بورس شانگهای؛ بستری برای دلارزدایی از روابط اقتصادی چین و عربستان بورس

بورس شانگهای؛ بستری برای دلارزدایی از روابط اقتصادی چین و عربستان

  بزرگنمايي:

فصل اقتصاد - حالا که "دلارزدایی" به نقل محافل اقتصاد جهان بدل شده و حتی دامن عربستان سعودی، یکی از متحدان تاریخی واشنگتن را گرفته است، چین به عنوان بزرگترین شریک تجاری عربستان پیشنهاد کرده است که از بورس نفت و گاز طبیعی شانگهای برای تبادل و تسویه یوان در تجارت نفت و گاز استفاده شود.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا) به نقل از وب سایت جئوپولیتیکال اکونومی ، بریکس (نام گروهی به رهبری قدرت‌های اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای عضو برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده ‌است) به سوی دلازدایی از اقتصاد حرکت می‌کند. از این رو یکی از مهم‌ترین متحدان تاریخی واشنگتن نیز در حال انجام این کار است.
عربستان سعودی، بزرگترین صادرکننده نفت در جهان علنا اذعان کرده است که در نظر دارد نفت خام را با ارزهای دیگر غیر از دلار بفروشد.
محمد الجدان، وزیر دارایی عربستان به تلویزیون بلومبرگ می‌گوید که "هیچ مشکلی درباره چگونگی جا انداختن مناسبات تجاری وجود ندارد، چه به دلار آمریکا باشد، چه یورو و چه ریال سعودی." او می‌گوید: "فکر نمی‌کنم که از بحث‌ درباره بهبود تجارت در سراسر جهان، چشم پوشی کنیم یا آن را رد کنیم."
در سال 1974، عربستان سعودی پذیرفت که نفت خامش را به دلار بفروشد و در ازای حمایت دولت آمریکا، درآمد نفتی خود را در اوراق بهادار خزانه‌داری سرمایه‌گذاری کند. پس از اینکه ریچارد نیکسون، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در سال 1971 به تبدیل دلار به طلا پایان داد، سیستم دلارهای نفتی به تثبیت وضعیت دلار به عنوان ارز ذخیره جهانی کمک کرد. دلارهای نفتی اما امروز رقبای مستقیمی دارد.

فصل اقتصاد

در ماه مارچ 2022، وال استریت ژورنال گزارش داد که عربستان سعودی در حال مذاکره فعالانه با پکن برای قیمت‌گذاری بخشی از فروش نفت خود به چین با ارز یوان بود. ریاض در آن زمان علناً این موضوع را تأیید نکرد؛ اما رئیس جمهور چین، شی جین پینگ در ماه دسامبر به ریاض رفت. وی در آنجا نشستی تاریخی با شورای همکاری خلیج فارس و 21 کشور عضو اتحادیه عرب برگزار کرد. شی جین پیگ گفت چین و مقامات رسمی عربستان سعودی، امارات، قطر، کویت، بحرین و عمان درباره خرید انرژی خلیج فارس با رنمینبی (یکای پول رسمی کشور چین است که یکای اصلی آن هم یوان است) بحث و تبادل نظر کردند.
رئیس جمهور چین در اظهاراتی که رویترز گزارش کرده است گفت: چین به واردات مقادیر زیادی نفت خام از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، گسترش واردات گاز طبیعی مایع، تقویت همکاری در توسعه بالادستی نفت و گاز، خدمات مهندسی، ذخیره سازی، حمل و نقل و پالایش ادامه خواهد داد و از بورس نفت و گاز طبیعی شانگهای به عنوان بستری برای تبادل و تسویه یوان و تجارت نفت و گاز استفاده خواهد کرد.
چین در حال حاضر بزرگترین شریک تجاری عربستان سعودی است و پکن، ریاض و شورای همکاری خلیج فارس متعهد شده‌اند که تجارت چندجانبه خود را عمیق‌تر کنند.
این تحولات تاریخی در بریکس و عربستان سعودی بخشی از یک تغییر بین المللی به سوی نظم اقتصادی چند قطبی است. زولتان پوزسار، اقتصاددان برجسته، در مقاله‌ای در 20 ژانویه در فایننشال تایمز این تغییر را چنین توصیف کرد: «تضاد قدرت‌های بزرگ، برتری گزاف دلار را تهدید می‌کند».


ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

کارشناس مالیاتی: پیش‌بینی‌ناپذیری اقتصاد بیشترین آسیب را به تولید وارد می‌کند

نصب یکصد المان‌ حجمی "هلال ماه اسماءالحسنی" در پایتخت + تصاویر

ثبت رکورد تورم در بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا

1401 سال بازگشت 7 همت از سودهای رسوبی به حساب سهامدار شد

پیش‌بینی قیمت مسکن در سال جاری

معلولان نگران هزینه‌های توانبخشی نباشند/ 70 درصد از هزینه‌ها را پرداخت می‌کنیم

چگونه نوتیفیکیشن‌های ویندوز را مدیریت کنیم؟

جهان همه طعم است و بو/ از گردشگری خوراک چه می‌دانید؟

تشدید نظارت بر مراکز غیرمجاز گردشگری/ مسافران تخلف‌ها را از طریق 09629 گزارش دهند

سرمایه‌گذاری میلیونی خودرویی در الجزایر

امکان گسترش بازار صادراتی ایران با گواهی سپرده کالایی نفت‌

تاثیر افزایش نرخ ارز بر صادرات فرش دستباف

طلا بالا رفت؛ دلار پایین آمد

خرید 3 برابری چینی‌ها از روسیه!

جزئیات صید ماهی در سال گذشته / تحقق 70 درصدی برنامه صید

احتمال صعود بازارهای مالی دنیا در سال 2023

پایان باز واردات آیفون

صندوق سرمایه‌گذاری اهرمی چیست؟

بزرگترین شرکت‌های فناوری جهان کدامند؟

عسلی که شکرک می‌زند تقلبی است؟

وام‌دهی اضطراری بانک مرکزی آمریکا از سقف تاریخی بحران 2008 عبور کرد

شتاب در تغییر برای حل بحران آب

احتمال بروز سیل و طغیان رودخانه ها در 2 هفته اول فروردین

افزایش 2000تنی تولید پسماند در پایتخت طی روزهای پایانی سال 1401

ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی بیش از دو برابر خواهد شد

© - www.fasleqtesad.ir . All Rights Reserved.