توسعه مالچ‌های غیرنفتی با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان برای مقابله با بیابان‌زایی گردشگری

توسعه مالچ‌های غیرنفتی با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان برای مقابله با بیابان‌زایی

  بزرگنمايي:

فصل اقتصاد - رئیس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشورگفت: شناسنامه‌دار کردن درختان جنگلی، استفاده از خاک‌پوش‌ها و مالچ‌های غیرنفتی برای مقابله با بیابان‌زایی و توسعه نوآوری‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری برای کاشت یک میلیارد درخت با استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در سال 1402 برنامه‌ریزی شده است.

به گزارش خبرنگار محیط‌زیست خبرگزاری فاس به نقل از سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری حمیدرضا سلیمانی رئیس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: در حوزه مدیریت جنگل، امسال هدف‌گذاری کرده‌ایم در چهار تا پنج استان برای گونه‌هایی که ارزش ژنتیکی و حفاظتی دارند و گونه‌های کهنسال با استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، طرح شناسنامه‌دار کردن الکترونیک درختان عملیاتی شود.
سلیمانی ادامه داد: صدور شناسنامه الکترونیکی برای درختان جنگلی از سال گذشته در استان کرمانشاه به صورت پایلوت آغاز شده است.
وی گفت: موضوع شناسنامه‌دار کردن الکترونیکی درختان هزینه‌بر است و از این رو در فاز نخست هدف‌گذاری ما به سمت و سوی درختان جنگلی است که ارزش‌های حفاظتی و ژنتیکی برای کشور دارند.
استفاده از مالچ غیرنفتی
سلیمانی گفت: بخش دیگر برنامه‌های این دفتر در زمینه توسعه استفاده از خاک‌پوش‌ها و مالچ‌های غیرنفتی برای مقابله با بیابان‌زایی است و در این زمینه در استان‌های خوزستان و سیستان و بلوچستان دو پایلوت تاکنون اجرا شده است.
وی افزود: برنامه استفاده از خاک‌پوش‌ها و مالچ‌های غیرنفتی که منشاء معدنی و گیاهی دارند در استان‌های کرمان، خوزستان و سیستان و بلوچستان در سطوح وسیع‌تری اجرا خواهد شد.
رئیس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از ده‌ها محصول دانش‌بنیان به عنوان خاک‌پوش غیرنفتی به صورت پایلوت در عرصه‌های بیابانی کشور در مقیاس‌های چند هکتاری استفاده شده و برخی از این محصولات جواب مناسب داده‌اند.

فصل اقتصاد

وی افزود: با توجه به وسعت عرصه‌های بیابانی که تحت تاثیر فرسایش‌های بادی و آبی هستند، نیاز است خاک‌پوش‌ها و مالچ‌های غیرنفتی در هزاران هکتار عملیاتی شوند و این در حالی است که ظرفیت تولید شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید این محصولات محدود و با نیاز کنونی این عرصه‌ها فاصله دارد.
پایش اراضی ملی
سلیمانی تقویت زیر سامانه پایش و رصد اراضی کشاورزی در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین را از دیگر برنامه‌ها در سال 1402 در حوزه حفاظت و صیانت از جنگل‌ها عنوان و تصریح کرد: با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای و حتی رصدهای چشمی توسط مردم قصد داریم پایش اراضی ملی را فراگیر کنیم.
وی افزود: با فراگیر کردن و توسعه زیرسامانه پایش اراضی، دست بالا را برای مقابله با زمین‌خواری، حریق در جنگل‌ها و مراتع، آفات و بیماری‌ها و تغییر غیرمجاز اراضی کشاورزی خواهیم داشت.
رئیس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت نیز گفت: برای اجرای این طرح در دو راستا یعنی استفاده از نوآوری‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری تمرکز کرده‌ایم.
وی ادامه داد: نوآوری‌های اجتماعی یکی از نوآوری‌ها در قالب نرم‌افزاری محسوب می‌شود و در این زمینه تلاش می‌کنیم از ظرفیت مسوولیت‌های اجتماعی اعم از افراد حقیقی و حقوقی برای کاشت یک میلیارد درخت به شکل مطلوب‌تری استفاده شود.
سلیمانی اظهار داشت: این ظرفیت در بسیاری از دانشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد.
وی گفت: نیاز است نوآوری در حوزه اصلاح شیوه‌های مشارکت اجتماعی در کشور صورت گیرد تا فرآیند کاشت یک میلیارد درخت را با توجه به مشکلاتی که وجود دارد و فارغ از نگاه‌های سیاسی به سمتی ببریم که مبتنی بر توسعه سرانه جنگل و علاقه مردم به طبیعت و طبیعت‌گردی محقق شود.
سلیمانی در مورد نوآوری‌های سخت‌افزاری اذعان کرد: هوشمندسازی آبیاری در نهالستان‌های منابع طبیعی یکی از موضوعات در حوزه سخت‌افزاری است و یکی از مولفه‌های مهم در مدیریت بهینه نهالستان‌ها در زمینه بهره‌وری مناسب از منابع آب و تولید نهال محسوب می‌شود.
وی پیش‌بینی کرد: هوشمندسازی آبیاری در نهالستان‌های منابع طبیعی در سال 1402 در استان‌های البرز، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و ایلام نهادینه و اجرا شود.
پایان پیام/


ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

ریالی از بانک مرکزی بابت تنخواه گردان خزانه نگرفتیم

جی پی مورگان: آمریکایی‌ها دیگر پس‌اندازی ندارند

2 طرح پتروشیمی به‌زودی در ماهشهر به بهره‌برداری می‌رسد

انصراف دهندگان از طرح‌های فروش خودرو می‌توانند دوباره ثبت‌نام کنند؟

قیمت بیت‌کوین به 500 هزار دلار می‌رسد؟

مسیر خودروسازی عوض می‌شود؟

سازمان‌های دولتی آمریکا صدها بار هک شدند

امنیت فناوری‌های کلیدی تایوان تشدید شد

اوپک‌پلاس قیمت نفت را بالاتر می‌برد؟

ایران چگونه در مبارزه با مواد مخدر به افغانستان کمک می‌کند؟

وزن‌کشی انرژی در بودجه 1403

مبایعه‌نامه تعیین تکلیف شد

هواشناسی ایران 1402/09/18؛ بارش باران و برف در برخی استان‌ها/ سامانه بارشی جدید سه‌شنبه وارد کشور می‌شود

افزایش زیان خالص تراورس در سال 1401

سیریک دروازه طلایی توسعه سواحل مکران

بنیاد مسکن: 34 درصد مسکن شهری و روستایی تحویل متقاضیان شد

وام 350 میلیونی مسکن روستایی در مرحله صدور تضمین‌نامه/ دوره بازپرداخت وام 20 سال است

امکان ورود 160 میلیون مترمکعب آب به خلیج گرگان فراهم شد

تهران همچنان در شرایط آلوده

تهران بارانی می شود

واکنش زاکانی به عدم ثبت رقم 17000 میلیاردی در سامانه شفافیت

افتتاح پروژه زیرگذر کوهک در شنبه‌های امید و افتخار

بی خانمان و چادرخواب در بهشت زهرا(س) نداریم

بازدید رایگان افراد دارای معلولیت از برج میلاد

افزایش مراجعات قلبی و تنفسی به مراکز درمانی با آلودگی هوا

© - www.fasleqtesad.ir . All Rights Reserved.