چرا یکی از بزرگترین صرافی های رمزارز ورشکست شد؟
چراغ قرمز اقتصادی

چراغ قرمز

  بزرگنمايي:

فصل اقتصاد - * FTX کمی پیش از اعلام ورشکستگی با پیشنهاد خرید صرافی بایننس رو به رو شده بود. این شرکت بیش از 32 میلیارد دلار ارزش داشت اما مشکلات مالی و کمبود نقدینگی باعث شد به ورشکستگی برسد.
آینده نگر
صرافی FTX از بزرگترین صرافی های ارزهای دیجیتال در هفته دوم ماه نوامبر اعلام ورشکستگی کرد. داستان FTX از روزی آغاز شد که کاربرانش تصمیم گرفتند دارایی خود را از این صرافی خارج کنند. به طور معمول صرافی ها با خروج سرمایه مشکلی ندارند اما در این صرافی اینطور نبود. وقتی بیش از 6 میلیارد دلار ارز دیجیتال از این صرافی خارج شد، FTX روند برداشت ها را متوقف کرد و آن وقت همه فهمیدند آن چه بنکمن فرید ساخته توان پرداخت دارایی های مردم را ندارد.
*ریزش ها و رویش ها
سال 2021 سال خوبی برای بازار ارزهای دیجیتال بود. قیمت بیت کوین به بیش از 65 هزار دلار رسید و ارزش بازار رمزارزها از 3 تریلیون دلار عبور کرد. اما یک سال پس از این تاریخ، قیمت نخستین ارز دیجیتال در جهان به کمتر از 17 هزار دلار رسید و ارزش بازار کمتر از یک تریلیون دلار اعلام شد. تنها بیت کوین در جریان یک سال معاملات سال جاری میلادی نزدیک به 75 درصد از ارزش خود را از دست داد. ارزش اتر هم در جریان یک معاملات سال 2022 باوجود اعمال اصلاحات بر بلاکچین اتریوم، 73 درصد ریخت و قیمت آن از بیش از 4 هزار و 500 دلار به یک هزار و 200 دلار رسید. افت و خیزهای بازار باعث شد بسیاری از تحلیل گران به سرمایه گذاران خرد درباره بازار ارزهای دیجیتال هشدار دهند. هرچند ریزش قیمت بهترین فرصت برای سرمایه گذاری در بازار رمزارزهاست اما، ریسک دارایی دیجیتال در سال 2022 به میزان قابل توجهی افزایش یافت. هم چنین ورشکسته شدن صرافی هایی مثل FTX هم بر نگرانی دارندگان ارزهای دیجیتال افزود و قیمت ها را بیشتر کاهش داد.
این صرافی در 11 نوامبر ورشکستگی اش را اعلام کرد. مدیرعامل این شرکت بنکمن فرید در توییتر نوشت براساس فصل 11 قانون ورشکستگی ایالات متحده آمریکا فرایند داوطلبانه انجام این کار را آغاز کرده اند. این خبر تکانی برای بازار ارزهای دیجیتال بود چراکه گفته می شد بیش از یک میلیون نفر از طریق این صرافی ارزهای دیجیتال خریده بودند.
FTX کمی پیش از اعلام ورشکستگی با پیشنهاد خرید صرافی بایننس رو به رو شده بود. این شرکت بیش از 32 میلیارد دلار ارزش داشت اما مشکلات مالی و کمبود نقدینگی باعث شد به ورشکستگی برسد. ورشکستگی FTX درحالی رسانه ای شده که گفته می شود بنکمن فرید از چهره های مهم در بازار ارزهای دیجیتال در ایالات متحده آمریکا بوده است. او از فعالانی بود که در مورد قوانین مربوط به معاملات و استخراج ارزهای دیجیتال با قانون گذاران در آمریکا مذاکره می کرد. هم چنین بنکمن از جمله کسانی است که به بارها میلیون ها دلار به نمایندگان دموکرات در کنگره آمریکا کمک مالی اهدا کرده است.
ورشکستگی FTX از بزرگترین صرافی های رمزارز در ایالات متحده امریکا به خروج میلیاردها دلار سرمایه از بازار انجامید. گفته شده این صرافی 6 تا 10 میلیارد دلار از پرداختی های مشتریانش را به وام گیرندگان خارجی وام داده که بازپرداخت آن به آسانی ممکن نیست. هم چنین توکن FTT که این صرافی آن را عرضه کرده نزدیک به 90 درصد از دارایی خود را از دست داده است. بخشی از توکن FTT برای بازخرید سهام رقیب FTX هزینه شده است. چانگ پنگ ژائو، که او را با نام مستعار CZ در فضای مجازی می شناسیم، دو سال پیش 20 درصد از سهام FTX را خرید. در همین بازه زمانی و با رونق هرچه بیشتر رقابت این دو صرافی بزرگ ارزهای دیجیتال، FTX تصمیم گرفت سهام چانگ پنگ ژائو را بخرد. سهامی که CZ آن را با 100 میلیون دلار هزینه کرد خریده بود اما اکنون ارزش آن به بیش از 2 میلایارد دلار می رسید. بازپرداخت ارزش سهام صرافی FTX با توکن FTT در نوامبر سال 2022، برای این صرافی دردساز شد. چانگ پنگ ژائو که درباره ترکیب دارایی های FTX و شرکت آلامدا از موسسات دیگر بنیانگذار این صرافی شایعاتی شنیده بود، در توییتر از تصمیمش برای فروش FTT خبر داد. پس از به اشتراک گذاشتن این تصمیم با فعالان دیگر در فضای مجازی ارزش این توکن سقوط کرد. FTT که در آن زمان 23 دلار در هر توکن قیمت داشت، در هفته دوم ماه نوامبر با قیمت 3 دلار معامله می شد.
اکنون صرافی FTX ورشکستگی اش را اعلام کرد و چشم انتظار خریداری منصف است. با این وجود شایعه درباره اینکه چرا این صرافی با بیش از 1.2 میلیون کاربر و میزبانی بیش از 60 میلیارد دلار معامله به اینجا رسیده کم نیست. باید دید در آینده نزدیک چه اخباری در این باره منتشر می شود. نکته مهم در این بین اما، اثر فروریختن یکی از بزرگترین صرافی های ارزهای دیجیتال بر بازار رمزارزهاست. ریزشی که می تواند پای بیت کوین را هم بگیرد و همراه با خودش، نخستین رمزارز جهان را هم پایین بکشد.


ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

کریمی: مهار تورم و رشد تولید دو راهبرد نجات‌بخش اقتصاد

کارشناس مالیاتی: پیش‌بینی‌ناپذیری اقتصاد بیشترین آسیب را به تولید وارد می‌کند

نصب یکصد المان‌ حجمی "هلال ماه اسماءالحسنی" در پایتخت + تصاویر

ثبت رکورد تورم در بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا

1401 سال بازگشت 7 همت از سودهای رسوبی به حساب سهامدار شد

پیش‌بینی قیمت مسکن در سال جاری

معلولان نگران هزینه‌های توانبخشی نباشند/ 70 درصد از هزینه‌ها را پرداخت می‌کنیم

چگونه نوتیفیکیشن‌های ویندوز را مدیریت کنیم؟

جهان همه طعم است و بو/ از گردشگری خوراک چه می‌دانید؟

برنامه دولت برای مهار تورم محصولات کشاورزی‌/‌‌‌ قیمت نهاده و کود شیمیایی‌ امسال مدیریت می‌شود

تشدید نظارت بر مراکز غیرمجاز گردشگری/ مسافران تخلف‌ها را از طریق 09629 گزارش دهند

سرمایه‌گذاری میلیونی خودرویی در الجزایر

امکان گسترش بازار صادراتی ایران با گواهی سپرده کالایی نفت‌

تاثیر افزایش نرخ ارز بر صادرات فرش دستباف

طلا بالا رفت؛ دلار پایین آمد

خرید 3 برابری چینی‌ها از روسیه!

جزئیات صید ماهی در سال گذشته / تحقق 70 درصدی برنامه صید

احتمال صعود بازارهای مالی دنیا در سال 2023

پایان باز واردات آیفون

صندوق سرمایه‌گذاری اهرمی چیست؟

بزرگترین شرکت‌های فناوری جهان کدامند؟

عسلی که شکرک می‌زند تقلبی است؟

وام‌دهی اضطراری بانک مرکزی آمریکا از سقف تاریخی بحران 2008 عبور کرد

شتاب در تغییر برای حل بحران آب

احتمال بروز سیل و طغیان رودخانه ها در 2 هفته اول فروردین

© - www.fasleqtesad.ir . All Rights Reserved.