند

یک سالگی امکان مشاهده رایگان و نامحدود عمق مظنه

فعالان اقتصادی به آینده امیدوار شدند/ رشد سرمایه گذاری دربخش مولد

دولت از نیروهای خوش‌فکر و جوان در تیم اقتصادی استفاده کند

جزئیات مصوبات شورای عالی اشتغال/ اختصاص 100 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال در سال جاری

توسعه مالچ‌های غیرنفتی با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان برای مقابله با بیابان‌زایی

کمک‌های امداد و نجات به مردم گرفتار در سیل/ ادامه امدادرسانی در جیرفت و رودبارجنوب

تولید دست مصنوعی در مرکز توانبخشی هلال احمر/تحویل300 آمبولانس تا اواخر اردیبهشت‌ماه

آماده‌باش 400 آتش‌نشان در 175 نقطه از تهران برای خدمت‌رسانی به شهروندان

© - www.fasleqtesad.ir . All Rights Reserved.